Калуська районна
державна адміністрація

Новини


У Войнилові відбулася перша сесія ОТГ

56

2018.01.12

10 січня відбулася перша сесія Войнилівської селищної ради об’єднаної територіальної громади. Це новоутворений орган місцевого самоврядування, з новими повноваженнями і функціями, наділеними державою.

Ще в 2015 році райдержадміністрацією внесено пропозицію до перспективного плану щодо утворення Войнилівської ОТГ. У форматі об’єднання, згідно з планом, була 1 селищна і 4 сільські ради. На сьогодні об’єднались громади Войнилівської селищної ради і Перевозецької  сільської  ради. В об’єднаній територіальній громаді проживає понад 6,5 тисяч жителів, а площа території становить більше 77 кв. км.

У роботі сесії взяли участь голова РДА Наталія Бабій, заступник голови райдержадміністрації Сергій Дудинець, керівний склад Верхнянської ОТГ, яка вже діє з 2016 року.

Екс-голова Войнилівської селищної ради Володимир Рудий, який з 2010 року працював на цій посаді, подякував депутатам, громадському активу, колегам за співпрацю, адже за цей час  багато було  зроблено для соціально-економічного розвитку  Войнилівської селищної ради,  та підкреслив, що до бюджету ОТГ передано 630 тис. грн нерозподіленого залишку із бюджету селищної ради.

Наталія Бабій зазначила, що керівництво райдержадміністрації усвідомлювало перспективу утворення Войнилівської ОТГ  і тому в попередні роки  приділяло велику увагу  соціально-економічному  розвитку населених пунктів  так званого Войнилівського   куща. Значну роботу проведено для створення Войнилівського опорного навчального закладу та покращення його матеріально-технічної бази.

В результаті проведеної роботи райдержадміністрацією спільно з органами місцевого самоврядування  фактично у 2015-2017 роках  спрямовано 9 млн. 580,5 тис. грн. бюджетних коштів на  соціально-економічний розвиток територій  Войнилівської селищної та Перевозецької сільської рад, на ремонт доріг  8 млн. 817,1тис.грн., всього – 18 млн. 397,6 тис. грн. (Нижче  подано інформацію про проведену роботу,  спрямовану на   соціально-економічний розвиток територій  Войнилівської селищної та Перевозецької сільської рад).

На сесії Войнилівської селищної ради об’єднаної територіальної громади голова районної державної адміністрації Наталія Бабій  наголосила:                  «Президентом  України Петром Порошенком та Урядом реформу місцевого самоврядування визначено як одну з головних реформ в країні, тому я  підтримую  всі ті процеси в районі, які направлені на децентралізацію, наближення послуг до людей, і  приділятиму цьому  велику увагу. Нині в умовах децентралізації органи місцевого самоврядування отримують  ключові сфери управління, на місця делеговано значні фінансові ресурси».

Наталія Бабій привітала з обранням голову ОТГ Мар’яну Масляк і депутатів, побажала їм успіхів у роботі, та підсумувала, що сьогодні – свято одного дня, а потім – постійна клопітка робота над покращенням життєдіяльності громади.

 

 

Інформація

про проведену роботу,  спрямовану на  соціально-економічний розвиток територій Войнилівської селищної та Перевозецької  сільської  рад

протягом  2015-2017 років

 

В результаті проведеної роботи райдержадміністрацією спільно з органами місцевого самоврядування  у 2015-2017 роках  спрямовано 9580,5 тис.грн. бюджетних коштів на  соціально-економічний розвиток територій  Войнилівської селищної та Перевозецької сільської рад, на ремонт доріг  8817,1 тис. грн., всього – 18397,6 тис. грн.

У 2015 році спрямовано на соціально-економічний розвиток територій Войнилівської селищної та Перевозецької сільської рад   787,6 тис. грн.

Войнилівською селищною радою  виконано роботи на  суму в розмірі 448,5 тис. грн.:

•капітальний ремонт ДНЗ із встановленням металопластикових вікон  (130,1 тис. грн.,   в т.ч. 75 тис. грн. – з обласного бюджету, 55,1 тис. грн. – з районного бюджету);

капітальний ремонт Народного дому – 28,0 тис. грн.;

• вуличне освітлення (с. Довпотів, с. Середнє, с. Дубовиця) (133,5 тис. грн., у т.ч. з обласного бюджету – 33,3 тис. грн.);

• будівництво пам’ятника Т. Г. Шевченку  (50 тис. грн. – з районного бюджету);

• оновлення генплану с-ща Войнилів (106,9 тис. грн. – із сільського бюджету).

Відділом освіти здійснено:

заміну вікон у Войнилівській ЗОШ І-ІІІ ст. (83 тис. грн., у т.ч. 77,3 – із обласного бюджету).

Відділом культури проведено:

• заміну вікон у Войнилівській дитячій музичній школі (9,4 тис. грн. – з районного бюджету).

Перевозецька сільська рада  - 154,2 тис. грн.:

• придбання сценічних костюмів (8 тис. грн.);

• капітальний ремонт стадіону у с.Слобідка (110,1 тис. грн., в т.ч. 74,8 – з обласного бюджету);

• придбання спортінвентаря (36,1 тис. грн.)

Відділом освіти виконано робіт на суму 92,5 тис. грн.:

• ремонт даху Кудлатівської ЗОШ І ст. (43,7 тис. грн. – з районного бюджету);

• заміна вікон у Перевозецькій ЗОШ І-ІІ ст. (48,8 тис. грн. – з обласного бюджету).

У 2016 році, за підсумками проведення обласного конкурсу на кращий опорний загальноосвітній навчальний заклад області у рамках «пілотного» проекту «Опорна школа», на базі Войнилівської ЗОШ І-ІІІ ст. створено опорний навчальний заклад, до структури якого входять Довжківська і Луківська філії І ступеня,  а також Цвітівська філія І-ІІ ст. Для підвезення учнів до опорного навчального закладу придбано 3 шкільні автобуси на суму 3,5 млн грн.

 

 

У 2016 році спрямовано на соціально-економічний розвиток території Войнилівської селищної та Перевозецької сільської рад 4 млн 889,9  тис. грн.

 

Войнилівська селищна рада  виконала роботи:

Встановлення котла в НД с-ща Войнилів  - 30,0 тис. грн. (гроші виділено з районного бюджету).

Відділом освіти освоєно 4321,9 тис. грн.: 

  • проведено реорганізацію Войнилівської ЗОШ І-ІІІ ст. в опорний навчальний заклад,  на що з обласного бюджету виділено 3 970,0 тис. грн., з них 1 470,0 тис. грн. - для капітального ремонту приміщення навчального закладу, 2 500,0 тис. - для поповнення матеріально-технічної бази. Крім того, з районного бюджету виділено 260,3 тис. грн.

     Виконано капітальний ремонт внутрішніх санвузлів, водопроводу, підлоги в майстерні, приміщення тиру, спортивного залу, харчоблоку, фойє, приміщення актового залу, приміщення бібліотеки та замінено вікна;

• за кошти районного бюджету  замінено вікна у Войнилівському будинку школяра (8,6 тис. грн.), Середнянській ЗОШ І-ІІ ст. (39,8 тис. грн.), Дубовицькій ЗОШ (19,2 тис. грн.);

• виконано поточний ремонт котельні Довпотівської ЗОШ  (24,0 тис. грн.).

Перевозецька сільська рада – 287,8 тис. грн.:

за кошти обласного бюджету  проведено  ремонт вуличного освітлення (260,0 тис. грн.) у с. Слобідка;

• оновлено грошову оцінку землі   (27,8 тис. грн.).

Відділом освіти виконано роботи на 31,4 тис. грн.: замінено вікна  Кудлатівській ЗОШ (5,7 тис. грн.), двері у Перевозецькій ЗОШ (20,7 тис. грн.) та придбано бруківку для Перевозецької ЗОШ (5,0 тис. грн.).

Департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації виконано роботи на 218,8 тис. грн.:

150,0 тис. грн. - капремонт приміщення  Перевозецької ЗОШ І-ІІ ст.;

68,8 тис. грн. -  капремонт огорожі Середнянської ЗОШ І-ІІ ст.

 

У 2017 році спрямовано на соціально-економічний розвиток території Войнилівської селищної та Перевозецької сільської рад 3 млн 903 тис. грн.

Войнилівська селищна рада  виконала роботи  - 549,3 тис. грн.:

 капітальний ремонт вуличного освітлення в смт. Войнилів ( 153,2 тис.грн., в т.ч.  - 130,0 тис.грн. обл.б-т, 23,2 тис.грн.  – сільський б-т);

• ремонт водонапірної башти в смт.Войнилів  ( 295,0 тис.грн, в т.ч. 199,0 тис.грн. – обл. б-т, 90,0 –районний, 6,0 тис.грн. – селищний);

• придбання пам’ятника Т.Г.Шевченку та облаштування території -  66,0 тис.грн – селищний б-т;

• оновлення генплану смт.Войнилів – 25,1 тис.грн. (селищний б-т);

• 10,0 тис.грн. – на культові споруди (селищний б-т);

 

Відділом освіти виконано роботи на 70,0 тис.грн.:

•придбання та встановлення спортивного інвентарю для опорного навчального закладу Войнилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – 22,9 тис. грн. (з обласного бюджету);

•придбання мультимедійного обладнання для закладу Войнилівської загальноосвітньої  школи І-ІІІ – 27,1 тис. грн. (з обласного бюджету);

•придбання та встановлення інвентаря для Войнилівського центру дитячої та юнацької творчості – 20 тис.грн. (з обласного бюджету);

Відділом  культури виконано:

•поточний ремонт даху Народного дому в с. Середнє - 65,0 тис. грн. (з обласного бюджету).

Перевозецька сільська рада – 415 тис. грн.:

• капітальний ремонт вуличного освітлення   295,0 тис. грн. (кошти з державного бюджету);

• поточний ремонт стадіону – 30 тис. грн. (з районного бюджету);

• придбання матеріалів для перекриття даху адмінбудівлі та виготовлення технічної документації   - 90,0 тис. грн. (з районного бюджету).

Департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації виконано роботи:

державний бюджет, ДФРР, обласний бюджет  - 2803,7 тис. грн.

• капітальний ремонт заміни вікон у Войнилівській ДМШ – 125,0 тис.грн.;

• капітальний ремонт Довпотівської ЗОШ І-ІІ ст. – 295,0 тис.грн.;

• поліклінічний відділ по вул. Б. Хмельницького, 6, у с-щі Войнилів комунального закладу “Районна лікарня Калуської районної ради” - капітальний ремонт із заміни вікон та утеплення фасаду в рамках здійснення комплексних заходів з енергоефективності – 668,7 тис. грн,  у т.ч. 599,722 тис. грн. (ДФРР),   69,019 тис. грн. – з обласного та селищного бюджетів;

• капітальний ремонт Перевозецької ЗОШ І-ІІ ст. - 1,0 млн. грн.;

• капітальний ремонт внутрішніх санвузлів у Кудлатівській ЗОШ І ст. - 290 тис. грн.;

• капітальний ремонт з утеплення фасаду Дубовицької ЗОШ І ст. - 235 тис. грн.;

• капітальний ремонт даху Дубовицької ЗОШ І ступеня – 190,0 тис. грн.;

Пріоритетом  соціально-економічного розвитку  було  питання  ремонту та утримання у безпечному для дорожнього руху стані  доріг  району. 

Загалом  у 2015-2017 роках на ремонт доріг використано 8817,1 тис. грн.

У 2015 році на території Войнилівської селищної та Перевозецької сільської рад  відремонтовано ділянку автомобільної  дороги  державного значення Т-09-10 Калуш-Бурштин. З державного фонду регіонального розвитку  профінансовано 6 млн. 317,0  тис. грн,  з місцевих бюджетів  - 899,0 тис. грн., в т.ч.  районного – 782,0 тис. грн., Войнилівського та Перевозецького  - 117,0 тис. грн., загалом – 7 млн. 216 тис. грн.

У 2015 році за кошти Войнилівської селищної ради проведено ямковий ремонт  400 м2  дороги «Бурштин-Калуш» на 121,1 тис. грн. на ділянці с-ща Войнилів.

Протягом 2016-2017 років селищною радою на дорогах комунальної власності виконано робіт на суму 1 млн. 280 тис. грн. Відремонтовано  поточним ремонтом  4270 м2 доріг.

У  2017 році   з обласного бюджету виділено 200,0 тис. грн. на поточний ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення: «Войнилів – Копанки»,  «Слобідка – Войнилів» (через Перевозець), ділянка дороги «Войнилів – Павликівка»,  «Дубовиця – Войнилів», ділянка дороги по вул. І.Франка в с. Дубовиця. Загалом відремонтовано 2381 м2 доріг.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Січень 2018
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3