Калуська районна
державна адміністрація


Учні розповіли про європейських митців, що прославляли Україну

dscf7113

2017.05.11

11 травня  у районному Будинку культури відбувся святковий захід, організований методичним кабінетом відділу освіти РДА. Учні загальноосвітніх навчальних закладів району та вчителі зарубіжної літератури розповіли, якою є Україна очима європейських письменників.

За словами методиста методкабінету відділу освіти РДА Зеновії Федоляк, на Калущині щороку проводяться різноманітні заходи, присвячені українсько-європейським літературним зв’язкам. Дані заходи відбуваються напередодні відзначення Дня Європи, який ми традиційно відзначаємо у третю неділю травня.

Як відомо, Україною захоплювалося чимало митців – європейських класиків. Це, передусім такі майстри поетичного слова, як Адам Міцкевич, Джордж Байрон, Гійом Аполлінер, Йоганн Вольфганг Гете, Фрідріх Шиллер, Райнер Марія Рільке. Так, наприклад, Рільке був вражений красою української природи, народними піснями. Україна пробудила реальне відчуття масш­табності природи, її вели­чі й безмежності. «Згадую оце полтавські степи, над­вечірні зорі, хатки, і охоп­лює душу сум, що мене там немає», - писав поет. На цій зем­лі митець знайшов зразок жаданого єднання людей і природи, землі та Бога. Україна змальована ним як чудовий край безмеж­них просторів із героїч­ним минулим та багатою історією.

У своїх прозових творах згадували про Україну і прозаїки: Проспер Меріме, Микола Гоголь, Михайло Булгаков, Оноре де Бальзак та ін.

На цьому акцентували увагу учні загальноосвітніх навчальних закладів, розповідаючи біографії письменників, декламували вірші та цитували уривки із прозових творів.

На заході також відзначали, що сьогодні Україну далеко за її межами прославляють чимало митців. Це, зокрема, скульптор Олег Лесюк, піаніст Євген Хмара, писанкар Олег Кіращук, співачка Ілларія, письменниця Віра Вовк та багато інших. Усі вони люблять Україну та роблять все для того, щоб Україна якнайшвидше інтегрувалася до європейського простору.

 

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Травень 2017
В П В С Ч П С
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3