Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені масові заходи (з 16 до 22 травня 2016 року)

2016.05.24

14 травня 2016 року

         В НД с. Сівка – Войнилівська відбувся святковий концерт, присвячений Дню Матері «Тим одна така, олюблена і рідна». На заході прозвучали твори про Матір – Україну, Матір – Божу, Матір берегиню роду людського. У виконанні вокального ансамблю «Зорецвіт» та учасників аматорської творчості НД прозвучали пісні «Хай любов розцвіте», «Віночок», На рідній Україні соловї», «Я люблю тебе, мамо», «Україна  - це ти», «Я тебе ненавижу – війна».

         На завершення концерту словами великої щирої вдячності та низьким уклінм учасники гуртків аматорської творчості привітали Матерів – геронь та Матерів учасників АТО. На завершення виступила сільський голова Оксана Галка.

 

20 травня 2016 року

         У НД с. Новиця з успіхом відбулася святква программа з нагоди підтвердження звання «Зразковий аматорський» танцювального колективу «Сюрприз», кер. Валентина Турчиняк.

         У цьому році коллектив відзначає своє 18 – річчя. У 2004 році йому було присвоєно звання «зразковий аматорський». На даний час «Сюрприз» складається з чтирьох груп, у яких мистецтву танцю навчається 60 дітей. Вони є пстійними учасниками різнманітніх райнних фестивалів, концертних програм, що проходять в районному Будинку культури та на сценах району.

         У концерній програмі були представлені постанвки: « Квіти України», «Віночок», «Розрита могила», «Ангел», «Соняхи», «Водограй»,

«Червона рута», «Українські візерунки», «Вальс», «Гуляночка», «Моя Україна», «Бережи Україну» та флешмоб на патріотичну тематику.

         Додали святковості вокальні композиції у виконанні Али Федорів, Маряни Якимович (НД с. Старий – Угринів), Христини Карпенко, Христини Дуфинець.

         Цей коллектив намагається зберегти в душах українську культуру, український танець, пісню, дух козацької, української душі.

         Танець для учасників коллективу – це не тільки грація та краса, це і здоровий спосіб життя, що на нині є дуже проболемним для українського суспільства. 

 

21 травня  2016 року                 

В бібліотеці-філії села Перекоси проведено літературну імпрезу: «За все, що маю, дякую тобі»,  присвячена Дню матері. «Мама…Це саме прекрасне слово на світі, перше слово, яке вимовляє дитина. Бути матір’ю – це велика відповідальність і важкий труд. ЇЇ любов є основою та джерелом життя кожного з нас. Від материнської турботи про дітей залежить яке буде наше суспільство. Адже, подбавши про матерів сьогодні, ми насправді дбаємо про майбутнє України.» – такими словами розпочала масовий захід бібліотекар Марія Атаманчук. Юні користувачі бібліотеки: Владислава Сорока, Ольга Сондей, Любомир Кухар, Софія Мудрик, Богдан Якимечко декламували вірші про маму: «У свято матері», «Матусю рідненька», «Моя земля», Тільки мама», «Три матері», «Мама вишиває», «Сонечкова мама» і інші. У виконанні Владислави Сороки, Ольги Сондей, Софії Мудрик прозвучали пісні: «Вишиванка», «Пташенята у гнізді», «Сонечко всміхнулось».У бібліотеці була оформлена викладка літератури: «Уклін Вам, наші матері».

 

В бібліотеці – філії с. Перевозець проведено годину  слави «Їх подвигу  немає  забуття».  Ведучою  заходу  була  завідувачка  бібліотеки  Леся Кульбанська. Вона  ознайомила присутніх з літературою  про  подвиги   борців за волю  України,  згадала  жителів  села які боролися за   незалежність  України,  несли і несуть службу у зоні АТО.  Діти декламували  вірші про  героїв  України,  виконували  патріотичні пісні.  Всіх полеглих  героїв вшанували  хвилиною  мовчання і  покладанням  квітів до могили  Січових  Стрільців  та  воїнів   УПА.

 

В бібліотеці – філії с. Томашівці №1    проведено  літературне  досьє «Неперевершений  майстер історичної  повісті» ( до 160 – річчя від дня народження  Андрія  Чайковського).   Про  життєвий і творчий  шлях письменника  розповіла завідувачка  бібліотеки  Сулима  Ольга.                     Користувачі  бібліотеки:  Романа Король, Оля і  Сніжана  Родзень,  Тетяна Перегінець  читали  уривки  із повістей : «Козацька  помста»,  «Малолітній»,  «Олюнька»,  «Образок із  судової  зали»,  «Ні разу  не  вдарив».

              

В бібліотеці- філії  с. Голинь спільно з НД  проведено  презентацію книжкової  виставки «За  волю  України», присвячену Дню Героїв . Захід  відбувся в  рамках  однойменного районного  конкурсу.  Завідувачка  бібліотеки  Жекало  Любов Михайлівна  ознайомила  присутніх з  літературою  представленою  на  книжковій  виставці.  Вона  згадала  жителів  села які боролися за  долю і волю  України,  несли і несуть службу у зоні АТО. Учасники гуртка  художнього  читання НД  декламували  вірші про  героїв  України.  На  закінчення  заходу  всі  учасники  виконали  Гімн  України.

 

22 травня  2016 року                 

В  бібліотеці – філії  с. Томашівці №1 проведено  презентацію книжкової  виставки «За  волю  України» присвячену Дню Героїв .  Захід  відбувся в  рамках  однойменного  районного  конкурсу.  З вступним  словом  виступила Вікторія  Знак , завідувачка НД. Завідувач  бібліотеки   Сулима    ознайомила  присутніх з  літературою  представленою  на  книжковій  виставці 

за розділами:  «Вони боролися за свою Батьківщину», «Я для  тебе Вкраїно віддам своє серце і душу»,  «Герої не вмирають»,  «Калущина  в АТО»..  Вона  згадала  жителів  села які боролися за  волю України,  несли і несуть службу у зоні АТО.  Діти декламували  вірші про  героїв  України, виконували  патріотичні пісні.  На  закінчення  заходу  всі  учасники  виконали  Гімн  України.

Такі  ж презентації  відбулися20  – 22  травня в більшості  бібліотеках – філіях  району.

 

В бібліотеці – філії с. Бабин  Зарічний спільно з НД  проведено годину  пам’яті «Герої  не вмирають».  Ведучими  заходу  були  Петрина  Галина і Лілія Янушевська.  Захід  розпочався з виконання  Гімну  України.  Діти розповідали   патріотичні  вірші, співали  пісні . Бібліотекар ознайомила присутніх з  книжковою виставкою «За  волю  України».  На  закінчення  заходу  відбулася святкова  хода до  символічної  могили з  покладанням квітів  і запалюванням  свічок.

 

Бібліотека – філія с. Ріп’янка  спільно з НД провела  годину  пам’яті«Герої в наших  серцях житимуть завжди».  Ведучі  заходу Катя  Бугрійта  Роксолана  Луцан  розповіли про  героїв  Майдану, воїнів УПА,  які   в  боротьбі  за  волю і кращу  долю України не  дожили  до сьогоднішнього  дня, сплять в знаних і безіменних  могилах  розкиданих  по  рідній  землі.  Діти  читали   вірші  присвячені цвіту нашого народу, його славним  синам що в розквіті своїх духовних і  фізичних  сил  віддали молодість і життя.  Усіх  полеглих героїв пом’янули   хвилиною  мовчання. На  закінчення  заходу присутні  ознайомилися з книжковою  виставкою  «Герої  не вмирають».

 

В НД с. Ріп’янка  спільно  з бібліотекою     провели  свято матері  «Матусю, тобі низесенько  вклонюся».  Ведучими  заходу  були  Шебеста  Галина та  Михайлюк  Анастасія. Багато  теплих і ніжних  слів  вони  подарували  своїм  матусям. Вірші своїм мамам, бабусям  дарували: Чупровський  Віталій,  Шостачко  Оксана,  Перегінець  Зоряна,  Луцан  Роксолана  та інші.  Пісні: «Матуся навчала  пісню співати», «Дякую тобі  мамо», «Мамина  порада»  виконали  Хацевич Андріана,  Леміщак  Катя, та  Бугрій  Катя. На  закінчення  заводу побажали  усім мамам  «Многая  і благая  літа».

 

В бібліотеці-філії села Перекоси проведено годину історії «Життя віддане Україні», присвячену Дню Героїв. Бібліотекар Марія Атаманчук наголосила, що День Героїв – щорічне свято в Україні. Ми живемо в час героїв і ці Герої знаходяться серед нас. Вони воюють на Сході, вони організовують допомогу нашим воякам, вони допомагають країні вийти з кризи своєю щоденною роботою. Саме ці люди творять історію Української держави. Користувачі бібліотеки розказували вірші: «За Україну»,«За Україну, за її волю», «Неспокій», «Так будь же проклята війна». Присутні мали змогу ознайомитися з книгами, які були виставлені на викладці літератури «За волю України».

У Народному домі с. Новиця (спільно з бібліотекою) пройшов святковий концерт до Дня Матері " Я вдячний Богові за маму" Ведучі свята Шулик Аліна та Король Христина подякували всім присутнім матерям за їх повсякденний нелегкий обов’язок мами. Учасники свята дарували мамам пісні ,танці, вірші,драматичні сценки. Бібліотекарями була підготовлена виставка "Її величність -мама".

Під час свята пом’янули хвилиною мовчання усіх Героїв які віддали своє життя за Україну.Поіменно названі жителі села які несли і несуть службу у зоні АТО.

У бібліотеці – філії с. Лука спільно з НД проведено історичну годину до Дня Героїв «Пам'ятайте, вони воювали і загинули за Україну.23 травня – День Героїв. Це день вшанування тих, хто поклав своє життя на вівтар Української Незалежності, виборюючи нашу свободу. Це день пам'яті всіх українців, які присвяти своє життя нашій з вами свободі, свято тих, хто боровся і захищав Україну, говорила бібліотекар Щербицька Ганна  Миколаївна.Зав. Народним Домом Поліщук О. П. розказала про Героїв Небесної Сотні та Героїв, що загинули в зоні АТО, на сході України наших  земляків.Учасники історичної години:  Лизун Сніжана, Басараб Соломія, Поліщук Тетяна, Тягур Євген, Ващинська Христина, Дзяман Дмитро, Блищик Максим виступили з літературною композицією «Героїв слава жива».Бібліотекар Щербицька Г. М., розповіла про книжку «Горять свічки на серці України».Книга розповідає про прикарпатців, які загинули з квітня 2014 до жовтня 2015 рр. на неоголошеній Росією війні проти нашої держави на сході України.Присутні переглянули книжкову виставку «Герої боротьби за Незалежність України». 

Бібліотека – філія с. Перевозець  провела  акцію «В  гостях у пані  Флори».   Завідувачка  бібліотеки   ознайомила присутніх  з природознавчою  літературою, розповіла  різні  цікаві  факти про  рослинний світ. Юні  читачі  бібліотеки   підготували і виступили  з  розповідями  про  різні  рослини. Захід  відбувся  на  березі  річки «Лімниця». Діти  змагалися в силі  і спритності граючи в  різні  ігри.

Бібліотека – філія с. Томашівці№2  спільно із  вчителями  школи  до  Дня  Героїв  провели   вечір – вшанування   «Живуть  Герої  серед  нас»  .  Ведучими  заходу були  Козик  Богдана Василівна та  Шевчук  Дарія  Тарасівна.  Вони  розповіли про  воїнів УПА,  які   в  боротьбі  за  волю і кращу  долю України не  дожили  до сьогоднішнього  дня,  героїв  Майдану,  АТО. Поіменно  згадали  односельчан ,  які несли і несуть службу у зоні АТО.Завідувачка  бібліотеки  ознайомила присутніх з  тематичною  викладкою літератури  «За  волю  України».

На святі  також  були присутні: директор  школи Козик  Віра  Федорівна, дружина учасника АТО  Возняка  Володимира Ігоровича   Галина. Їй подарували  ікону Божої  Матері.  На  заході  виступила  місцева  поетеса  Надія  Атаманчук,  яка  читала  свої  вірші про  героїв  України.  Діти також  читали  патріотичні  вірші та пісні.  Хвилиною мовчання мпом’янули усіх Героїв які віддали своє життя за Україну.

Бібліотека-філія спільно з Народним домом селища Войнилів провели краєзнавчу мандрівку  « Микола  Федюшко – Євшан : нарис життя і творчості» (до 127-х роковин від дня народження літературного критика і публіциста).Інколи запитуєш себе : чим вічна література і переконуєшся – духовним розвитком , самовідданістю її творців .Таким відданим і мужнім сподвижником був талановитий критик, публіцист і перекладач М.Федюшка ,уродженець селища Войнилів. Тільки 30 літ відміряла йому доля. З них трохи більше десяти він віддав літературі, залишивши в ній напрочуд помітний і вагомий слід. За тих десять років М.Євшан написав і опублікував понад 170 літературно- критичних та публіцистичних творів,видав три книжки. Про це розповідали присутнім бібліотекар Лілія Радзібаьа та Надія Бабій. Вірші присвячені відомому публіцисту звучали у виконанні читців художнього читання Тетяни Маковійчук,Адама Солтиса, Інни Бойко.У всьому, що вийшло з-під пера письменника , є частка його власної долі, частка лицарського характеру, його особистих радощів і тривог,мук і переживань.Бібліотекар порекомендувала частіше звертатися до творчого доробку краянина.

У Народному домі с. Тужилів (спільно з бібліотекою-філією ) було проведено свято Матері «Уклін і шана матерям». Ведучими заходу були: Андріїв Надія(8кл.), Коник Іванна(7кл.) . У виконанні Народного аматорського хорового колективу , кер. Марія Цвіточок прозвучали твори «Ти чуєш, як шумить Дніпро», «У неділю рано», а у виконанні Народного аматорського хорового колективу «Передзвін», кер. Наталія Кіндюх  прозвучав твір «Моя ти земле калинова». 

Баготоголося вокальних колективів причарували до себе аудиторію на яку був розрахований даний захід.

Літературні композиції були підготовленні на високому художньому рівні і читці, які брали в них участь донесли до глядача суть творів. 

На завершення учасники аматорської творчості подарували Матерям квіти та заспівали «Многая літа».

На заході також згадали про Героїв України. Бібліотекар бібліотеки-філії презентувала виставку літератури «За все, що маю, дякую тобі.»

В Народному домі с. Боднарів разом з бібліотекою проведено історичну годину до Дня Героїв «Їх імена і знані й незнані» та свято матері «Ти одна така улюблена і рідна». Ведучі заходу:  Христина Масляк та Роман Гуфчак. Читали вірші:  Іванна Бабій, Тетяна Мельник, Зоряна Мельник, Любов Бабій, Іванна Луцька, Мар’яна Бабій. Звучали пісні у виконанні солістів-вокалістів :  Адріани Луцької, Ольги Шалганової, Світлани Ліщинської, Вікторії Дрогомирецької, дуетів Валентини Дрогомирецької та Руслани Дрогомирецької, Любові Дрогомирецької та Ілони Топоровської. Присутні переглянули викладку літератури «Новітні герої України».  Запрошених учасників АТО та їх матерів привітав сільський голова Микола Дрогомирецький.

                В НД с. Копанки відбулося віче з нагоди  Дня Героїв, яке відбулося біля пам’ятника Невідомому солдату. На віче  було запрошено святіших отців, воїнів АТО та їх родичів. Ведучі – Валерія Кушлик, Яна Литвин провели невеликий екскурс по історії України (Гумен Лілія, Псюк Ангеліна, Бунга Надія, Бунга іВан, Себій Андріана). Відразу після урочистого віча відбулася концертна програма з нагоди святкування Дня Матері. В якій взяли участь колективи аматорської творчості Народного дому.

         Працівники НД та бібліотеки філії с. Дубовиця провели віче до Дня Героїв «Вічні герої». Ведучі Тетяна Косар, Вікторія Підгурська розповіли про це свято українських героїв та згадали про події на Сході України. Отець Святослав відправив із церковним хором панахиду. Учні ЗОШ розповіли вірші про героїв. На завершення всі присутні помолилися за  наших героїв.

         В НД с. Добровляни відбулася історична година, присвячена Дню Героїв України «Памятайте, вони воювали і загинули за Україну». Ведучою була Наталія Олексин. Учасники гуртка художнього читання декламували вірші «Це на світанку сталося колись», «Весна іде – переможним кроком», «Мамо не плач».

         На завершення хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих героїв України.

Мама …Рідна і прекрасна, оспівана поетами , увічнена художниками.

В усіх народів , в усі віки , жінка – матір була уособленням святості,
ніжності і любові… У НД с. Бережниця також вшанували її величність маму. Кожен присутній на святі у думках горнувся до найріднішої у світі людини мами. Захід був оспіваний дзвінкими голосочками дітей, які із щирим серцем та відкритою душею бажали матерям щастя. Дарували матерям  пісні: «Музика рідного дому» Ю.Пікулович, «Надія в серці» С.Галій, «Мамочко моя» О.Андрейчук, «Мамині руки» В.Луцан, «Я зичу вам
щастя» А.Бережницька, «Хатка чобіток». В.Бойко, «Мамина хатина» І.Ханас.» Моєдитинство золоте» О.Михайлів, «Рушничок» Ю.Стасюк. А вокальний ансамбль дівчат «Співаночка» низько вклонились та подарували також
низку пісень матерям.

Мати не тільки берегиня роду,вона прививає дітям любов до танцю звичаїв, обрядів.І наш захід був оздоблений сценками,віршами танцями : «Зозуля», «Черевички»,«Пташечка», «Малюнок для мами»(соло О.Панчишак),«Квіти щастя», «Танцюй Україно». Велику
шану та щиру подяку віддали і матерям бійців АТО,адже саме їхні недоспані ночі
та щирі молитви до Бога подарували нам героїв.Які достойно захищають наш
спокій. Ведучими свята були :Олег Луцан та Ірина Ханас . На заході був присутній голова Підмихайлівської сільської ради Мазур Богдан, який привітав матерів,розказав історію свята матері. Побажав всім миру та ласки Божої. Дякуємо всім хто долучився до свята!!!

 

В НД с. Яворівка відбувся захід до Дня матері та Дня Героїв України під назвою «Герої не вмирають» і «Ми матір славимо віками».

Хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв. Вірші декламували Іванна Зварич, Роксолана Парцей, Руслана Прокопів та Ірина Романчук.

Ведучими свята були Руслана Прокопів та Ірина Романчук. Вони щирими
словами, від усієї дитячої душі вітали своїх любих Матерів. Учасники вокального гуртка подарували матерям музичні композиції «Мамині очі», «Сорочка мамина», «Батьки мої», «Мамин вальс» та «Мамо». Вірші декламували Анастасія Ясинішин, Василина Олексин, Лілія Прокопів, Софія та Соломія Парцей, Міша Прокопів, Влад Рошко, Стас Круковський, Юлія та Софія Вальнюк, Іринка Савчук, Василинка Чіпко, Іван та Максим Кучери. Легенду про маму розповів Стас Круковський. Із залу лунали
гучні оплески та слова вдячності своїм дітям за щирі та трепетні слова.

 

В  Народному домі с. Сівка - Калуська відбулося святкування Свята матері та Дня Героїв.У виконанні Тетяни Мельник прозвучали пісні:"Мамо","Квіти для мами",""Мама". Танцювальні композиції виконали наймолодші учасники свята - керівник Людмила Довжанська. Пісню "Веселкова"подарував мамам вокальний ансамбль хлопчиків. Пісенне мистецтво дарували вокальний та хоровий дитячі колективи. Літературні композиції прозвучали у виконанні Богдани Юрчишин, Євеліни Коцан, Наталі і Софії Ходорських,Тетяни Мельник,Антоніни Лазоришин, Діани Юрчишин, Ірини Гнатишин, Юлії Хомин. Ведуча свята Христина Іванів. Сільський голова Оксана Онопченко привітала всіх присутніх в залі ,подякувала всім учасникам свята та побажала міцного здоров'я.Виставку "Героїв стежина від батька до сина "презентувала бібліотекар Любов Маршалок.

 

До  Дня Героя в церкві св. Михаїла  отець Ярослав помолився за здоров’я всіх воїнів-герої, які захищають Україну від ворога в даний час, а також відправив панахиду за загиблими героями. В НД с. Завій був оформлений стенд" Стіна пам*яті" де згадано  усіх українців, що присвятили своє життя нашій  свободі, тих, хто боровся і захищав Україу, починаючи з дружин князя Святослава і закінчуючи воїнами АТО. " Слава Україні, героям Слава".

 

У НД с. Павликівка відбулася концертна програма до Дня Матері «Мамина ласка». У виконанні маленьких аматорів сцени звучали пісні та художні твори, присвячені найдорожчим у житті людям – Мамам. Хвилиною мовчання присутні згадали всіх українських героїв, що поклали своє життя за Незалежність нашої держави.

         На завершення заходу у виконанні вокального колективу прозвучала пісня «Мої батьки». 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Травень 2016
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4