Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені  культурно-мистецькі заходи з 7 по 13 листопада

2016.11.15

10 листопада 2016 року

   У Народному домі с.Голинь відбувся  інформаційний  брифінг  «Солов’їна,  барвінкова - українська  рідна  мова».  

Любити, шанувати і плекатирідну мову — святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Щороку 9 листопада Україна відзначає чудове свято — День української писемності і мови. Готуючись  до  цього  дня  в  бібліотеці  філії  села  була  оформлена  книжкова  полиця  «Рідна  мова – роду  основа».  В  якій  розкрито  тему  мови,  про  творчість  слов’янської  та  української  писемності  та  мови.  Символічно,  ще  й  те,  що  цього  року  в  цей  день  відзначався  День  працівника  культури та майстрів народного мистецтва.  До  цього  свята  в  глядацькій   залі  Народного  дому  оформлена  книжкова  виставка під  назвою  «Поєднання  життя  і  краси».  Для  усіх  учасників  інформаційного  брифінгу  звучали  пісня  «Україна  це  ми»,   та  проводились  конкурси  «Друзі мови», «Здійсни пошук»

 

10 листопада 2016 року

    У бібліотеці – філії с. Ріп’янка проведено екологічний марафон  “Відстояти життя на землі». Захід відбувся у рамках районного проекту «Екологія. Довкілля. Здоров’я”. Бібліотекар Любов Бойчук розповіла про велич і могутність нашої планети, а також про гостру тривогу за її красу. Адже людина може бути щасливою тільки у співдружності з природою.Юні користувачі Тетяна Бедрій, Роксолана Луцан, Василь Бугрій читали вірші про природу та відповідали на питання еко-вікторини «Чисте джерельце». Бібліотекар провела екскурсію сторінками газети «Народна медицина + поради лікарів», а також ознайомила  з літературою  книжкової  виставки  «Душа природи чуйна і ласкава».

 

        10 листопада 2016р.

  В бібліотеці-філії с. Вістова відбулася літературна мозаїка «Нас єднає рідна мова». Учасники заходу читали вірші про мову, активно відповідали на запитання вікторини, переглянули книжкову викладку «Мови чисте джерело».

   

10 листопада 2016 року

   Бібліотека-філія села Мислів спільно з НД провели свято рідної мови «Причасти мене розмовою, українською мовою». Ведуча Галина Дзундза розповіла про значення рідної мови, яка пов’язує людину з її народом, його духовним надбанням. Вірші про мову читали: Олег та Володимир Андрусіви, Софія Горлова, Юлія Куцела.  Пісні про Україну та рідну мову виконали Ольга та Юлія Куцели. Зав. бібліотекою провела презентацію книжково-ілюстративної виставки «Розквітай же, рідна українська мово».

-10 листопада відсвяткувала свій ювілей талановита письменниця, поетеса, наша землячка Неоніла Стефурак.  До ювілею письменниці бібліотека-філія с.Добровляни  провела  бібліографічний екскур  ‘’У сузір’ї  поетичного слова’’.       Про життєвий і творчий шлях поетеси розповіла зав. бібліотекою Галина Яковина.  Учасники  гуртка художнього читання читали вірші Неоніли Стефурак. Присутні переглянули викладку літератури: ‘’Світ добра і любові Неоніли Стефурак’’

11  листопада    2016 року

В  бібліотеці – філії  села Перекоси відбулася година щирої розмови «Мої таланти». Однією з кризових категорій населення, яке особливо потребує нашої допомоги і уваги є люди з обмеженими функціональними можливостями. На захід була запрошена користувачка бібліотеки - людина з обмеженими можливостями Марія Жолобко. Вона  поділилася своїм талантом,  представила свої вишивки та в’язані вироби. Присутні переглянули виставку робіт майстрині. Учасники масового заходу дарували  присутнім  вірші  про  те, що віра  і надія є радістю і щастям.

Бібліотекар ознайомила присутніх з викладкою літератури  »Повір у себе» і побажала  всім  міцного  здоров’я ,мати глибоку віру та надію на Бога. Для учасників і присутніх був  організований  солодкий стіл.

 

11  листопада    2016 року

У рамках районної  бібліотечної  програми турбота і милосердя бібліотека-філія с. Копанки включилася  в  акцію "Книга до дому" (для людей  з обмеженими можливостями  та  людей  похилого  віку). Бібліотекар бібліотеки-філії с. Копанки Іванна Кузик відвідала  Литвина  Євгена Михайловича,жителя с. Копанки. Вона  підібрала   для  нього  різну літературу для читання. Серед  запропонованої літератури Євген Михайлович вибрав книгу "Герої Революції Гідності".

 

13  листопада    2016 року

  У бібліотеці-філії с.Довге-Калуське проведена година поетичного настрою «У неї хвилі - наче серця океан», присвячена 65-ій річниці від дня народження НеонілиСтефурак. Ведуча заходу Ірина Костів ознайомила присутніх з життєвим і творчим шляхом поетеси з Івано-Франківщини. Вона зауважила, що її поезія дає крила, навіює людині те відчуття внутрішньої свободи, коли людина сповнюється власною гідністю, стає готовою до польоту духу.

Юні читачі бібліотеки:  ІлонаПарцей, Тетяна Чоланюк, Антоніна Скородинська, Анастасія Морис, Вероніка Олійник декламували вірші із збірок НеонілиСтефурак:  «Дикі яблука», «Душа», «Заметіль».

 

    13 листопада 2016 року

 у бібліотеці-філії села Томашівці-1 проведено презентацію книги «Горять свічки на серці України». Ольга Сулима наголосила : «Кожен рядок цієї книги сповнений невимовної скорботи і болю, бо йдеться про героїв, які віддали життя, щоб захистити цілісність України. В книзі вміщені розповіді про краян, які загинули на неоголошеній  війні проти нашої держави на Сході України. Також подано біографії воїнів, які вважаються зниклими безвісти. Серед них і наш односельчанин Славінський Орест».Читці зачитували уривки з біографій героїв та вірші.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2016
В П В С Ч П С
30 311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3