Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Всі ми родом з дитинства!

2016.05.31

     У кожного з нас існують перші спогади з дитинства про тепло маминих рук, про бабусині казки на ніч, про батьківські поради. Ці спогади супроводжують нас протягом усього нашого життя. Але нажаль не кожна дитина має такі теплі спогади. Нам, цілком благополучним людям, важко уявити, що відчуває маленька дитина від якої відмовилися батьки або ж якщо їх позбавляють батьківських прав. І майже безпорадна дитина залишається наодинці з жорстоким навколишнім світом, у якому дуже мало любові, турботи та безпеки. Адже все це повинна уособлювати родина, якої у дитини тепер немає.

     Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає більш актуальною і болючішою темою для нашого суспільства. Особливого захисту потребують діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Кожна дитина має право на виховання в сімейному оточенні, незалежно від того, може її біологічна родина забезпечити нормальні умови життя та виховання чи ні.

     Прийомна сім'я – це сім'я, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених

батьківського піклування, від одного до чотирьох дітей для виховання і спільного проживання.

Прийомна сім’я постійно перебуває в полі зору центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, її відвідують соціальні працівники, які проводять бесіди з батьками та прийомними дітьми, надають поради щодо вирішення деяких загальних та соціальних питань.

    Держава в особі представників відповідних відділів державної адміністрації, в тому числі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, гарантує надання якісної підтримки прийомних батьків та забезпечення прав прийомних дітей. 

    На даний час в Калуському районі успішно функціонують 3 прийомні сім’ї, в них виховується 6 дітей. Калуським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюється соціальне супроводження даних сімей, зорієнтоване на контроль за умовами виховання й утримання вихованців та дієву допомогу у вирішенні життєвих проблем сімей, які виховують дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
    Якщо Ви відчуваєте в собі сили та бажаєте подарувати шанс на гідне життя дитині – сироті та дитині, позбавленій батьківського піклування, звертайтесь в Калуський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Калуш, вул.  Чорновола, 12 (4 поверх) контактний телефон: 5-21-01 .

 

    Алімова Т. П., провідний спеціаліст відділу соціальної роботи Калуського РЦСССДМ




<<< Повернутись в розділ
Календар
Травень 2016
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4