У Вістові проведено урочисте відкриття дитячого оздоровчого табору

6789798

2016.06.24

В рамках Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» в Калуському районі 22 червня в с. Вістова на базі ДП "Державне лісове господарство" урочисто розпочала свою роботу ХІІІ традиційна районна молодіжна патріотична науково-пізнавальна програма "Чорний Ліс - 2016".

Свої наметові містечка у Вістовій розгорнули команди щкіл та НВК району: із Боднарівської, Войнилівської, Ріп’янської, Завійської, Перевозецької, Бережницької, Підмихайлівської, Пійлівської, Голинської та Тужилівського НВК, де патріотично вдосконалюватимуться, загартовуватимуться, збагачуватимуться і оздоровлюватимуться 120 школярів. Цього року організаторами програми є відділ освіти та сектор молоді і спорту райдержадміністрації.

З нагоди урочистого відкриття наметового табору учасників привітали голова Калуської райдержадміністрації Наталія Бабій, голова районної ради Михайло Срібняк, начальник відділу освіти Оксана Савчук, завідувач сектору молоді та спорту Любов Паньків, директори навчальних закладів району та гості свята. Вони бажали дітям весело провести час, набратися нових вражень, знайти хороших друзів, а, може, й першу любов та, обов’язково, збагатитися і набратися патріотичного духу у повстанському лісі.

Здача рапортів, підняття Державного Прапора України, виконання Гімну та представлення команд приймав комендант наметового табору директор РДЮСШ Ярослав Гузоватий. 
Вероніка Мартинюк із Завою, Ольга та Юлія Куцели з Ріп’янки дарували присутнім на святі музичне мистецтво, виконували пісні, а модельне агентство "Дешево і зручно" із Студінківської ЗОШ вразило всіх новою літньою колекцією "Від дощу та спеки", в якій представлено фантастичний одяг із газетних сторінок, пластикових стаканчиків, гральних карт, ризинових рукавичок, накидок від дощу та рогаликів.

Програма перебування дітей у таборі супроводжується різноманітними науково-пізнавальними, патріотично-виховними та культурно-спортивними заходами. Для участі у програмі в мальовничій місцевості зібралися 10 команд, до складу яких увійшли 120 школярів старших класів. Вони житимуть у наметах, харчуватимуться здоровою їжею, змагатимуться у різноманітних конкурсах, дітей чекатимуть змагання із стрільби із пневматичної гвинтівки, до Дня Олімпійського бігу - легкоатлетичний крос, орієнтування, футболу, пляжного волейболу, армрестлінгу, конкурси з туристичної техніки на найшвидше розкладання намету, в’язання вузлів, подолання навісної переправи, розпалювання вогнища, виготовлення стінгазети “Я за здоровий спосіб життя”, пластика лісу – на патріотичну тематику, зустріч – лекція із кримінальною поліцією та богатирем, учасником шоу "Україна має таланти", заступником начальника управління спорту ОДА Назарієм Павлівим, а ще ранкова штовханка та вечірня гопанка а у вечірній час співатимуть патріотичні пісні поблизу ватри та багато-багато іншого.

«Програма спрямована на військово-патріотичне виховання нашої молоді, – зазначила завідувач сектору молоді та спорту Любов Паньків. – Має вона також науковий характер. Щоб потрапити на районний етап, учасники програми писали реферати. Діти отримують тут і практичні навики виживання в природі».

Табірна зміна триватиме 5 днів, а команда - переможець районного наметового табору братиме участь в обласній молодіжній патріотичній науково-пізнавальній програмі "Чорний ліс-2016. Табір надовго залишиться в пам’яті дітей, як чарівна пора дитячого дозвілля та відпочинку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Червень 2016
В П В С Ч П С
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2