Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Проведено навчання-семінари з питань виконання законів України щодо передачі повноважень з державної реєстрації

2016.02.22

 

17 та 19 лютого в Калуському районному центрі надання адміністративних послуг проведено навчання-семінари з питань виконання законів України щодо передачі повноважень з державної реєстрації підприємців, речових прав на нерухоме майно та  надання витягів з Державного земельного кадастру.

До травня зазначені повноваження мають виконувати державні реєстратори, посади яких створять на базі райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення. Повноваження передадуть територіальні органи Міністерства юстиції.

На навчанні йшлося про кваліфікаційні вимоги до державних реєстраторів та вирішення організаційних моментів передачі повноважень, зокрема, навчання фахівців, забезпечення їх приміщеннями та оргтехнікою, отримання доступу до реєстрів.

В. о. начальника управління  Держгеокадастру Михайло Юрас розповів про новації, які стосуються видачі витягів з ДЗК, витягів про нормативну грошову оцінку, можливість подачі документів через он-лайн сервіси. 

В. о. начальника реєстраційної служби міськрайонного управління юстиції Володимир Коваленко розповів про  кроки для набуття повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухомість та бізнес. Децентралізація зазначених повноважень дозволить не лише пришвидшити роботу, а й дасть змогу людям обирати якіснішого виконавця послуги. Адже наразі необхідну реєстрацію здійснюють лише територіальні управління юстиції, а за нововведенням це зможуть робити три суб’єкти: державний реєстратор, нотаріус та акредитовані суб’єкти.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Лютий 2016
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 1 2 3 4 5