Новини


В Івано-Франківську урочисто відкрито виставку-презентацію «Сторінками української книги»

img_5890_(1)_(1)

2016.11.09

У рамках святкування Дня української писемності і мови та з нагоди відзначення в області Року Івана Франка у фортечні галереї «Бастіон» відбулося відкриття виставки-презентації друкованої продукції «Сторінками української книги».

На урочистості завітали заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, Івано-Франківський міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, громадськість краю.

Вітаючи учасників заходу, Ігор Пасічняк зазначив, що проведення подібних виставок україномовних видань сприяє популяризації культури читання та пробудженню національної свідомості сучасного покоління, викликає зацікавленість до української книжки, а разом з тим, і до історії, традицій, культури власного народу.

«Вже традиційно у День української писемності і мови на Прикарпатті проходить виставка-презентація «Сторінками української книги», - зазначив Ігор Пасічняк. - Вона об’єднує усіх, хто причетний до створення української книжки, та вкотре демонструє, що здобуток україномовної літератури, періодичних видань є надзвичайно багатий та різноманітний». 

Зазначимо, що захід проходитиме впродовж двох днів. Організатори – управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, управління культури національностей та релігій облдержадміністрації, департамент освіти, науки та молодіжної політики ОДА, Театр фольклору, народних свят і видовищ, Івано-Франківська обласна бібліотека для дітей.

Під час презентації мешканці Прикарпаття зможуть ознайомитися з літературними  новинками письменників, продукцією місцевих видавництв та книгорозповсюджувачів, фотовиставкою «Тримай книгу». Буде представлений просвітницький лекторій для дітей «Невідомий Франко» та «Франкові читання» за участі учнівської молоді. Відбудеться також презентація редакції Всеукраїнського дитячого журналу «Дзвіночок» з нагоди 85-річчя часопису за участю головного редактора журналу, члена Національної спілки письменників України, лауреата Міжнародної літературної премії ім. Дмитра Нитченка Лесі Пилип'юк-Диркавець. 

Важливо зазначити, що відвідувачі матимуть змогу подискутувати про те, як пропонувати літературу цікаво у телепроекті Богдана Ославського «КОМА», ознайомитися з краєзнавчим доробком лауреатів міської премії імені Івана Франка, журналістів ОТБ «Галичина» Володимира Кукурузи, Івана Нікітіна та краєзнавця Івана Бондарева, арт-буком «Инча» Власти Власенко, новими книгами Оксани Кузів «Назови мене своєю» та Богдана Томенчука «Місто героїв і понятих», іншими цікавими літературними проектами.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2016
В П В С Ч П С
30 311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3