Новини


На нараді обговорили екологічні проблеми

dscf6102

2017.02.07

7 лютого голова РДА Наталія Бабій провела із сільськими головами нараду з екологічних питань. У нараді взяли участь заступник голови райдержадміністрації Сергій Дудинець, керівник апарату РДА Олена Романишин, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники комунальних підприємств.

Основна увага на нараді приділялась питанням формування природоохоронної стратегії, зокрема йшлося про підготовку документації щодо проведення гідротехнічних робіт у районі, а також вирішення проблеми поводження з твердими побутовими відходами.

Наталія Бабій закликала сільських голів брати активну участь щодо вирішення питань, пов’язаних із проведенням гідротехнічних робіт на річках району. Сільські голови зазначили, що дане питання необхідно вирішити передусім у селах Томашівці, Довпотів, Добровляни, Лука, Копанки та ін. Найближчим часом буде здійснено обстеження берегів, кладок, містків, які потребують проведення гідротехнічних робіт. Потім всю необхідну документацію буде відправлено до облдержадміністрації, обласної ради та інших органів влади щодо виділення необхідних "екологічних" коштів тощо. Також, наголошує голова РДА Наталія Бабій, дуже важливим є питання вирішення екологічних проблем на території сіл Сівка-Калуська і Кропивник. Зокрема, розглядається питання фінансування природоохоронних заходів (розроблення генерального плану даних населених пунктів з врахуванням негативних екологічних наслідків діяльності гірничо-хімічних підприємств та підземних виробіток).

Актуальним питанням у районі є поводження з твердими побутовими відходами.

Голова РДА Наталія Бабій наголошує: "Цю проблему треба вирішувати з громадами. Кожен мешканець повинен усвідомити, що від нього залежить, яким має бути довкілля. Від того, як ми поводимось з твердими побутовими відходами, залежить екологічна ситуація в цілому, яким буде наше майбутнє".

Сільські голови нарікали на мешканців, які не готові платити за вивіз сміття автотранспортом комунальних підприємств, на те, що немає полігонів. Підмихайлівський сільський голова Богдан Мазур і директор комунального підприємства у с. Голинь Микола Михайлюк поділилися досвідом сортування і вивезення сміття у селах.

Начальник відділу за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби Оксана Ананєвич зазначає, що людям треба роз’яснювати, яку шкоду завдає сміття довкіллю та й самим мешканцям. Адже здебільшого люди над цим не замислюються. Дієвим засобом може бути і штрафування адмінкомісією, яка повинна діяти при кожній місцевій раді, людей, які викидають побутові відходи у невстановлених на те місцях. Тож передусім людей треба навчити, що потрібно розділювати сміття і куди його викидати. З цього приводу найближчим часом планують провести роз’яснення по телебаченню та у пресі. Також у навчальних закладах для дітей проводитимуть виховні години з питань екології навколишнього середовища.

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Лютий 2017
В П В С Ч П С
29 30 311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4