Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Держслужбовцям розповіли про заповнення е-декларацій

dsc00083

2018.02.23

Розпочато черговий етап подання щорічних електронних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій органів державної влади або органів місцевого самоврядування, за 2017 рік. 

23 лютого у залі засідань районної ради відбувся семінар з питань е-декларування, який провели заступник директора з навчально-методичної роботи Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Любомир Бойчук та експерт із антикорупційного законодавства Мирон Дмитрик.

У заході взяли участь начальники управлінь і відділів, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, відповідальні особи з питань запобігання та виявлення корупції, працівники апарату райдержадміністрації та керівники комунальних закладів.

Відповідно до статті 45 Закону України "Про запобігання корупції" статті 45 Закону України "Про запобігання корупції" державні службовці, інші суб’єкти декларування зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Під час семінару-навчання обговорювалися такі питання, як нормативно-правове забезпечення декларування в Україні, організація роботи системи електронного декларування, правила заповнення декларацій та відповідальність за порушення вимог фінансового контролю.  Любомир Бойчук розповів про особливості декларування і відповідальність декларантів за неподання, невчасне подання чи подання завідомо неправдивих даних у декларації. Про виготовлення, особливості застосування електронного ключа, механізми та процедуру заповнення електронних декларацій говорив Мирон Дмитрик, запропонувавши конкретні приклади електронного декларування.

Усім присутнім продемонстрували відео-роз’яснення щодо заповнення е-декларацій та поінформували про можливості їх перегляду на  сайті НАЗК.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Лютий 2018
В П В С Ч П С
28 29 30 311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3