Калуська районна
державна адміністрація

Управління соцзахисту інформує


Атестація робочого місця за умовами праці, як один із основних заходів соціального захисту працівника

2018.05.03

У кожного працівника повинно бути своє робоче місце зі створеними нешкідливими і безпечними умовами праці, необхідними для виконання конкретних службових завдань про це все повинен потурбуватись роботодавець (ст. 29 та 153 КЗпП). Але не все залежить від керівника. Сама специфіка виробництва може бути пов’язана з факторами підвищеної небезпеки, шкідливості і т.д. У таких випадках роботодавець повинен компенсувати працівникові «шкідливість» його роботи, виходячи з норм чинного законодавства, наприклад:

  • надати йому додаткову відпустку (ст. 7 Закону України «Про відпустки»);
  • установити підвищену оплату праці (ст. 100 КЗпП);
  • підтвердити право на пенсію на пільгових умовах (Постанова КМУ №461 від 24.06.2016р.);
  • забезпечити видачу спецодягу і засобів індивідуального захисту                  (ст. 163,164 КЗпП);
  • видавати мило, знешкоджуючі засоби, а також молоко і лікувально-профілактичне харчування (ст. 165,166 КЗпП);
  • організовувати обов’язкові медичні огляди (ст. 169 КЗпП).

Можливість встановити передбачені законодавством пільги та компенсації за роботу із шкідливими та важкими умовами праці надає своєчасно проведена атестація робочих місць за умовами праці, яка є одним із заходів соціального захисту працівників.

Правовою основою для проведення атестації робочих місць за умовами праці є законодавчі та нормативні акти з питань охорони і гігієни праці,зокрема:  Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджений постановою КМУ від 01.08.1992р. N 442 (в редакції  постанови КМУ від 05.10.2016р. N 741), Методичні рекомендації щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджені постановою Мінпраці України від 01.09.1992р. N 41.

У результаті атестації повинні бути оформлені такі документи:

  1. Наказ про проведення атестації робочих місць, у якому вказується склад атестаційної комісії, порядок проведення досліджень робочих місць і т.д.
  2. Санітарно-гігієнічні дослідження фізико-хімічних факторів виробничого середовища і трудового процесу. Дослідження важкості та напруженості трудового процесу на робочому місці.
  3. Дослідження повноти зайнятості робочого дня з визначенням тривалості дії виробничого фактора (фотографія робочого дня).
  4. "Карти умов праці" за кожним робочим місцем. Проведення розрахунків доплат до тарифних ставок та тривалості додаткової відпустки за роботу в шкідливих умовах.
  5. Переліки робочих місць, яким пропонується пільгове пенсійне забезпечення (Списки №1, 2).
  6. Переліки робочих місць, яким пропонуються пільги та компенсації, передбачені законодавством (доплата, додаткові дні відпустки, безкоштовне спецхарчування).
  7. Наказ  про результати проведення атестації.

Разом з тим слід зауважити, що за результатами атестації робочих місць визначається не лише право працівників на відповідні пільги, а й розробляються заходи щодо поліпшення умов праці та оздоровлення працівників, у т. ч. організаційні, технічні, економічні та соціальні заходи щодо поліпшення умов трудової діяльності, які роботодавець повинен передбачити у колективному договорі підприємства.  Також за рахунок коштів роботодавців можуть встановлюватись й інші пільги та компенсації, не передбачені законодавством.

Якщо підприємство не проведе атестацію і не надаватиме працівникам належні гарантії та виплачуватиме компенсації, то кожний працівник, що працює в шкідливих умовах може звернутися до суду і вимагати відшкодування матеріального і морального збитку (стаття 221 ).

Непроведення або порушення терміну проведення атестації робочих місць за умовами праці є порушенням законодавства про охорону праці. Порушник - керівник підприємства може бути притягнений до адміністративної відповідальності (п. 3 пп. 1 статті 41 КУпАП), у вигляді накладання штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Травень 2018
В П В С Ч П С
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2