Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Діти з Донеччини відсвяткували Різдво

23

2018.01.10

З 4 до 9 січня на Калущині відпочивали діти з Донецької області. Такі події стали вже доброю традицією, адже щороку наші краяни гостинно приймають дітей зі сходу України на Різдвяні свята. Цьогоріч у селах Калуського району святкували Різдво 29 дітей і 3 вчителів із міста Волноваха, Нікольського та Мангушського  районів Донецької області.

Варто зазначити, що вже четвертий рік поспіль з ініціативи Президента Петра Порошенка та за підтримки голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олега Гончарука, в рамках програми благодійної акції «Різдво в Карпатах», діти з різних регіонів України мають можливість провести зимові свята у прикарпатських сім’ях. Цьогоріч на Прикарпатті святкували Різдво близько чотирьохсот дітей зі сходу України.

Впродовж Різдвяних свят діти гостювали у селах Бережниця, Підмихайля та Яворівка. Тут вони святкували у родинах своїх ровесників, ознайомилися з різдвяними традиціями та взяли участь у низці культурно-мистецьких заходів. Перебуванням дітей на Калущині опікувалася  райдержадміністрація.

Під час Різдвяних свят юні гості мали змогу почерпнути дух народних традицій, збагатити себе духовно та гарно провести час. Діти з Донбасу на Святий вечір скуштували кутю та інші страви, спільно колядували зі своїми новими друзями та вивчали обряди. На Різдво побували на Богослужіннях. А наступного дня на них чекало святкове дійство у народних домах сіл, де гостювали діти. Вертеп, віншування, театралізована постановка, у яких простежувалися давні й сучасні мотиви, – такою була програма заходу.

А ще на дітей чекала святкова вистава «Ми тихо заходимо в казку», яка відбулася у районному Будинку культури, та молодіжна дискотека. Святий Миколай роздав дітям подарунки.

Ввечері 9 січня проводжали дітей додому начальник відділу освіти Калуської РДА Оксана Савчук  та методисти районного методкабінету відділу освіти.

 

 

 

 

 

 

Фото - "Вісті Калущини".




<<< Повернутись в розділ
Календар
Січень 2018
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3