Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені масові заходи (з 24 липня по 30 липня 2017 року)

2017.08.02

Ріпянці 390 років

            Урочисто і святково розпочалося святкування 390-річчя села Ріпянки в неділю 30 липня 2017 року. У церкві св. Миколая відбулося богослужіння, яке здійснив отець Петро Тимцюрак. Після відправи жителі  села  віддали шану та поклали квіти до підніжжя символічної могили Січовим стрільцям та до барельєфу загиблому воїну АТО Василю Боднару.

         Святкову програму було розпочато гімном України. Отець Петро поблагословив усіх присутніх на щастя, мир та добробут.Щирі слова вітання линули з уст ведучих концертної програми сестер Ольги та Юлії Куцелів.

         Радник голови Калуської районної ради Вікторія Конєвич вручила грамоти та подарунки учасникам АТО Івану Бойчуку, Андрію Басарабі, а також батькові загиблого Василя Боднара – Федору Івановичу. Сільський голова с. Ріп’янка Микола Іваськів  вручив подарунки найстаршій  жительці села Марії Боднар та наймолодшому – Максиму Даніву. Також велику подяку від сільського голови та односельчан отримала  Наталія Михайлюк, яка створила з власної ініціативи та за власні кошти Алею слави.

         Аматори сцени зачарували глядачів своїм виконанням пісенних творі: Марія Васінкевич піснями «Моє село» та «Край, мій рідний край», Тетяна Дзундза – «Рідна земля», Катерина Бугрій – «Лише у нас на Україні» та «А мати жде»,Уляна Базюк –«А ми, українці», Андріана Хацевич  - «Я бажаю» та пісні у виконанні Андрія Полича  викликали хвилю оплесків.  Дуже мелодійно звучали музичні твори у виконанні баяніста Станіслава Круковського, а авторський вірш Оксани Данів «Сон матері» викликав не одну щиру сльозу у публіки.

         Гучними оплесками зустрічали глядачі гостей:  вокальний колектив «Барви осені» та народний аматорський фольклорний колектив «Молодичка»Народного дому с.Голинь, а також народний аматорський фольклорний колектив «Зорепад» Народного дому с.Перевозець. Родзинкою свята стали танці у виконанні колективу з с. Голинь під керівництвом Тетяни Багринівської.

         Усі присутні щиро захоплювалися роботами представленими на виставці декоративно-ужиткового мистецтва «Ріп’янські майстри», де презентувалися українські рушники, вишиті бісером та нитками картини та ікони, вироби з дерева, ікебани тощо.  З цікавістю гортали сторінки бібліотечного фотоальбому «Моє село: час, події, долі».

         Чудове Свято села Ріп’янкавідбулося завдяки спонсорській підтримці благодійників: Віктора Богдан, Лесі Шебести, Світлани Грицюк, Ярослава Цюпи, Степана Антоніва, Наталії Михайлюк, Михайла Лущака (ген.дир. ПП  «Чорний ліс») та Володимира Банаха (дир. ТЗОВ Євро-Авто-Бан).

 

Завідуюча бібліотеки-філії с. Ріп’янка

Любов Бойчук

 

30 липня 2017 року                   

         У Народному домі с. Бабин Зарічний відбулася шоу програма «Містер і місіс українці с. Бабин Зарічний».

         Розпочали програму ведучі Мильничук Христина і Дарвай Богдан, які представили конкурсантів і спонсорів  та членів журі - Куліш Богдан, Корчун Сергій, Хомич Василь.

         Конкурсанти пройшли чотири конкурси, а на завершення учасники були нагородженні призами, а сільський голова підготував для дітей солодкий стіл.

 

         В  Народному домі с. Бережниця спільно з бібліотекою відбулося свято шоколаду «Шоколад це диво». Під час заходу для дітей були підготовлені ігри, конкурсами, танцями та флеш -  мобами. Ведуча свята – Марія Процишин. Ігри проводили директор НД Марія Зайчикова та зав. бібліотекою Мар’яна Суслик.

         На свято було запрошено – «Ботаніка»-  (В. Бойко), «Технолог» - (Ю. Суслик), «Модниця» -(Ю.Стасюк), «Історик» -  (М. Долинка), «Дієтолог» – (В. Петрина), саме вони розповіли присутнім історію виготовлення шоколаду, а «Індіанець» (В. Вальнюк) розповів цікаву історію про шоколад.

         У святі також взяли участь Д. Концелідзе, Л. Булавінець,Р. Булавінень, Н. Русаль. 

         Після заходу всіх пригощали шоколадом.

         Свято продовжилося дитячою дискотекою.

         Спонсорами свята були – Ірина Мазур, Андрій Галій, Віта Красовська, Василь Вальнюк. Дякуємо всім хто долучився до заходу. 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Серпень 2017
В П В С Ч П С
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2