Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


У Калуші за підтримки енергетиків пройшли фінали районного та міського шкільного турніру з футзалу

2016.04.20

Як повідомив "" директор філія ПАТ "Калуський РЕМ" Олег Тутка, 17 квітня у Калуші відбувся фінал міського Шкільного турніру з футзалу, а 20 квітня — фінал Шкільного турніру з футзалу Калуського району. Спортивні баталії проходили за підтримки енергетиків та НФК “Ураган”. 
 
У районних змаганнях кращою стала команда Новицького НВК, срібло взяли учні з Сівка-Калуського НВК, бронзу — футзалісти з Голинської школи. У міському турнірі перемогу здобули футзалісти з школи №6, на ІІ місці — школи №3, на ІІІ-му — школи №1. 
Загалом у районному Турнірі взяли участь 13 шкільних команд з Калуського району. Між собою змагалися шкільні команди з Голиня, Тужилова, Новиці, Сівки-Калуської, Пійла, Перевозця, Кропивника, Підмихайля, Войнилова, Верхньої, Боднарова, Старого Угринова, Вістови. У міському 9 шкіл Калуша. Це футзальні команди з гімназії та міських шкіл №1, №2, №3, №4, №5, №6, №8, №10.
Обидві команди-переможці вибороли для своєї школи головний приз — по 40 тисяч гривень, які школа може витратити на покращення матеріально-технічної бази, тим самим створивши собі комфортні умови для занять фізичним вихованням та спортом. Окрім цього, три кращі команди нагороджені комплектами ігрової форми, медалями та дипломами, а “срібні” призери отримали по комплекту м’ячів. Іншим командам-учасникам було вручено солодощі.
Зазначимо, що шкільний турнір з футзалу проходить уже п’ять років поспіль у Івано-Франківську та два роки — у районах області за ініціативи голови правління ПАТ “Прикарпаттяобленерго” Олександра Бубена. Спортивний захід охоплює учнів 1-5 класів. У Івано-Франківську змагання проходять впродовж навчального року — з листопада по травень. Змагання у районах стартували з березня і фінішують в кінці квітня. Матчі відбуваються по суботах, тож турнір не відволікає учнів від навчального процесу. Загалом, у цьогорічному турнірі взяли участь школярі з 17 районів області та м. Івано-Франківська. 
“Цього року Шкільний турнір з футзалу вийшов справді масштабним, ми залучилися підтримкою місцевих освітян та спортивних функціонерів, дякую цим небайдужим людям за сприяння — розповідає ініціатор та натхненник турніру Олександр Бубен. — Вперше за історію турніру до організації приєдналися наші працівники, а це більше півсотні енергетиків-шанувальників футболу, які у вихідні дні виступили в якості арбітрів та сприяли проведенню змагань на місцях. Також хочу подякувати місцевим підприємцям, які відгукнулися і стали спонсорами Турніру у районах, завдяки їхній підтримці ми змогли забезпечити маленьких спортсменів достойними призами. У м.Калуші та Калуському районі це: ТзОВ “Орметпром”, ТзОВ “РМЗ-Калуш”, ТзОВ “Даноша”, ТзОВ “ТАРКЕТТ-ВІНІСІН”, ТзОВ “Галдрев”.
На думку Олександра Бубена, підприємці, що долучилися до шкільного турніру у райцентрах є хорошим прикладом для наслідування, адже саме завдяки небайдужості та свідомій позиції таких активних людей, нині можна підтримувати спортивну культуру на місцях і давати можливість розвиватися обдарованій молоді. 
По завершенні районних турнірів у Івано-Франківську відбудеться Ліга Шкільних Чемпіонів, на яких кращі районні команди позмагаються за звання Чемпіона Шкільного турніру з футзалу сезону 2015-2016 рр. 
Дізнатися більше про графік та перебіг змагань можна сайті НФК “Ураган” у розділі “Шкільний турнір” за посиланням  .
 
 
 



<<< Повернутись в розділ
Календар
Квітень 2016
В П В С Ч П С
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30