Калуська районна
державна адміністрація

Новини освіти


«Шацьк, ми – їдемо!»

2017.08.02

Такої кількості відпочиваючих не очікував ніхто! Одразу всі учасники Шкільної ліги сміху (а це 275 людей разом із педагогами- організаторами, вчителями фізкультури та ін.) прибули до Шацьких озер (Волинська область) і «заселили» значну частину рекреаційного пункту «Незабудка». Біля головного озера – Світязь, розклали більше 70 палаток, які скоріше нагадували вулики, адже постійні дитячі голоси, співи, сміх та гамір не вщухали протягом двох наступних днів.

Не дивлячись на те, що діти на момент поїздки були між собою мало знайомі, це не завадило їм спільно, не по командах, ознайомлюватись із територією, добувати дрова для смачнючих шашликів, які готували разом із наставниками, палити вогнище, грати «Мафію», танцювати на дискотеці, а головне – купатися у прозорій та теплій воді Світязя!

І не налякала школярів гроза, якій так і не вдалося порушити наші плани! Бо хіба  злякає якийсь там «дощик» веселих, креативних, талановитих дітей із Бандерівського краю?!

Учасники також мали можливість побувати на міському пляжі, де сміливо відвідували атракціони, робили тату (нехай і тимчасове), смакували Шацькими смаколиками та купляли пам’ятні сувеніри на місцевому ринку!

Для більшості дітей  проживання в наметах було чимось новим, але усі залишись задоволені! Бо це своєрідна школа життя, яка нехай і за короткий час, проте навчила їх самостійності та дружелюбності! Але добре, що готували все таки не діти, а поварі місцевої школи та коледжу, бо хто зна, що б наварили  наші сміхованці!

Приємним бонусом до поїздки на Шацькі озера стало відвідування Тунелю кохання у Клевані та екскурсія «Ареною Львів».

Ще дорогою до омріяного відпочинку на Волині нам вдалося відвідати ботанічний феномен – Тунель кохання. Насправді - це зелений тунель у лісовому масиві, утворений через рух потягу до/від деревообробного заводу в Оржеві. На своєму шляху через ліс потяг збиває гілки дерев, кущів. Внаслідок цього утворився щільний коридор точної арочної форми. Тож це аж ніяк не є дивом природи, але людям завжди хочеться більше романтики та дива! Тому говорять, що людина, яка відвідала цей тунель (протяжність якого біля 4 км) і загадала бажання знайти свою половинку, обов’язково її знайде! Пари ж просять у долі вічного кохання, бо за легендами кохання живе саме у цьому місці!

А повертаючись додому ми зробили ще одну тривалу, але варту того зупинку – на «Арені Львів»! Це один із найсучасніших стадіонів Європи! Цей стадіон бачив не один матч, на ньому проходив не один грандіозний концерт, але таку масову екскурсійну групу від побачив вперше, про це нам сказав сам екскурсовод! Тому саме на території Арени учасники і зробили флешмоб, утворивши надпис «Ліга сміху» поставивши свої дитячі руки на дружні плечі одне одного!

Хочеться подякувати за фінансування такої насиченої поїздки Міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику, та підприємцям району за надання продуктів, а також голові райдержадміністрації Наталії Бабій та начальнику відділу освіти Оксані Савчук за ідею такого проекту та втілення його в життя!

           

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Серпень 2017
В П В С Ч П С
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2