Новини


У селі Середній Бабин освятили церкву

979

2016.10.17

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, у с. Середній Бабин освятили новозбудовану церкву. Чин освячення здійснив Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин. У заході взяли участь голова РДА Наталія Бабій, заступник голови райдержадміністрації Сергій Дудинець, заступник голови районної ради Віктор Гільтайчук.

Настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці митр. прот. Іван Когут разом з численним духовенством на чолі з Боднарівським протопресвітером о. Ярославом Підлуським; діти, молодь та усі мешканці села радо вітали Предстоятеля Івано-Франківської Архиєпархії на подвір’ї новозведеної святині.

Увійшовши до храму, Митрополит Володимир освятив спершу Святий Жертовник, на якому тепер звершуватиметься безкровна жертва нашого Спасителя. Під час освячення Архиєрей звернувся до громади, детально пояснюючи кожну дію священнослужителів, щоб вірні могли все правильно розуміти та виховувати в собі належну пошану до святого місця. Після благословення престолу було освячено і весь храм: спершу зсередини, а тоді ззовні.

Відтак розпочалась перша Архиєрейська Божественна Літургія в новозбудованій святині. Роздумуючи над таїнством свята Покрови Пресвятої Богородиці, Митрополит Володимир звернувся до вірян, голосячи їм Боже слово під час проповіді. Владика звернув увагу слухачів на ролі Пречистої Діви Марії в житті християн. За словами Архиєрея, Божа Мати постійно перебуває біля свого народу, який звертається і просить в неї помочі. З історії свята знаємо, що Марія показала себе своєму народу, коли була велика для них небезпека. «Це свято, цей привілей особливо припав до серця нашому народовіа секрет тієї пошани до Богоматері, як Покровителькі, лежить, мабуть, у тому, що тут ідеться не тільки про земне і людськеале про небесне й могутнє заступництво. Бо такого заступництва й опіки хоче кожна людина, родина й народ», - переконаний Проповідник. Власне тому й нам, сучасним українцям, варто з великим довірям прибігати під покров Пренепорочної Діви Марії, заносячи їй прохання про мир для нашої Батьківщини.

Після завершення Служби Божої Митрополит Володимир подякував усім, хто спричинився до будівництва нового храму у с. Середній Бабин. Владика вручив подячні грамоти усім жертводавцям, будівельникам, парафіянам та людям доброї волі, котрі допомагали зводити святиню. Далі Кир Володимир закликав усіх виконати гімн «Боже великий, єдиний» за мир та спокій в Україні, а опісля уділив усім присутнім своє Архиєрейське благословення.

 

 

 

 

Прес-служба Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2016
В П В С Ч П С
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5