Новини


Як можна подати документи для призначення субсидії?

2876543567899090

2016.10.27

Для призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг передбачено такі способи подання документів: особисто до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації; поштою; через уповноважену особу виконавчого органу сільської (селищної) ради.

Субсидія для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива і відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг з 30 квітня 2016 року призначається лише за особистим зверненням громадян. Надається така субсидія один раз на календарний рік. Причому частина субсидії, яка надається для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, розраховується на календарний рік (незалежно від місяця звернення), а частина субсидії, яка надається на оплату житлово-комунальних послуг, розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного року. Так наприклад, звернення за субсидією надійшло у вересні 2016 року. Домогосподарство використовує вугілля для опалення, скраплений газ (в балонах) для приготування їжі, електричну енергію для освітлення. У такому разі субсидію на вугілля та скраплений газ буде надано на весь календарний рік (з січня по грудень включно), а субсидія на електричну енергію буде призначена на 4 місяці: з 01.09.16 р. по 31.12.16 р.

 

Чи можна подати Заяву та Декларацію в електронній формі?

На сьогоднішній день передбачена можливість подання Заяви про призначення житлової субсидії та Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії в електронній формі на електронну адресу управління [email protected] з використанням електронного цифрового підпису. Отримані таким чином Заява та Декларація, у яких відсутній електронний цифровий підпис громадянина, опрацьовуються управлінням соціального захисту населення лише після їх підпису протягом місяця. У разі не підписання Заяви і Декларації в зазначений строк подаються нові Заява і Декларація.

- Який термін передбачений законом для розгляду заяви на надання субсидії для оплати комунальних послуг?

Рішення про призначення (не призначення) субсидії приймається протягом десяти днів після подання заяви та отримання усіх необхідних відомостей на запит управління соціального захисту населення від інших організацій, органів влади та суб’єктів господарювання.

 

-         Якщо в 2015 році було призначено субсидію чи потрібно знову заповнювати заяву та декларацію?

На наступний період субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається автоматично управлінням соціального захисту населення без звернення громадян.

- Сім’я звернулась за призначенням субсидії у липні 2016 року отримала повідомлення в якому вказано "призначено субсидію з липня по вересень 2016 року у розмірі 0,00 грн.", що це означає?

Це означає, що вартість житлово-комунальних послуг в межах соціальних норм на неопалювальний період (травень - вересень) не перевищує обов'язкової частки плати за послуги, яку має сплачувати сім'я в разі призначення субсидії. Вам не відмовили у призначенні субсидії і не потрібно знову звертатися. При здійсненні перерахунку на опалювальний період чи підвищенні тарифів субсидія буде автоматично перерахована, і Ви отримаєте нове повідомлення. Якщо і протягом опалювального сезону субсидія за розрахунком не виходить, то на наступний період субсидія призначається лише на підставі звернення громадянина.

-         Сім’я орендує житлове приміщення чи має право на субсидію?

Орендар житлового приміщення (будинку) - особа, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні (будинку) на підставі договору найму (оренди) житла має особисто звернутися до управління соціального захисту населення за призначенням субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних за умови, що йому нараховується плата за житлово-комунальні послуги. При цьому не вимагається відкриття особових рахунків по сплаті житлово-комунальних послуг на орендаря. Субсидія в такому разі надається за рішенням комісії, яке приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства. Термін надання субсидії: з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців та не більше ніж до кінця місяця, в якому закінчується строк дії договору найму (оренди).

- Чи можна отримати повідомлення про надання субсидії в електронному варіанті.

Вручення повідомлення в електронному вигляді чинним Положенням про порядок призначення і надання субсидій населенню не передбачене. Додатково повідомляємо, що для зручності населення повідомлення про призначення субсидії передаються через уповноважених осіб виконавчого органу сільської (селищної) ради до сільської (селищної) ради.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2016
В П В С Ч П С
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5