Новини


Сільські голови та держслужбовці з Прикарпаття завітали на Калущину

20161026_141159

2016.10.28

26 жовтня на теренах Калущини відбулося виїзне засідання  виконавчих комітетів Профспілкової асоціації молодих сільських голів Прикарпаття та молодіжної ради обласної організації профспілки працівників державних установ.

Голова Калуської РДА Наталія Бабій привітала гостей, ознайомила учасників засідання з найважливішими аспектами життєдіяльності району. Голова райдержадміністрації Наталія Бабій та голова районного комітету профспілки державних установ району Руслана Яковина розповіли про співпрацю між установою та профспілкою щодо соціально-економічного захисту працівників.

Також Наталія Бабій подарувала голові обласної організації профспілки працівників державних установ Ніні Гушпіт книгу «Храми Калущини».

Цього ж дня учасники семінару мали змогу ознайомитися, як проводиться децентралізація на Калущині та які основні здобутки від цієї реформи. Тож усі вирушили до села Верхня, де функціонує Верхнянська ОТГ. Тут перший заступник голови сільської ради об’єднаної територіальної громади Іван Кавчак розповів, як формувалась громада, окреслив основні напрямки розвитку та похвалився здобутками.

Так, за словами Івана Кавчака, Верхнянська ОТГ стала переможцем проекту USAID, згідно з яким громада отримає значну підтримку у процесі децентралізації. Йдеться про допомогу щодо поліпшення якості державних послуг, пожвавлення місцевої економіки та підвищення залученості людей у розвиток громад. Підтримку Агентство надаватиме у рамках нової програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Перебуваючи на Калущині, учасники заходу завітали і до села Старий Угринів, на батьківщину Провідника ОУН Степана Бандери. Тут, на його рідному обійсті, вони оглянули музей та поклали квіти до пам’ятника Героєві України.

Під час засідання виконавчого комітету Профспілкової асоціації молодих сільських голів Прикарпаття йшлося про план роботи на жовтень-грудень, про порядок оформлення електронних декларацій сільськими головами та секретарями сільських рад. Також учасники засідання вели мову про основні напрямки діяльності регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад та соціально-економічний розвиток об’єднаних територіальних громад через реалізацію проекту «DOBRE».

На засіданні виконавчого комітету молодіжної       ради обласної організації профспілки працівників говорили про роботу молодіжної ради Калуської міської організацій профспілки працівників держустанов та окреслили стратегію розвитку молодіжної політики профспілок. Йшлося і про залучення молодих державних службовців до участі у конкурсі «Кращий державний службовець». З цього питання досвідом поділилася переможець у номінації «Молодь – майбутнє профспілки» конкурсу «Кращий державний службовець» Олена Черненко. Тренер Профспілки працівників державних установ України Леся Боб’як провела тренінг на тему «Профспілкове лідерство».

Голова районного комітету профспілки державних установ району Руслана Яковина подякувала делегації за відвідання Калуського району.

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2016
В П В С Ч П С
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5