Калуська районна
державна адміністрація

Новини


У Калуші відзначили День Героїв

dsc00033

2018.05.24

23 травня ми відзначаємо День Героїв. Культ героїзму, самопосвяти, пожертви в ім'я Вітчизни є одним з основоположних в українській історії. У цей день ми згадуємо всіх тих, хто виборював незалежну Україну. Їхній подвиг назавжди стане дороговказом для справжніх патріотів у боротьбі за втілення ідеї, за яку гинули тисячі синів та дочок України.

Зранку захід проведено у Калуші, поблизу пам’ятника Романові Шухевичу. Тут священнослужителі о. Михаїл Бігун, о. Іван Бігун і о. Федір Мороз відправили панахиду за загиблих Героїв, зачитали молитви, в яких просили сили і витримки подолати нам усі негаразди, а найперше – здобути перемогу на сході України.

Громадськість, голова райдержадміністрації Наталія Бабій, заступник голови РДА Сергій Дудинець, голова районної ради Михайло Срібняк, заступник голови районної ради Віктор Гільтайчук, міський голова Ігор Матвійчук зі своїми заступниками, воїни АТО, ветерани ОУН-УПА, сільські голови, депутати районної ради вшанували хвилиною мовчання пам’ять видатних діячів українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції, десятиліть національного спротиву ОУН-УПА та часів відродження української державності, а також наших сучасників – Небесну сотню, і тих, хто загинув у зоні бойових дій на сході.

Під час промови голова РДА Наталія Бабій, голова районної ради Михайло Срібняк, міський голова Ігор Матвійчук торкнулися історії боротьби українського народу за незалежність своєї держави та висловили вдячність Героям України, які захищають нашу Батьківщину.

Представники районної та міської влади нагородили ветеранів ОУН-УПА, учасників АТО  і родичів загиблих захисників України на сході нашої держави відзнаками, грамотами і грошовими преміями. До пам’ятника Романові Шухевичу представники влади, ветерани національно-визвольних змагань і воїни АТО поклали вінки та квіти. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Травень 2018
В П В С Ч П С
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2