Калуська районна
державна адміністрація

Новини


В обласній філармонії відбулися заходи з нагоди доленосних подій 2013-2014 років

43

2017.11.22

В обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулися урочистості з нагоди відзначення четвертої річниці подій Революції Гідності. Участь у заходах взяли представники обласної влади, учасники доленосних подій 2013-2014 років, громадськість міста.

Від імені голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука присутніх привітала перший заступник голови ОДА Марія Савка.

 У виступі вона зазначила, що Революція Гідності, четверту річницю якої ми відзначаємо, показала, що іноді для зміни достатньо кількох відповідей «Буду!» під постом у соціальній мережі «Фейсбук» відомого журналіста та декількох десятків молоді у містах, які домовилися вийти з невеличким протестом у солідарності з Києвом.

«Ті, перші, не знали, скільки збереться людей, не знали, що буде жорстокий розгін вночі на 30 листопада, що ще через тиждень їх збереться мільйон, що Майдан стоятиме цілу зиму в найжорстокіші морози і в найстрашніші ночі, - підкреслила Марія Савка. - Не знали, що Майдан чекає протистояння на Грушевського і жорстокий штурм 18 лютого, що він палатиме і оплакуватиме своїх героїв. Вони не знали, що їх протест здивує світ, про жертву, що їх чекає, але й не знали про перемогу. Зима, що нас змінила, дарувала нам багато переживань – радісних і величних, трагічних і болісних. Для кожного це була особлива зима».

За словами першого заступника голови облдерадміністрації, нинішня річниця має водночас світлий і трагічний колір. І зараз Україна переживає, мабуть, найдраматичніший період за всі роки незалежності.

«Політичне протистояння на Євромайдані вилилося у численні людські жертви. На вівтар нашої всенародної перемоги покладено життя Героїв Небесної Сотні, , - зазначила Марія Савка. - Україна заплатила високу ціну за свій європейський вибір на Майдані і продовжує платити у війні на Донбасі. Ця ціна показує нам, що ми здобуваємо щось надцінне, відвойовуємо власну розтоптану гідність і заявляємо про неї світові».

У рамках заходу загиблих учасників подій Революції Гідності вшанували хвилиною мовчання.

Найактивнішим євромайданівцям вручили спільні грамоти голови облдержадміністрації та облради. А для гостей організували урочистий концерт.

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2017
В П В С Ч П С
29 30 311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2