Новини


Працівники культури та аматори народного мистецтва відзначили професійне свято

dscf5380

2016.11.09

9 листопада, у День української писемності та мови, своє професійне свято відзначають працівники культури та аматори народного мистецтва. З нагоди такого свята у районному Будинку культури відбувся урочистий  захід. Привітати людей, чиє життя пов’язане з культурним надбанням нашої нації, прийшли голова районної ради Михайло Срібняк, перший заступник голови РДА Василь Хомин, заступник голови райдержадміністрації Сергій Дудинець, заступник голови районної ради Віктор Гільтайчук і керівник апарату РДА Олена Романишин.

За словами начальника відділу культури райдержадміністрації Тетяни Молдавчук, культура – це галузь універсально-синтетична, куди входить бібліотечна справа та музейна робота, охорона культурної спадщини, проведення різноманітних мистецьких заходів, діяльність мистецьких шкіл та ін. І все це лягає на плечі невтомних трудівників, які приносять радість людям, допомагають їм пізнати світ кращим, добрішим, сповненим ідеалів Краси, Любові, Мистецтва…

Тетяна Молдавчук наголошує: культурі району є чим похвалитися. Щороку у селах, в районі та за його межами працівники культури беруть участь у 2,5 тис. заходах. Калуський район посів четверте місце в області за кількістю народних колективів. (Наразі є 35.) Цьогоріч працівники культури, аматори народного мистецтва та вихованці мистецьких шкіл взяли участь у 21 фестивалі, здобувши 18 призових місць.

Знаковою подією для району є й те, наголосила на святковому заході очільниця культури району, що цього року виділено 300 тисяч гривень для проведення різноманітних культурно-мистецьких заходів. Як наслідок, працівники культури та їх вихованці взяли участь у багатьох мистецьких конкурсах за межами Калущини. Також  за ці кошти покращено матеріально-технічну базу установ культури.

На завершення виступу Тетяна Молдавчук подякувала районній владі за те, що вдалося зберегти мережу закладів культури району.

Вітаючи працівників культури, голова районної ради Михайло Срібняк наголосив, що кожна держава, яка починає своє становлення, обов’язково вкладає кошти в культуру та освіту. Також, переконаний Михайло Срібняк, що якби культуру не фінансували за залишковим принципом, то не було б тих подій, які тривають на сході нашої держави…

Заступник голови райдержадміністрації Сергій Дудинець наголосив на важливості роботи працівників культури в наш час. Адже, передусім їхня робота полягає у примноженні та збереженні культурного надбання народу. Перший заступник голови РДА Василь Хомин побажав професійних злетів, достойних умов праці та міцного здоров’я.

Подяками, спільними грамотами райдержадміністрації та районної ради за високий професіоналізм, сумлінне виконання посадових обов’язків, особистий внесок в реалізацію державної політики у сфері культури в районі  нагороджено кращих працівників.

Урочиста частина заходу завершилися святковим концертом. З піснями та запальними танцями виступили працівники культури та аматори народного мистецтва Калущини.

 

 

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2016
В П В С Ч П С
30 311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3