Калуська районна
державна адміністрація

Новини


На Калущині відзначили День Державного Прапора України

dscf6495

2017.08.24

23 серпня – День Державного Прапора України. У всіх куточках нашої країни проведені урочисті заходи з нагоди цієї славної днини.

Зранку біля адмінбудівлі райдержадміністрації та районної ради представники влади, польська делегація з Члуховського повіту (Поморське воєводство), керівники установ та організацій, держслужбовці, воїни АТО, молодь взяли участь в урочистостях. Голова РДА Наталія Бабій, голова районної ради Михайло Срібняк, радник голови РДА з питань АТО, учасник антитерористичної операції на сході нашої держави Тарас Кушлик підняли Державний Прапор. Наталія Бабій та Михайло Срібняк привітали краян з цим знаменним днем.

«Наш прапор – це символ свободи і незалежності, слави і відродження України. Під благословення прапора творилися суспільні справи, з ним ішли і йдуть у бій, захищаючи нашу державу. Прапор – символ слави багатьох поколінь українців, він пов'язує воєдино трудові подвиги і бойові перемоги, наукові відкриття та культурні досягнення. Ставлячись з повагою до державних символів України, ми віддаємо дань пам'яті героїчного минулого країни, шануємо непорушний зв'язок часів і спадкоємність поколінь, дбайливо зберігаємо культурні традиції українського народу», – підкреслила голова РДА Наталія Бабій.

Голова районної ради Михайло Срібняк пригадав історичні події, як творилася наша державність та підкреслив важливу роль прапора у державотворчих процесах.

«Рідний стяг – наша душа, наше тіло, - наголосив Михайло Срібняк. – Нині ворог на сході знущається над усім, не гребує нічим, навіть нашим прапором. Але обов’язково настане мир, бо ми вільнолюбива нація».

Виступаючи на заході, Тарас Кушлик зазначив, що українці під своїм рідним синьо-жовтим стягом об’єдналися на боротьбу з ворогом, яка триває й донині на Донбасі. Воїн АТО Тарас Кушлик запевнив, що ми не дозволимо, щоб ворог топтав наше знамено, і зробимо все для того, щоб в Україні панував мир, любов, добро і достаток.

У заході взяли участь працівники культури та аматори народного мистецтва.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Серпень 2017
В П В С Ч П С
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2