Новини


Засідання Форуму місцевого розвитку Калуського району

2012.02.16

 

15 лютого 2012 року в залі Калуської райдержадміністрації відбулося засідання Форуму місцевого розвитку Калуського району. Мета форуму – сприяння реалізації проекту ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», інших подібних проектів створення умов для реалізації принципів сталого розвитку в районі та більш активному залученню усіх верств населення, представників установ, організацій та бізнес структур до діалогу з органами місцевої влади, виробленню прозорих та ефективних механізмів планування на місцевому рівні та залучення громадян до управління.

В роботі Форуму взяли участь голова районної ради Василь Дзундза, голова районної державної адміністрації Василь Петрів, координатор Проекту від Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло.Листван, представник обласного ресурсного центру Олеся.Хомин, члени координаційного комітету Форуму, представники громадських організацій району, ЗМІ.

Привітали учасників форуму голова Калуської районної державної адміністрації Василь Петрів та голова районної ради Василь Дзундза. Вони підкреслили, що дії влади спрямовані на те, щоб допомогти громадам реалізувати проекти в своїх населених пунктах, вирішити питання, які заважають реалізовувати проекти тощо. Представник з Івано-Франківської ОДА Михайло Листван розповів, як відбувалася процедура відбору населених пунктів, на якій стадії впровадження мікропроектів в інших районах області. Він зазначив, що з обласного бюджету на 36 мікропроектів з 9 районів Прикарпаття виділено 1 млн. грн.

Сільські голови та керівники організацій громад розповіли про проблеми, які виникають при підготовці мікропроектів.

Завершився Форуму схваленням відповідної резолюції.

Після закінчення форуму для успішної підготовки мікропроектної пропозиції координатор Івано-Франківського обласного ресурсного центру громад Олеся Хомин провела тренінг для представників громадських організацій учасників Проекту.

 

 

РЕЗОЛЮЦІЯ

Форуму Місцевого Розвитку Калуського району

 

15 лютого 2012р.                                                                                                          м.Калуш

 

         Реалізація Проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду - II» розпочалася у Калуському районі з підписання 26 серпня 2011 року Угоди про партнерство між Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй та Калуською районною державною адміністрацією, районною радою у другій фазі Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

         Для участі в Проекті заявки подали 12 сільських та селищна ради, з яких відібрано чотири, а саме: Завадківська, Негівська, Ріп’янська та Середньоугринівська сільські ради.

         Координатори Івано – Франківського обласного ресурсного центру громад попередньо проведено ряд заходів:

 - О2 грудня 2011 року відбулися зустрічі з громадами сільських рад Завадки, Негівці, Ріп’янка, Старий Угринів та проведено семінари – навчання, обговорено план дій щодо впровадження проекту в місцевих радах з громадськістю та депутатами рад;

 - 31.01.2012 року - тренінги на теми: «Ефективне управління організацією громади» та «Спільне планування» для громад Калуського району.

         Заслухавши виступи керівників організацій громад сіл Завадки, Негівці, Ріп’янки, Середнього Угринова про плани розвитку громад, Форум відмічає, що проблеми обрані громадами, а саме: ремонт системи опалення в Ріп’янецькій ЗОШ І – ІІІ ст., капітальний ремонт із заміною вікон та дверей в ФАПі села Середній Угринів, реконструкція вуличного освітлення в селах Негівці та Степанівка Завадківської сільської ради є першочерговими для їх вирішення.

        

         Виходячи з вищенаведеного, Форум вважає за доцільне:

 

1. Інформацію учасників Проекту про хід реалізації Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ» прийняти до відома.

2. Схвалити плани місцевого розвитку громад сіл та рекомендувати обласній та районній державній адміністрації включити їх до регіонального та районного плану розвитку на 2012 рік.

3. Організаціям громад розпочати роботу по розробці мікропроектних пропозицій та до 1.03.2012 р. виготовити кошторисну документацію.

  1. Начальнику відділу освіти райдержадміністрації (Н.Савчук),

головному лікарю центральної районної лікарні (І.Красійчук), начальнику відділу містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва (Ю.Верхоляк), головному архітектору Калуського району (Г.Джага), головному державному інспектору обласної інспекції державно – архітектурного контролю (Я.Чолій), допомогти активу організацій громад проекту в розробці проектно – кошторисної документації для написання мікропроектних пропозицій.

5. Начальнику управління державної казначейської служби України у Калуському районі (Г.Дідоха), начальнику фінансового управління райдержадміністрації (Л. Федун) забезпечувати умови для фінансування потреб реалізації Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

  1. Контактній особі від Калуської районної державної адміністрації (І.Баран) підготувати гарантійні листи районної державної адміністрації та районної ради про спів фінансування мікропроектів громад, здійснювати координацію дій щодо забезпечення ефективного впровадження 2 – ої фази проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».
  2. Головному редактору газети «Вісті Калущини» (Г.Когут) сприяти сільським радам у безкоштовному розміщенні інформації про державні закупівлі.
  3. Контроль за виконанням даної резолюції покласти на координаційний комітет Форуму місцевого розвитку Калуського району.

 

Голова районної державної

адміністрації,                                                                                       Голова районної ради,

співголова                                                                                            заступник співголови

координаційного комітету                                                                координаційного комітету

 

___________ Василь Петрів                                ___________ Василь Дзундза

         МП                                                                  МП




<<< Повернутись в розділ
Календар
Лютий 2012
В П В С Ч П С
29 30 311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3