Калуська районна
державна адміністрація


Учасники шкільної Ліги сміху відпочивали на Закарпатті

87090

2016.05.20

16 та 17 травня з ініціативи голови Калуської РДА Наталії Бабій та за спонсорської підтримки Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика всі учасники Шкільної ліги сміху “Смійтеся на здоров’я” відвідали Закарпаття. В екскурсії взяло участь 150 дітей, супроводжувало їх 20 наставників та керівників.

За словами начальника відділу освіти Калуської РДА Оксана Савчук, такі поїздки надзвичайно пізнавальні, бо діти знайомляться з новими містами і історичними об’єктами, вони спілкуються з однолітками з інших шкіл району, розширюють кругозір. І все це сприяє розвитку дитини як особистості, дає змогу реалізуватися не тільки в навчанні, а й в творчості. 

Ще в автобусі діти почали відпочинок: розповідали цікаві історії, курйози, жарти, співали “Червону руту”, “Стожари” та інших пісень. Своє знайомство із Закарпаттям діти розпочали з відвідин міста Мукачево, зокрема головної туристичної атракції міста — замку Паланок. Наступний пункт призначення — невеличке містечко, що на Закарпатті під назвою Берегове, розташоване за 70 км на південний схід від Ужгорода. Тут діти зупинилися на території одного із готельно-ресторанних комплексів, аби поспілкуватися всім разом, повечеряти, відпочити. Потім було розселення по комфортних готелях і приватних садибах.

А вже наступного ранку — один із найцікавіших етапів подорожі — відвідування термальних басейнів оздоровчо-рекреаційного комплексу “Косино”, що розташовані у селі Косонь Берегівського району. Це — унікальне місце відпочинку з кількома басейнами з цілющою водою.  Експерти стверджують, що вода з цих джерел унікальна за складом і хімічними властивостями та схожа на воду відомого бальнеологічного курорту в Угорщині.  

Останнім штрихом екскурсії, оскільки діти творчі, був флешмоб прямісінько на території оздоровчо-рекреаційного комплексу, глядачами якого стали навіть випадкові перехожі. Отож, діти з ініціативи керівника народного гумористичного театру “КУМ” Олександра Новосада, вишикувавшись по командах, заспівали приспіви пісень  своїх команд КВК, а завершили спільним виконанням гімну Шкільної ліги сміху та подяками спонсорам й організаторам поїздки. Відтак трохи втомлені, але щасливі, вирушили на Калущину.

Пізно увечері учасники мандрівки повернулися на Калущину, де їх, до речі, незважаючи на пізній час, зустріла голова Калуської РДА Наталія Бабій, поспілкувалася і вислухала дитячі побажання, серед яких — продовження спільних поїздок і заходів.

«Ці щирі дитячі емоції і враження, їхня радість надихають на втілення багатьох задумів і планів, — прокоментувала Наталія Бабій. — Діти запропонували провести спільну екскурсію хоча б до одного з наших лісів, аби на природі ще раз зустрітися, поспілкуватися, посидіти біля ватри. Також нас очікує вже незабаром — 25 травня —  велике дійство. У міському парку культури будемо проводити районне свято випускників усіх шкіл району під назвою “Ми діти Твої, Україно”. Дрес-код усіх випускників — вишиванка. Це також один із об’єднуючих заходів, на якому ми будемо вітати дітей зі вступом в доросле життя, закінченням школи. А для переможців Шкільної ліги сміху чекає ще одна подорож — в Очаків. Головним спонсором поїздки на Закарпаття є Ігор Насалик. До фінансування інших поїздок для учасників КВК долучилися ТзОВ “Даноша”, ТзОВ “Карпатнафтохім”, перевізники та підприємці району. Це чимало коштів, ще більше відповідальності і роботи, але, бачачи задоволення дітей, скажу, що це того варте».

 

 

Тетяна Грегораш, газета «Вісті Калущини».

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Травень 2016
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4