Заходи і події


Інформація Калуської ЦБС про проведені масові заходи (26 вересня до 02 жовтня 2016 року)

2016.10.03

28 вересня 2016 року

28 вересня у бібліотеці-філії с. Новиця було презентовано книжкову виставку «Апостол української ідеї», присвяченої 150-річчю від  дня народження Михайла Грушевського. Завідуюча бібліотекою-філією Марія  Василишин розповіла користувачам, що у кожного  покоління є свої історичні постаті першої величини. До таких велетнів української культури,політичної думки і дій останніх двох століть,безперечно належали Т. Шевченко,І. Франко, М.Грушевський.  І самеГрушевський став одним з провідних діячів українського національного відродження в новітній історії України.
Завідуюча книгозбірні розповіла  про  життєвий  та  творчий  шлях Михайла  Грушевського ,  ознайомила  присутніх з  літературою  книжкової  виставки "Апостол української ідеї"  за  актуальними  розділами .

28 вересня 2016 року

До 75-річниці трагічних подій в Бабиному Ярі в бібліотеці – філії с. Голинь спільно з працівниками Народного дому присутні переглянули відеофільм  «Правда про Бабин Яр». З якого користувачі бібліотеки познайомились з однією з трагічних сторінок в історії України, трагедією в Бабиному Яру, її впливом на долю людства на історичну пам'ять сучасників. Закінчився захід хвилиною мовчання за всіма загиблими в Бабиному Яру.

Такий же  відео-перегляд  28 вересня відбувся і в бібліотеці – філії с. Новиця

28 вересня 2016 року

В бібліотеці – філії с. Кропивник була проведена історична година « Правда про Бабин Яр» ( до 75 роковин трагедії). Історична година була проведена завідуючою  бібліотеки НаталієюРусановськоюпо книзі Анатолія Кузнєцова «Бабин Яр». Про цю книгу краще за все можна сказати словами автора : «Я пишу так, начебто присягаюся за юридичне свідчення на найвищому чесному суді і відповідаю за кожне слово. У цій книзі оповіджено тільки правду – ТАК ЯК ЦЕ БУЛО». В бібліотеці  оформлена  тематична поличка  «Бабин  Яр - біль нашої  пам’яті»».

28 вересня 2016 року

В бібліотеці-філії с. Боднарів спільно з Народним домом проведено мультимедійну презентацію «Життєвий та творчий шлях Михайла Грушевського».Глядачі дізналися про М.Грушевського,  як історика, політика, державотворця, письменника і будівничого української нації.

Завідуюча  бібліотекою-філією с.Боднарів Марія Минай  ознайомила  присутніх з  літературою  книжкової  виставки  «Життєвий та творчий шлях Михайла Грушевського»  (до 150 – річниці  від  дня  народження)

29 вересня 2016 року

В бібліотеці – філії с.Рип’янкадо 150 - річчя  від дня народження Михайла Сергійовича Грушевського проведено  історичну  годину  «Життєвий  і творчий  шлях  Михайла  Грушевського».  Ведучі  заходу  Артемович  Вікторія  та  Бойчук  Павліна  розповіли  про  велику творчу  спадщину  ученого  і політичного  діяча,  яка  охоплює  близько  двох  тисяч  друкованих  праць  з  різних  галузей  українознавства.  Патріотичні  вірші  про  Україну  читали:  Леміщак  Катерина,  Перегінець  Зоряна,  Шебеста  Галина.  Завідуюча бібліотеки-філії  Бойчук  Любов  запропонувала до перегляду  викладку  літератури «Історії  сторінки  промовисті».

29 вересня 2016 року

В Народному домі с.Голинь спільно з бібліотекою – філією селадо 150- річчя від дня народження Михайла Сергійовича Грушевського проведено годину  історичної  пам’яті  «Будь в віках щаслива Україно». Ведучий заходу Микола Івахнюк розповів про історика, політика, державотворця, який присвятив все своє життя Україні, народу України. Присутні переглянули  відео фільм про М. Грушевського. Завідуюча бібліотеки  ознайомила  присутніх з літературою представленою на книжковійвиставці "Апостол української ідеї".  Учасниця гуртка  художнього читання Діана Багринівськарозповіла легенду про нелегку долю України, художній керівник Народного дому Віра Тиждекламувала вірш «Апостоли добра» В. Крищенка та заспівала пісню «Не сумуй моя країно».  Для  дітей  було проведено вікторину на знання портретів на купюрах української  гривні,   адже  це  не просто прикраса, це данина поваги і вшанування пам’яті видатних українців.

29 вересня 2016 року

29 вересня у бібліотеці - філії с. Грабівка (спільно з НД)  проведено годину історії «Життя і діяльність Михайла  Грушевського»  присвячену 150-річчю від дня народження Михайла  Грушевського.Директор народного дому Надія Тимків розповіла про М. Грушевського, як історика і державного діяча.Активні користувачі бібліотеки Тимків Христина, Романів Іван, Костів Святослав, Скоблей Софія, Цедра Кароліна, Гавриляк Михайло взяли участь у вікторині на кращого знавця історичних подій.Бібліотекар ознайомив присутніх з тематичною виставкою літератури.

01 жовтня 2016 року

Людяність, милосердя,добро…Такі знайомі слова. Усе частіше ми говоримо про них.  Одвічні істини не підвладні часові.  Саме  ця тема обговорювалась в Голинській бібліотеці – філії за круглим столом « Добро і милосердя єднає серця»  до  Міжнародного  дня людей  похилого  віку.  Завідувачка бібліотеки Люба Жекало привітала гостей масового заходу зі святом, та побажала міцного здоров’я,добра , радості,довголіття, миру та злагоди у душах.Прозвучали музичні вітання від працівників Народного дому.  Учасники  художньої  самодіяльності  виконали пісні: « Чорнобривці» та «Літа минають».Директор НД  Микола Івахнюк прочитав вірш «Живе одинока людина». Бібліотекар філії Віра Завадецька ознайомила  з  літературою книжкової виставки «Душу зцілює добро». На завершенняпрозвучали щирі слова В.Іващенка «Спасибі Господи за те,  що я прокинулась сьогодні» та величне «Многая літа».

01 жовтня 2016 року

Міжнародний день людей похилого віку відзначають 1 жовтня. Це свято, яке покликане звернути увагу всього людство на потреби старшого покоління. Повага до старших – одна з головних цінностей людської моралі. Ми мало замислюємося над тим,  хто ж такі «люди похилого віку», чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним,без оман. Їхнє найбільше багатство – досвід, знання, вміння, мудрість. З нагоди цього свята бібліотека с. Ріп’янка провела годину спілкування “Моїх років шарудливі сторінки». Завідуюча бібліотеки Бойчук Любов та волонтери Угрій Катя, Луцан Роксолана, Хацевич Андріана, Скурчак Ольга привітали односельчан поважного віку. Це Винар Володимир та Ярослава, Зборовська Анна,Патрій Марія, Іваськів Стефанія. Вони побажали їм міцного здоров’я, щастя, любові, поваги та довгих років життя, а також падарували їм квіти та солодощі.

02 жовтня 2016 року

2 жовтня у бібліотеці – філії с. Лука відбувсябібліогід«Журнал «Дім, сад, город» у кожну родину».  Захід проведено спільно із Народним Домом. «Дім, сад, город» - щомісячний виробничо – практичний журнал, інформаційно допомагає трудівникам на землі досягти відмінних урожаїв і перетворити свої подвір'я, сади на затишний світ, говорила бібліотекар бібліотеки – філії с. Лука Щербицька Г. М. Вона  ознайомила присутніх із цікавими публікаціями журналу  «Ліки з городу», «Нові ідеї для старого саду», «Троянди взимку», «Це цілюще козяче молоко», «Смакуйте на здоров'я», «Смачні страви», «Поради кролівникам», «Магнолії – аристократи рослинного світу». Присутні Лизун Сніжана, Ващинська Христина, Поліщук Тетяна, Півхлопик Мар'яна,Дзяман Дмитро переглянули книжкову виставку «Сторінками журналу «Дім, сад, город».

02 жовтня 2016 року

2 жовтня у бібліотеці – філії с. Новиця пройшов захід присвячений 110-й річниці від дня народження Івана  Багряного "До меж заказаних".  З життєвим  і творчим шляхом письменника користувачів ознайомила бібліотекар ОльгаРурак. Вірші із збірки "До меж заказаних "  прочитали  Вікторія Петрів, Юрій Когут, Наталія Двірник. Всі присутні на заході переглянули відеофільм про творчість і громадську діяльність  Івана  Багряного. Користувачі ознайомилися із книжковою виставкою  "Іван Багряний :  на шляху до правди про нього".

02 жовтня 2016 року

В бібліотеці – філії с.Перевозець  до  Міжнародного  дня людей  похилого  віку проведено тренінг  «Доброта врятує  світ». Діти   через  гру  та обговорення  навчалися  вирішувати  конфліктні  ситуації, слухати  та поважати старших людей.  Вони  слухали  різні  історії, легенди  про  наслідки  негативної  поведінки.  Завідувачка  бібліотеки – філії  Кульбанська  Леся  ознайомила  присутніх  з літературою  книжкової  виставки «Доброта  врятує  світ».

02 жовтня 2016 року

02 жовтня  2016 року у бібліотеці-філії с.Тужилів  спільно з соціальним працівником  сільської  ради  Оксаною Лазардо  Міжнародного  дня людей  похилого  віку було проведено  зустріч  за  філіжанкою  кави«Засіваймо добро на землі».

Зі вступним словом виступила бібліотекар бібліотеки-філії с.ТужилівВасилів Іванна , яка привітала всіх присутніх зі святом.  Квітами та  віршованими привітаннями  діти  поздоровили  присутніх  на  заході  людей  похилого  віку.

 

Методичний  відділ  ЦБ.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2016
В П В С Ч П С
25 26 27 28 29 301
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5