Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Ярослав Паранюк: Працюємо задля створення на Прикарпатті сприятливих умов для розвитку бізнесу

7890

2018.01.16

 
Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Ярослав Паранюк зустрівся з представниками західноукраїнського офісу Європейської бізнес-асоціації. Участь у зустрічі також взяли голова Агенції регіонального розвитку Івано-Франківської області Віктор Вінтоняк, голова Івано-Франківського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» Юрій Стефанчук.

Варто зауважити, що нині Європейська Бізнес Асоціація є однією з найбільших організацій міжнародного бізнесу, які працюють на українському ринку. Вона надає інформаційну підтримку щодо процесів, які впливають на ведення бізнесу в Україні, проводить семінари та презентації, пропонує представникам бізнесу захист інтересів, здійснює промоцію здорової конкуренції. Західний офіс працює у восьми областях Західної України.

За словами голови правління західноукраїнського офісу ЄБА Антона Подільчака, асоціація була створена як недержавна установа, яка б допомагала європейським та вітчизняним інвесторам у веденні бізнесу в Україні.

Власне про популяризацію нашого краю для потенційних інвесторів, залучення інвестицій в економіку області, налагодження співпраці ЄБА та облдержадміністрації у даному напрямку йшлося під час зустрічі.

Представникам ЄБА Ярослав Паранюк розповів про те, що зроблено на Івано-Франківщині задля розвитку її інвестиційної привабливості. Зокрема, створено платформу Єврокарпатська ініціатива, два місяці тому з метою промоції краю серед інших регіонів держави, залучення іноземних та вітчизняних інвестицій почала працювати Агенція регіонального розвитку області. З’являються потужні інвестори і уже є перші результати співпраці з ними. Наприклад, минулого року в м. Коломия відкрито завод концерну «LEONI» з виробництва кабельних мереж для автомобільної індустрії, завдяки чому створено 600 робочих місць. В області впродовж останніх двох років робиться акцент на ремонті доріг, які з’єднують Івано-Франківщину з іншими сусідніми обласними центрами, у що вкладено біля два млрд грн. Приємно констатувати, що за такий короткий період часу ми покращили дорожню інфраструктуру, маємо добре сполучення з найближчими обласними центрами - Львовом та Чернівцями. Окрім того відбудовується соціальна інфраструктура, розвивається туристична галузь, є чимало інших напрацювань.

«Залучення інвесторів – один із пріоритетів у роботі облдержадміністрації. Адже це і податкові надходження до бюджету області, і створення нових робочих місць, офіційне працевлаштування прикарпатців. З упевненістю можу сказати, що сьогодні на Прикарпатті для потенційних інвесторів створено позитивний бізнес-клімат», – додав Ярослав Паранюк.

Зазначимо, що під час зустрічі обумовлено деталі співпраці облдержадміністрації та представництва Європейської бізнес-асоціації.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Січень 2018
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3