Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація Калуської ЦБС про проведені масові заходи (24 до 30 жовтня 2016 року)

2016.11.01

27   жовтня  2016 року

27 жовтня 2016 року в бібліотеці-філії с.Перекоси проведено екологічний марафон «Любіть цей світ і він полюбить Вас».Захід відбувся в рамках районного проекту «Екологія. Довкілля. Здоров’я».Бібліотекар Марія Атаманчук розповіла дітям, як оберігати природу, про розмаїтість живого світу, який оточує нас. Юні користувачі Ірина Сорока, Анастасія Михайлів,Микола Клим,Богдан Якимечко декламували вірші про природу, відповідали на запитання еко-вікторини , розповідали цікаві факти про природу. Бібліотекар провела презентацію книжкової виставки  «За майбутнє планети».

28  жовтня  2016 року

28 жовтня у бібліотеці-філії села Слобідка проведено годину пам'яті  «Ще довго в пам'яті болить війна»( до 72 річниці визволення України від фашистських загарбників). Ведучі  Козіровська Марія, Князевич Вікторія. Читці :Гринів Ростислав, Дзундза Олександр, Павловський Владислав, Князевич Денис.

29 жовтня  2016 року

Проходять роки, десятиліття, виростають нові покоління, з’являється нова мода, та ніколи не можуть зникнути з пам’яті людської, добрі традиції прадідів, їх обереги.  Саме про основний  жіночий  оберіг  - хустку  була проведена народознавства година «Вічний дарунок хустина квітчаста»  в бібліотеці – філії с Голинь (спільно з НД).Захід  в рамкахрайонного проекту «Сільська жінка – берегиня  нації».Про історію української хустки, про її оберіг та магічні функції,  про чудові традиції та обряди, що з нею пов’язані,  розповіла завідувачка  бібліотеки – філії ЛюбовЖекало.  Для юних учасниць проведено майстер – клас  з пов’язання   хустки, представленні сучасні тенденції моди, у якій хустка використовується  як стильний аксесуар до жіночого одягу.  Окрасою народознавчої години став музичний дарунок  від учнів дитячої школи  мистецтв:  Софії Кінащук, Вікторії Федорин та СоломіїЛішак.  Вірші про хустку читали учасники художнього читання Народного дому Діана Багринівська, Діана Івахнюк. Перегляд книжкової виставки «Її величність - хустка» провела бібліотекар Віра Завадецька. Працівники бібліотеки подякували всім, хто прийшов на зустріч із нашою  вічною  хусткою – берегинею. Хай завжди береже вона тепло наших душ і живе вічно, як наша невмируща мати - Україна.

                

30   жовтня  2016 року

30 жовтня в бібліотеці - філії с. Кропивник була проведена бесіда - роздум "Наше здоров'я - у наших руках".Захід відбувся в рамках районного проекту «Екологія. Довкілля. Здоров’я».

Метою заходу було : формувати свідоме ставлення до свого здоров'я, вміння цінувати життя, здоров'я в усіх його аспектах,а також активізувати особисте розуміння поняття "здоров'я", попереджувати шкідливі звички.

Вікторину "Найбільше багатство - здоров'я " з користувачами бібліотеки провела зав. бібліотекою НаталяРусановська.

В бібліотеці оформлена тематична поличка "Здоров'я - головний життєвий  скарб». 

30   жовтня  2016 року

Бібліотека - філія с. Томашівці №2  провела  бібліомікс  по сторінках  журналу «Дім.Сад.  Город».  Захід  в рамкахрайоннного проекту «Сільська жінка – берегиня  нації».Відкрила  захід  завідувачка  бібліотеки – філії  Луців  Надія.  Сільські  жінки:  Семен  Дарія,   Кузь  Наталія,  Вовк  Надія, Лабакій  Оксана, Грабарська  Мирослава,  Лис  Олександра  провели  презентацію  цікавих  рубрик  журналу«Дім.Сад.  Город».   В рамках  заходу  проведено  конкурс  страв по  рекомендації  рубрики  журналу. Луцан  Надія  провела  презентацію  виставки – поради  «Щоб  цвіли  сади  і  родили  городи».

30   жовтня  2016 року

Бібліотека - філія с. Томашівці №1провелабібліомікс  «Земля -  мати, земля –наша годувальниця». Захід відбувся в рамках районного проекту «Екологія. Довкілля. Здоров’я». Мета заходу - привернути увагу громадськості до питань екології  та проблем  охорони довкілля. «Земля — наша мати, всіх  годує», — говорить українське прислiв’я.Мені здається, що в ньому відбито  ставлення українського народу не тільки  доземлі, а й взагалі  до всього довкілля : рослин i тварин, річок  i степів , до підземних  багатств i повітря тощо. Ми  є невід‘ємні від  природи, залежні від неї», - такими словами розпочала захід завідувач бібліотеки села Томашівці-1.Проведено презентацію книжково-ілюстративної виставки «Земля у нас, як i мати, - на всiх одна!» . На заході наголошувалося, що українці ,які завжди славилися своєю працездатністю,  дбайливістю  i любов’ю до природи, зможуть запобігти  подальшому руйнуванню найсвятішого   - рідної землі.   Треба тільки  серцем пам’ятати, що ми — одна славна родина i земля у нас, як i мати, — навсiх одна!

 

30   жовтня  2016 року

Бібліотека – філія с. Перевозецьпровела  книжкову  містерію  «Цей  жахливий  Хеловін».Свято  Хеловін  овіяне одночасно жахливими та жартівливими настроями та історіями. Свою частку доброго містичного настрою отримали користувачі бібліотеки  с.Перевозець.  На заході який організовано спільно з Народним домом, учасники мали змогу стати казковим чудернацьким створінням  і повеселитися з друзями, створити жахливий макіяж, колаж, ознайомитися з книжковими  страшилками,  потанцювати та перемогти в конкурсах. Закінчилося свято символічним запаленням світильників  Джека .

 

30   жовтня  2016 року

В  бібліотеці – філії с. Дібровабібліотекар  Галина  Непикпровела  майстер – класдо  свята  Хеловінз  виготовлення  гарбузових  страшилок.   Учасники  заходу   цікаво  розповідали  про  традиції святкування в  різних  країнах  і планували  як  будуть  святкувати  вони  в  ніч з  31 жовтня  на  01  листопада.

30   жовтня  2016 року

В бібліотеці-філія села Мислівспільно з НД в рамках районного проекту «Екологія. Довкілля. Здоров’я»  проведено свято яблука «Яблуко-це символ фізичного,культурного і  генетичного різноманіття». Історію виникнення свята розповіла зав. бібліотекою Люся Куцела.  Діти пригадали  прислів’я  і приказки   про  яблука, взяли  участь у  грі  «Почепи  яблуко». Галина  Дзундза розповіла, що яблуко  зображене на  80-ти офіційних  гербах. В світі дуже  багато є  сортів і різновидів  яблук.  Найбільший, офіційно  зареєстрований  плід яблука  важив  майже 1,5 кілограма.   Діти  (Ольга і  Юля  Куцели)  декламували  вірші, виконували  пісні  про  яблука.  Зав.  бібліотекою ознайомила  користувачів з  матеріалами  ілюстрованої  виставки «Всесвітній  День яблука».  На  закінчення заходу  всі  смакували  соковитими, запашними  яблуками  та  смачним  яблучним  печивом,  яким  пригостила  присутніх Оксана  Вирстюк.

 

Методичний  відділ ЦРБ.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2016
В П В С Ч П С
30 311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3