Новини


В області проводиться робота щодо підготовки до сталого проходження опалювального сезону

img_9011_(1)_(1)

2016.09.29

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ярослава Паранюка відбулася розширена нарада з питань підготовки об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 року. Участь у її роботі взяли директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Жанна Табанець, голови райдержадміністрацій, міські голови міст обласного значення, голови ОТГ Прикарпаття.

Під час наради йшлося про стан розрахунків бюджетних установ за спожитий природний газ, теплову та електричну енергію, здійснення публічних закупівель енергетичних ресурсів для забезпечення потреб бюджетних установ, призначення житлових субсидій населенню для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Представники підприємств паливно-енергетичного комплексу області проінформували присутніх про заходи, спрямовані на підготовку до опалювального сезону, та виокремили проблемні питання паливно-енергетичної сфери у розрізі районів. Зокрема, йшлося про погашення заборгованості за спожитий природний газ та електроенергію, експлуатацію котелень у прибудованих приміщеннях, заборону встановлення блочних і стаціонарних котелень на території закладів освіти і охорони здоров’я області, відсутність інженерно-технічних працівників у закладах освіти, які б відповідали за роботу котелень, опалювання закладів соціально-культурної сфери газифікованими пічками (наразі в області наявні 109 таких об’єктів, використання яких в державі заборонено), реєстрацію на електронних майданчиках для проведення державних закупівель енергетичних ресурсів, незабезпеченість кошторисними призначеннями для оплати за постачання електроенергії тощо.

Як зазначив Ярослав Паранюк, забезпечення сталого проходження опалювального сезону залежить від вчасної та якісної підготовки усіх об’єктів житлово-комунального господарювання та соціальної сфери до роботи у осінньо-зимовий період. Особливу увагу посадовець зосередив на належному стані готовності закладів освіти, охорони здоров’я, культури і соціального захисту.

«Аналізуючи проблеми, які виникнули минулого року перед початком опалювального сезону, необхідно активізувати роботу на місцях щодо підготовки систем теплокомуненерго, об’єктів житлово-комунального господарства для  проходження осінньо-зимового періоду 2016/2017 років, - наголосив Ярослав Паранюк. – Окрім того, у кожному районі необхідно провести засідання оперативних штабів, розширені наради , під час яких виокремити проблемні питання, які потребують першочергового вирішення».

Зі свого боку, представники районів доповіли про наявні проблеми, озвучили  шляхи їх вирішення.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Вересень 2016
В П В С Ч П С
28 29 30 311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1