Новини


ОГОЛОШЕННЯ

2012.03.01

 

Стратегія державної кадрової політики на 2012-2020 роки, яка схвалена Указом Президента України від 01.02.2012р. № 45/2012, одним з головних завдань ставить досягнення високого рівня розвитку людського потенціалу держави, зокрема шляхом формування інноваційної державної кадрової політики у сфері державної служби. Сучасний підхід у державній службі – формування якісно нової особистості, високосвідомого управлінця та ефективного виконавця. Чітке знання та дотримання стандартів законодавства, стратегічне бачення напрямку розвитку державного управління – сучасний код кар’єрного успіху державного службовця.

Важливим чинником вирішення цих завдань є нове законодавство у сфері державної служби, зокрема Закон України «Про державну службу». Саме на новаціях законодавства про державну службу в Україні робиться акцент при проведенні у 2012 році щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець».

Цьогоріч Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» заплановано проводити у три тури: І – протягом березня-квітня, ІІ – травня-червня, ІІІ – вересня-жовтня.

Конкурс проходитиме у 2-х номінаціях: «Кращий керівник» і «Кращий спеціаліст».  Вимоги до номінації «Кращий керівник» - загальний стаж державної служби не менше ніж 5 років, з них на керівних посадах не менше як 2 роки; до «Кращого спеціаліста» - загальний стаж роботи не менше ніж 2 роки.

На І етапі відбуватиметься утворення організаційних комітетів при райдержадміністраціях, центральних органах виконавчої влади, інших державних органах, розроблятиметься план заходів проведення Конкурсу, здійснюватиметься відбір учасників проведення І туру Конкурсу та визначатимуться переможці.

Розробка завдань для учасників Конкурсу І туру покладено на організаційні комітети.

На ІІ етапі Конкурсу будуть формуватися оргкомітети, ретельно оцінюватись виконані завдання переможців І туру. До учасників будуть ставитися більш високі вимоги до виконання задач, проводитимуться співбесіди з питань державного управління, відбуватиметься виконання практичних завдань з питань службової етики та етикету.

На ІІІ етапі проведення Конкурсу вимоги до учасників будуть надзвичайно високі. Учасники захищатимуть творчі роботи, представлятимуть презентації, братимуть участь у діловій грі, вирішуватимуть складні завдання стосовно прийняття управлінських рішень.

Переможці ІІІ туру нагороджуватимуться цінними призами та подарунками.  Результати Конкурсу враховуватимуться переможцям при  вступі до Національної академії державного управління при Президентові України. Лауреатів Конкурсу відмічатимуть за кращі знання, вміння та навички на державній службі. Всі три етапи проведення конкурсу супроводжуватимуться рекламною кампанією та висвітленням заходів в ЗМІ.

 

В Калуській районній державній адміністрації Організаційним комітетом оголошується початок І туру щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець".

За інформацією щодо участі у Конкурсі звертатися в сектор з питань кадрової роботи апарату районної державної адміністрації за адресою: м.Калуш, вул. Шевченка,6.

         Також методичні рекомендації щодо проведення та участі у щорічному Всеукраїнському конкурсі "Кращий державний службовець" розміщені на веб-сайті управління державної служби в Івано-Франківській області () у рубриці “Головні події” та .

        




<<< Повернутись в розділ
Календар
Березень 2012
В П В С Ч П С
26 27 28 291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31