Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені культурно-мистецькі заходи з 26 березня по 01 квітня 2018 року

2018.04.03

УНД с. Завій відбувся майстер-клас по виготовленню писанок. Учасники вчилися писати  писанки за  різними  технологіями,вербові гілки, а також виготовили  великодню композицію"Великоднє деревце".

 

28 березня 2018 року

 

У бібліотеці-філії  с. Копанки було проведено дитячий калейдоскоп "Без води немає життя на землі", присвячений Всесвітньому Дню Води. Присутні мали можливість познайомитися з цікавими та маловідомими фактами про властивості та важливість води. Також бібліотекарем Іванною Кузик була презентована книжкова викладка літератури "Вода найцінніший скарб".

 

У бібліотеці-філії с. Ріп’янка для всіх бажаючих проведено літературно-поетичний марафон «Невідомі поети повернуті із забуття». Із вступним словом виступила завідуюча -  Любов Бойчук, яка розповіла про кожного поета, які були «на хресті слова були розп’яті». Стрижнем висвітлення історичної долі України були поезії О.Олеся, Є. Маланюка, М. Драй–Хмари, М. Хвильового, Є. Плужника, М. Зерова. Їхні вірші із захопленням читали Ірина Мельник, Андрій  Лапка, Тетяна  Бедрій, Володимир  Чупровський, Діана Круковська, Юрій Перегінець. Усі з задоволенням познайомилися з літературою, представленою на виставці «Чудовий світ поезій».

 

«Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». Такими словами в бібліотеці-філії с. Боднарів розпочалася година поезії «Душа під важелем доби», присвячена творчості  відомої української поетеси Ліни Костенко. ЇЇ поезія невичерпна й чарівна, розмаїта і різна, як море в різні пори року, за будь якої погоди.

Не витікатиме ніколи з нашої літератури Лінина поезія. Вона осягає великі історичні простори, шукаючи ключів до таємниць буття людини, нації, людства. Про це розповідала завідуюча бібліотеки Марія Минай. Користувачі книгозбірні - шанувальники поетки Марія Старчевська, Марія Жураківська, Валентина Дрогомирецька, Іванна Бабій, Руслана Дрогомирецька, Катерина Луцька, оРо

 Роман Гуфчак, читали вірші Л.Костенко: «Кобзареві», «Лежать сніги. Я виглядаю Весну», «Гіркі черешні», «Моя любове! Я перед тобою», «Ти знов прийшла, моя печальна музо», «Стоїть у ружах золота колиска» та багато інших. До уваги присутніх було запропоновано викладку літератури «Душа під важелем доби».      

 

29 березня 2018 року

У бібліотеці-філії с. Кропивник була проведена зустріч «Здоров’я - вічна мрія людства». Завідуюча бібліотеки Наталія Русановська розповідала про те, як важливо дбати про своє здоров’я. Діалог виявився цікавим і молоді читачі з задоволенням долучилися до бесіди та цитували вислови, прислів’я та приказки про здоров’я та згубні звички. Також усі присутні переглянули  тематичну  викладку літератури « Золоті правила здоров’я».

 

 

30 березня 2018 року

У бібліотеці філії с. Вістова у рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання відбулася презентація книжкової виставки «Дивовижний світ книги». Бібліотекар Оксана Довжанська ознайомила дітей з новою літературою. А також учасники заходу із задоволенням розповідали про свої улюблені книги.

 

В рамках Всеукраїнського тижня дитячої книги у бібліотеці-філії с. Ріп’янка проведено літературний портрет Н.Забілої «Щасливий дар творити для дітей». Із вступним словом виступила Любов Бойчук (зав. філії), яка розповіла про життєвий та творчий шлях видатної оповідачки та казкарки. Наталія Забіла – це світоч української дитячої літератури, яка своєю неповторною працею привернула до себе щиру шанобливість людей. У її творчому доробку є вірші, п’єси, драматичні поеми, казки. Вірші із циклу «Навесні та влітку», «Восени та взимку», «Малим про велике» читали Круковський Павло, Прубняк Анастасія, Динега Назар, Артемович Тарас, Сисак Дмитро та інші. У бібліотеці оформлено викладку літератури «Наталія Забіла – добра казкарка та оповідачка».        

 

31 березня 2018 року

Бібліотека-філія села Добровляни взяла участь у Всеукраїнському тижні дитячого читання. У бібліотеці презентовано книжково-ілюстративну виставку "Мандруємо з книгою у часі і просторі". В перший день до уваги користувачів було запропоновано інформаційну хвилину "Книга твій друг і порадник". Юні користувачі з задоволенням слухали розповідь завідуючої книгозбірні Галини Яковини, «яка ж бо користь від навчання книжного». Книги - мов ріки, які поповнюють собою увесь світ, це джерело мудрості , в книгах натхнення та бездонна глибина. Присутні з задоволенням висловлювали свої думки про велич книги, що книга це світило мудрості.
    Наступного дня відбувся конкурс малюнків "Перші кроки до успіху",в якому  взяли участь: А.Василишин,В.Жовнірович,С.Дідич,В.Синишин.

 

31 березня 2018 року

   У бібліотеці-філії села Перекоси проведено літературний фуршет: «Відкрий Свічадо мудрості своєї» до Всеукраїнського тижня дитячого читання.

«Тиждень дитячого читання – це свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати. Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до нас це приємне і довгоочікуване свято дитячої книжки. Адже книга – одне з найбільших див, створених людиною. Вона веде нас у захоплюючу подорож по країні знань», – наголосила у своєму виступі бібліотекар Марія Атаманчук. Учасники масового заходу Богдан Якимечко, Захар Коваленко, Тарас Масляк, Микола Клим, Анастасія Михайлів, Ірина та Іван Сорока, Олександр Вількович, Маргарита, Ольга та Давид Пилипчуки відгадували загадки та прислів’я про книгу, розповідали про улюблені книги, активно відповідали на питання. Бібліотекар ознайомила присутніх з викладкою літератури: «Дивосвіт нової книги».

 

З нагоди відзначення Всеукраїнського тижня дитячого читання у бібліотеці-філії с. Томашівці відбулося ряд заходів. Найцікавішими були  30 та 31 березня. У ці дні було проведено з юними читачами вікторину «Книга – твій друг» та літературну тусовку «Свято книги». Користувачі бібліотеки розповідали про улюблені книги та їх героїв. Вікторія Джуган зробила сюрприз для всіх – читала свої власні вірші. Цікаво пройшла літературна гра «Відгадай назву книги та автора». Відмінні знання продемонстрували учасники у відгадуванні кросворду «Українські письменники». Дві команди: «Барвінчата» (Вікторія Джуган, Ростислав Возняк, Романна Король, Стівен Мурас) і «Книголюби» (Софія, Вікторія, Віталій та Ольга Родзень)  змагалися у знанні творчості українських і зарубіжних авторів. Першість у запеклій боротьбі вибороли «Барвінчата». Усіх присутніх завідуюча бібліотеки Ольга Сулима запросила переглянути книжкову виставку «Всеукраїнський тиждень дитячого читання» та познайомила з новою літературою, яка надійшла до бібліотеки.

 

Перший весняний місяць березень особливий для юних по шанувальників книги. Саме в останній тиждень місяця ми святкуємо Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Тому в ці дні бібліотека-філія с. Кропивник організувала та провела ряд цікавих заходів. Це казкова мозаїка «Казкарів побільше знай, казочки ти їх читай» - з учнями 2-4 класів; екскурсія до сільської бібліотеки «Подорож книжковими полицями» - з учнями ДНЗ «Пролісок» (старша група); літературна подорож «Мандруємо сторінками книг» - з учнями 5-6 класів; подорож періодичними виданнями «Журнали і газети – для нашої малечі» - з учнями 1-3 класів та багато іншого. Впродовж тижня завідуюча бібліотеки Наталія Русановська провела презентації книжково-ілюстративних виставок: «Чарівний світ казок», «Світ твоїх захоплень», «Все про все розкажуть книги», «Журнали і газети – малечі планети».

 

01  квітня 2018 року

         Мешканців с. Боднарів  запросили у Народний дім на перегляд  документального фільму «Одвічні істини», який розповідає про унікальні обряди, звичаї, традиції Калущини. Після фільму в бібліотеці-філії села проведено годину духовності «Христос Воскрес – радіймо разом». Ведуча Катерина Луцька розповіла присутнім про виховання духовності, як вищу мораль, яка може об’єднати націю. Читали вірші користувачі бібліотеки «Небесні дзвонарі» (Аліна Сулима), «Вербна неділя» (Іванна Бабій), «Хресний шлях» (Марія Дрогомирецька). Завідуюча бібліотеки-філії презентувала книжку «ВеликДень», упорядника Ярослава Музиченка, (про звичаї, обряди, страви), яка допоможе підготуватися до найвеличнішого свята – Христового Воскресіння, навчить Великодніх пісень, веснянок, віршів, розписати писанку, приготувати смачні святкові страви. Також було презентовано усім присутнім книжкову викладка «Життєдайне джерело духовної мудрості».

 

У Міжнародний день сміху бібліотека-філія с. Діброва провела гумористичний калейдоскоп «Світ вцілів, бо сміятися вмів». День 1-го квітня, хоч і не є вихідним, але улюблений всіма. Це добра нагода дарувати один одному щирі і добрі усмішки. Адже жарти, курйози, дружні витівки додають не тільки настрою але й здоров’я, -  наголошувала бібліотекар Галина Непик. Про походження свята та його святкування різними народами, про талановитих майстрів українського гумору довідалися присутні від ведучого заходу – Назарія Гресько, а анекдоти та усмішки від активних читачів бібліотеки додали дружньої та веселої атмосфери.

 

1 квітня 2018року

   В бібліотеці-філії  с. Кропивник було проведено літературний екскурс «Людина світлої душі» (до 100-річчя від дня народження Олеся Гончара). Про життєвий і творчий шлях письменника, літературного критика, громадського діяча , першого лауреата республіканської премії ім. Тараса Шевченка, академіка НАН України, Героя України, розповіла завідуюча сільської бібліотеки Наталія Русановська та провела презентацію тематичної викладки літератури «Його душа – собор надій високих».

 

У бібліотеці – філії с. Лука проведено виставку–конкурс малюнків «Великодні дзвони дзвонять», захід проведено спільно із Народним Домом. Великдень – особливо шановане та величне свято, яке сповнює душу надією на щасливе майбутнє, дарує життєвий оптимізм та духовні сили. Весна і воскресла природа української землі додадуть нам сили незламної віри та впевненості, говорила бібліотекар Щербицька Г. М. і завідуюча Народним домом Поліщук О. П. Читачі бібліотеки–філії Лизун Сніжана, Півхлопик Павло, Фрик Олег і Денис, Поліщук Тетяна, Блищик Максим намалювали писанки до Великодніх свят і тішилися, що це свято принесе щастя і радість кожному. За підсумками конкурсу переможцем став малюнок Фрика Олега.

 

З метою відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів в бібліотеці-філії с.Бережниця було проведено екологічну мозаїку «Вода – дорогоцінний дар природи».
Завідуюча бібліотеки Мар’яна Суслик  познайомила слухачів з історією цього дня, привернула увагу до проблем нестачі питної води, значення води в житті людини, про глибоке шанування води українцями. Під час проведення вікторини «Є вода - є життя» користувачі бібліотеки цитували цікаві факти про воду.  Для кращого засвоєння почутої інформації присутні переглянули відеофільм «Корисні підказки. Вода».

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Квітень 2018
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5