Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Відділ культури РДА інформує про проведені заходи

2016.01.20

  13  січня 2016 року

Бібліотека – філія  села  Середнє  спільно з  НД  провели  годину  духовності «Сяйво  Вифлеємської  зірки». Ведучим заходу  був Тарас  Козар.  Він  ознайомив  відвідувачів із звичаями, прикметами,  обрядами  святкування  циклу різдвяних  свят.  В програмі  заходу  було  театралізоване  дійство:  виступ  Василя  і Маланки. Учасники  аматорської творчості  виконували  колядки, щедрівки,  віншування.   В бібліотеці була  організована  виставка     «З  Різдвом  Христовим».

13  січня 2016 року

Бібліотекарі с. Новиця разом з працівниками Народного дому в актовому залі провели новорічні посівання.  Зав. бібліотекою Марія Василишин розповіла присутнім про історію святкування другого циклу різдвяних свят,  день святого Василія  і  різдвяних посівань. Працівники Народного дому підготували з учасниками заходу колядки, віншування та посівання.
 

13  січня 2016 року

В читальному  залі центральної районної  бібліотеки  відбувся етнографічний  екскурс «На  Старий Новий   рік».  Розгорнута  викладка  літератури  доповнювалася  колядками та щедрівками  колективом аматорської творчості, посівальниками які бажали в Новому  році  всіх  гараздів, щастя, здоров’я, мирного  неба.
 

13 січня 2016 року
У бібліотеці – філії с. Добровляни спільно з НД відбулося святкування різдвяних свят «Ой радуйся земле». Ведучою свята була Токарик Наталя, яка привітала усіх з новим роком та різдвяними святами. У виконанні Фольклорного колективу «Добровляночка» прозвучали колядки «Во Вифлеємі нині новина», «Небо і земля», «Старий рік минає». «Що то за предиво».  Завітав на свято посівальник Іванюк Давид. Сільський голова Кучерак Василь привітав усіх присутніх з новим роком. Побажав щастя, здоровя і многая літ.

14 січня 2016 року
В с. Сівка-Калуська відбулось дійство :"На іменини у Василя". Цікаві звичаї та обряди було висвітлено учасниками  дійства. Віншували та посівали : Софія і Наталя Ходорські,Тетяна Мельник,Софія Олексин,Юлія Ковальчук,Ірина Гнатишин, Богдана Юрчишин, Любов Кохан,Іванна Корнійчук,Богдана Корнійчук.Засівальники:Роман Ходорський,Андрій і Святослав Федорів,Саша Корнійчук,Тарас Тимків.

 

14 січня 2016 року

В селищі Войнилів відбулася розколяда. Колективи, які приймали участь у дійстві, а саме: викладачі музичної школи, центр дитячої та юнацької творчості,загальноосвітня школа, монастир чину святого Василія Великого, професійний ліцей, хоровий колектив Придністров’я, ансамбль Степ, зачаровували своїм співом та оригінальністю виконання. Ведучі свята Надія Бабій та Володимир Василів зустрічали колективи, як ґазда та ґаздиня.  Привітав усіх селищний голова Володимир Рудий та побажав міцного здоров’я, як кажуть ці свята відпровадить та нових дочекатися. 
 

14  січня 2016 року

В бібліотеці – філії  селища  Войнилів  відбулася  презентація  ілюстрованої етнографічної  виставки  «Коляда  йде  від  хати  до  хати».  Завідувачка  бібліотеки – філії  ознайомила  відвідувачів з  матеріалами   про історію, звичаї  та обряди  святкування  циклу різдвяних  свят  у нас  на Прикарпатті. Всі учасники колядували і віншували прославляючи народження Ісуса Христа.  Присутні мали  можливість  переглянути цікаві  матеріали,  старі  фотографії  з святкування  різдвяних  свят у Войнилові.

 

18 січня 2016 року

В с.Сівка-Калуська проведено дійство:"Щедрий вечір, добрий вечір".У святковому дійстві взяли участь:Ірина Яковина,Магдалина Литвин,Надія Козак,Любов Ходорська,Любов Мельник,Наталія Юрчишин,Галина Федорів,Аня Хомин. Віншувальниці :Любов Панькович та Ірина Гнатишин, які щедрували від хати до хати та вітали всіх односельчан з святом Йордана.

 

18 січня 2016 року

В селі Цвітова щедрівка лунала від хати до хати у виконанні учасників аматорської творчості народного дому. Лунали такі щедрівки як: «Ой на річці на Йордані», «У городочку росте лелія», «У Вифлеємській землі Христос ся родив». Також сіяли на віншували на щастя, здоров’я та добрую долю.

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Січень 2016
В П В С Ч П С
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6