У Підмихайлівському НВК відбувся міжрегіональний науково-практичний семінар

8

2016.12.05

25 листопада у Підмихайлівському НВК І-ІІІ ст. відбувся міжрегіональний науково-практичний семінар за результатами дослідження теми «Педагогічні умови організації профільного навчання в освітньому окрузі сільської місцевості: перспективи реалізації ідей мережевої взаємодії в організації профільного навчання у контексті освітніх реформ».

У науково-практичному семінарі взяли участь кандидат педагогічних наук, доцент, провідний науковий співробітник відділу економіки та управління загальною середньою освітою Інституту педагогіки НАПН України, науковий керівник експериментального дослідження Віра Мелешко, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій ОІППО Людмила Келембет, керівники шкіл – учасників експерименту Обухівського району Київської області, Путивльського та Білопільського районів Сумської області, Коломийського, Городенківського, Богородчанського районів Івано-Франківської області; завідувачі районними методичними кабінетами; директори шкіл Підмихайлівського освітнього округу.

Школа та церква тісно співпрацюють у напрямку виховання підростаючого покоління, тому й розпочався семінар з молитви у місцевому храмі, де учасників заходу  поблагословив настоятель церкви о. Богдан Челядин. Розповідь про історію храму, взаємозв’язки школи з церквою, співи церковних хорів надихнули гостей на плідну працю.

У навчальному закладі гостей гостинно зустріли учнівський та педагогічний колективи. Чудовий настрій всім присутнім під час вітальної композиції створили жартівливі вірші у виконанні учнів початкових класів, танець «Школярочка», виконання гімну школи. Атмосферу святковості довершила гра оркестру дитячої школи мистецтв під керівництвом Василя Прокопіва.

Присутніх гостей привітали голова райдержадміністрації Наталія Бабій і сільський голова Богдан Мазур. Начальник відділу освіти Оксана Савчук ознайомила присутніх з освітою Калущини, розказала про проблеми та перспективи освітнього простору.    

Обговорення питання перспектив освітнього округу учасники семінару продовжили за круглим столом.

Ганна Прокопів,  директор навчально-виховного комплексу, презентувала «Школу саморозвитку»  як творчу лабораторію Підмихайлівського освітнього округу, а заступник директора з навчально-виховної роботи Наталія Іваницька поділилася досвідом апробації моделі мережевої організації профільного навчання в Підмихайлівському освітньому окрузі, розказала про досягнення навчального закладу в рамках експерименту та окреслила перспективи розвитку мережевої взаємодії.

Віра Мелешко дала наукове обґрунтування доцільності застосування мережевої взаємодії в освітньому окрузі саме сільської місцевості та акцентувала увагу присутніх  на сучасні зміни в освіті.

Учасники  семінару мали змогу відвідати майстер-клас «Чарівний світ макової голівки», де керівник гуртка Войнилівського ЦДЮТ Надія Пулькас разом  зі своїми вихованцями представила техніку «Холодний батик». Керівник гуртка декоративно-прикладного мистецтва Підмихайлівського НВК Марія Микитин навчила присутніх робити квіти з матеріалу «фоаміран», якими можна прикрашати різні аксесуари.

Під час відкритого факультативного заняття на тему «Кроки до самопізнання» (керівник - практичний психолог НВК Наталія Фіцак) десятикласники вчилися аналізувати свої уміння, здібності, задатки, потрібні для тої чи іншої професії.

Незабутній виховний захід «Село моє – частинка серця й України» (організатори проведення Вальнюк Р.Я. – заступник з виховної роботи та Кубрак О.П. – педагог-організатор) долучив учасників семінару до традиції та звичаїв нашого села, познайомив з видатними особистостями – вихідцями з Підмихайля, презентував таланти школи.

Насамкінець на згадку про нашу школу, наш край від педагогічного колективу закладу учасники семінару отримали подарунки: календар на 2017 рік з фотоколажем про участь у експериментальній роботі за 2014-2016 рр.; фотографії з проведеного разом дня, чай «Підмихайлівське чар-зілля» та солодкий подарунок від спонсора ТОВ «Леосіті інвест» (генеральний директор Малишевський О.Р.). Море яскравих теплих вражень, позитивні емоції та зерна досвіду учасники семінару забрали з собою у різні куточки України.

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Грудень 2016
В П В С Ч П С
27 28 29 301 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31