Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Делегація з Калуського району побувала в підшефній військовій частині в м. Очакові

20170702_103624

2017.07.04

 

 

     У День Військово-морських сил України,  2 липня,  делегація Калуського району на чолі  із  головою райдержадміністрації Наталією Бабій побувала на урочистостях з цієї нагоди у військовій частині №2637 в м. Очакові. У складі делегації були начальник відділу освіти Калуської райдержадміністрації Оксана Савчук та  завідувач сектору молоді та спорту райдержадміністрації  Любов  Паньків.  Представники Калуського району    ознайомилися з  життям та побутом військовослужбовців підшефної частини, обговорили з керівництвом частини плани на майбутнє. 

     В цьому році Військово-морським силам України виповнилося 25 років. За ці роки український флот став повноправним видом Збройних сил України. Калуський район вже 22 роки  здійснює шефство над військовою частиною ВМС України А2637.  Наразі,  це єдина військово-морська база в Україні, яка діє після анексії Криму. Очаківські моряки захищають Україну на теренах Донбасу. Понад 100 осіб отримали статус учасника бойових дій у зоні АТО.

     Виступаючи на урочистостях, голова Калуської райдержадміністрації Наталія Бабій зазначила, що військові моряки потребують уваги, особливо, в цей доленосний для України час, коли українська армія захищає цілісність та суверенітет України та висловила вдячність і глибоку повагу військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України.

     З нагоди свята – Дня Військово-морських сил України, представники Калуського району привезли морякам подарунки.  Командира військової частини А2637, капітана  І рангу  Віталія Харченка було нагороджено подякою голови райдержадміністрації, а  12 військовослужбовців - грамотами голови    райдержадміністрації.    

      Під час свята військовослужбовці  продемонстрували  свої навички та бойову виучку, були задіяні бронетранспортери, пожежні машини та інша техніка.  

     Наталія Бабій поділилася своїми враженнями : «Я  в Очакові вперше і, перебуваючи тут,   познайомилася безпосередньо з підшефною частиною, з її особовим складом,  з тими функціями, які вона виконує. З керівництвом частини  ми обговорили стан і перспективи шефського співробітництва. Я переконана, що наша співпраця і  дружба будуть зміцнюватися, а також  впевнена, що український флот має майбутнє. Мені приємно, що, допомагаючи цій частині, Калущина внесла свій внесок у розбудову Військово-морських сил України». 

     В урочистостях, присвячених Дню Військово-морських сил України також взяли участь   діти з Калуського району, які зараз  відпочивають в Очакові - переможці Шкільної ліги  сміху  та  зразковий аматорський духовий оркестр Підмихайлівської дитячої музичної школи.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Липень 2017
В П В С Ч П С
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5