Калуська районна
державна адміністрація

Новини


На засіданні колегії обговорили хід реалізації в районі Національної кампанії «Лікар для кожної сім’ї»

dsc00627

2018.04.26

26 квітня, на засіданні колегії РДА йшлося про впровадження медичної реформи в районі. Головний лікар районної лікарні Микола Гудим детально зупинився на питанні реалізації в районі Національної кампанії «Лікар для кожної сім’ї».

За словами Миколи Гудима, попереднє заключення декларації мешканцями району із лікарями розпочалося з 15 січня.  Офіційний старт приписної кампанії розпочато з 1 квітня.

У своїй доповіді головний лікар районної лікарні детально зупинився на пунктах дорожньої карти впровадження реформи фінансування системи охорони здоров’я та її виконання Калуською районною лікарнею.

Так, райлікарнею сформовано та передано в ДОЗ ОДА ресурсну відомість до  описової частини плану спроможної мережі існуючих місць надання первинної медичної допомоги у Калуському районі, де вказано чисельність населення району, забезпеченість медичними працівниками, стан об’єктів, на яких планується проведення будівельних робіт, забезпеченість та потреба службовим транспортом, а також подана заявка на необхідний табель оснащення для амбулаторій.

25 квітня Калуська районна лікарня підключилися до електронної системи охорони здоров'я eНealth за допомогою медичної інформаційної системи «Helsi»

Подано на розгляд і затвердження сесії Калуської районної ради проект статуту комунального некомерційного підприємства «Районна лікарня Калуської районної ради», де враховано методичні рекомендації МОЗ України.

У Калуському районі проводилась і проводиться роз’яснювальна робота про Національну кампанію «Лікар для кожної сім’ї»: щотижнево на оперативній нараді у головного лікаря Калуської РЛ із медичними працівниками району доводиться до відома нова інформація щодо запровадження медичної реформи на первинному рівні. Згідно із розробленим планом-графіком спільних виїздів адміністрації Калуської РДА та Калуської районної лікарні здійснюються виїзди в амбулаторії ЗПСМ; проводиться роз’яснювальна кампанія серед жителів сіл.

У підпорядкуванні КЗ «Районна лікарня Калуської районної ради» знаходиться 9 амбулаторій загальної практики сімейної медицини та 2 приписні дільниці, де надається первинна медична допомога.

Станом на 20 квітня, попередньо виявили бажання підписати декларацію про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги 18,5 тисяч жителів району з 40 тисяч 685, що становить близько 45 % населення. Зокрема, 3600 жителів із лікарями амбулаторії ЗПСМ с. Голинь, 1490 жителів із лікарями амбулаторії ЗПСМ с. Завій, 1600 жителів із лікарями амбулаторії ЗПСМ с.Копанки, 2080 жителів із лікарями амбулаторії ЗПСМ с. Кропивник, 1470 жителів із лікарями амбулаторії ЗПСМ с. Мислів, 2220 жителів із лікарями амбулаторії ЗПСМ с. Новиця, 1140 жителів із лікарями амбулаторії ЗПСМ с.Підмихайля, 1570 жителів із лікарями амбулаторії ЗПСМ с. Сівка-Войнилівська, 1890 жителів із лікарями амбулаторії ЗПСМ с. Студінка, 1440 жителів приписних дільниць з терапевтами районної лікарні.

Рішенням Калуської районної ради від 27.04.2017 р. № 136-9 «Про внесення змін і доповнень у районний бюджет на 2017р.» виділено 160,6 гривень на закупівлю комп’ютерної техніки ( придбано 9 комп’ютерів та принтерів для амбулаторій ЗПСМ) та 65000грн. на проведення інтернету. Рішенням Калуської районної ради від 17.04.2018 р. № 217-16 «Про внесення змін і доповнень у районний бюджет на 2018р.» було виділено 210 тис. грн. для закупки 9 блоків живлення та 9 багатофункціональних пристроїв для амбулаторій ЗПСМ та 2 багатофункціональних пристроїв для терапевтів Калуської РЛ для сканування, копій документів громадян та друку декларацій та підключення до медичної інформаційної системи.

Підсумовуючи питання впровадження медичної реформи, голова РДА Наталія Бабій наголосила, що в Калуському районі у медичній сфері виконуються всі завдання, які ставить Уряд та Міністерство охорони здоров’я.  Також Наталія Бабій подякувала голові районної ради Михайлові Срібняку та депутатському корпусу за спрямування районною радою коштів на закупівлю комп’ютерної техніки для впровадження мед реформи.

Розглянувши дане питання, колегія райдержадміністрації рекомендувала головному лікареві районної лікарні Миколі Гудиму подати на розгляд сесії районної ради проект статуту рай лікарні для прийняття рішення про реорганізацію в комунальне некомерційне підприємство, вжити заходів щодо подальшого забезпечення комп’ютерною технікою  кожного лікаря, що надає первинну медичну допомогу населенню в районі, та приведення матеріально-технічної бази закладів, що надають первинну медичну допомогу. Серед іншого, доручено активізувати комунікаційну роботу серед населення Калуського району щодо реалізації Національної кампанії «Лікар для кожної сім’ї».

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Квітень 2018
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5