Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені масові заходи (з  14 до 20 листопада  2016 року)

2016.11.22

18  листопада    2016 року

В приміщенні бібліотеки-філії с. Підмихайля відбулася бесіда-дискусія "Зміни життя - зупини насильство". Організаторами заходу виступили фахівець із соціальної роботи Руслана Данів та зав. бібліотекою Ганна Богусевич. Руслана Данів розповіла присутнім про статистичні дані щодо вчинення насильства над жінками, дітьми, видами насильства.  Вона  ознайомила присутніх із Конвенцією ООН з прав дитини, розповіла про життєві ситуації щодо вчинення насильства у сім'ях, школах та між однолітками. Для учасників було підготовлено буклети, пам'ятки, де вказані номера "телефонів довіри", якщо виникає загроза будь-якого насильства. Бібліотека провела огляд літератури біля книжкової полички "Ні жорстокості, ні насильству".

 

20листопада    2016 року

У бібліотеці – філії с. Ріп’янка до  Дня  Гідності  і Свободи проведено годину мужності «Ми були там, куди нас кликав час» . Ведучі заходу Катя Бугрій та Роксолана Луцан розповіли про значення двох майданів, двох революцій: «помаранчевої» та революції гідності. У першій революції українці доказали, що без зброї, тільки силою духу, безмежною любов’ю до рідної землі, вірою в її майбутнє можна перемогти страшний бандитський режим. А на даний  час наш народ гідно відповідає  на військове вторгнення,   народилась нова українська нація.

Вірші  присвячені героям Майдану, тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить в знаних і безіменних могилах розкиданих по рідній землі читали:  Катя Леміщак, Володимир Чупровський, Тетяна Бедрій, Зоряна Перегінець, Віталій Чупровський, Андріана Хацевич, Ольга Скурчанська, Вікторія Артемович.

Бібліотекар ознайомила  присутніх з  літературою  книжкової  виставки   «За Україну, за її волю, за честь за славу, за народ»

 

В бібліотеці філії с. Пійло проведено інформаційну годину «Майдан у серцях народу». Ведучою була зав. бібліотекою Марія Кухтин. Вона розповіла про історичні події України від Помаранчевої революції до революції Гідності. Патріотичні вірші декламували:  Мар’яна Лисаник, Богдана Бода, Владислав Марунчак, Вікторія Лилак, Інна Місюра, Тетяна Коник, Вікторія Матюніна. Глядачі мали змогу переглянути книжкову виставку «Герої революції Гідності».

 

В Народному домі с. Підмихайля відбувся урочистий вечір: "Наш дух не зламати, свободу не вбити" присвячений дню Гідності та Свободи, в якому взяли участь учні місцевого НВК, школи мистецтв та вихованці Народного дому. Ведучою заходу була вчитель української мови та літератури Христина Струтинська. Зі сцени звучали вірші у виконанні Катерини Юськів, Соломії Луканюк. Пісні виконували Роксолана Мельник, Ольга Гебура, Ольга Вовчук, Ілона Анісімова, а також дитячий хор школи-мистецтв під керівництвом Наталії Костів. У залі бібліотекар оформила книжкову виставку "Герої Революції Гідності". У ході заходу хвилиною мовчання присутні пом'янули загиблих Героїв України. Завершальною нотою прозвучав Гімн України.

 

У бібліотеці – філії с. Лука спільно з НД провели годину - монолог до третьої річниці Майдану «Герої не вмирають, просто йдуть з Майдану в небо…». 21 листопада 2013 року розпочалася Велика акція протесту. Мирний Майдан у столиці став епіцентром протистояння старого режиму і прагнення українців обрати європейський шлях розвитку держави. На столичному Майдані відстоювали право українців бути нацією, говорила бібліотекар філії Щербицька  Ганна. Зав. Народним Домом Поліщук Оксана  розповіла про найбільш драматичний етап революції, де загинули більше сотні протестувальників і розказала про Героя із Калуша Ігора Дмитріва .  Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували Героїв Небесної Сотні. Бібліотекар бібліотеки – філії Щербицька Ганна  провела огляд книжкової виставки «Герої не вмирають».

 

У бібліотеці-філії с. Новиця пройшов перегляд фільмів про події 2013- 2014рр. які відбулися на майдані Києва. Перед початком трансляції відеофільмів зав. бібліотекою-філією Марія  Василишин розповіла що про Майдан знімали багато та зима 2013-2014 років об’єднала іменитих режисерів,журналістів та простих людей із барикад у єдиному прагненні-зафіксувати хронологію подій для наступних поколінь українців. Ці фільми демонструють як усе починалося ,  ейфорію від згуртованості та розпач від втрат.Користувачі переглянули такі фільми:"Сильніше ніж зброя", "Зима що нас змінила",  "Жіночі обличчя революції", "Євромайдан», «Чорновий монтаж".

 

 В  бібліотеці – філії  с. Слобідка  проведено історичний  екскурс  "Моя Україно, не згасне ніколи  твоєї свободи вогонь»присвяченому історичному Дню Гідності та Свободи. З вступним  словом   виступила бібліотекар  філії  Князевич Наталія Романівна . Вона  нагадала  присутнім  про події, які відбувалися в часи Помаранчевої революції,  про  Євромайдан  2013-2014 року,  про загиблих мирних мешканців на Майдані – «Небесну сотню».  Щоб пригадати дні  нелегкої боротьби за свої права і свободу вибору , присутні  переглянули  відео матеріали   про події  на  Майдані. Також була презентована книжкова виставка " Боротьба - ціною в життя».

 

В  бібліотеці - філії с. Кропивник була проведена патріотична година "День, що змінив нашу країну". Гортаємо сторінки нашого болю.Тулимося серцем до зболілого серця наших матерів, нашої України.Революція Гідності стала для кожного з нас своєрідним мірилом нашої порядності і честі, нашого розуміння свого місця у житті суспільства. Гідно поступали ті, хто в ніч біг - поспішав на Майдан, знаючи, що там доведеться глянути смерті в очі. Гідно поступали ті чоловіки, які ледь прикрившись легким дерев 'яним щитом бігли рятувати тих, хто вже стікав кров'ю на Інститутській, Європейській, Прорізній і інших київських провулках.Гідно поступали ті, хто в неблизькому від Києва Калуші, вдосвіта вирушали до столиці,бо треба було захищати честь і гідність не тільки свою, своїх дітей, а всієї країни.Такими словами розпочали ведучі заходу - Діана Романів та Вікторія Левкович.

Поезію Нестора Мартинця читали : Ілона Паньків "Плаче Україна сивочола мати", Тетяна Сеняк"Земля ридає, плачуть небеса".

Поезію Ганни Василюк"Горять свічки на серці України" - читали Назарій Левкович та Юрій Шинкар. Зав. бібліотекою Наталя Русановська провела презентацію книжкової виставки "Герої не вмирають!".У пам'ять тих, хто творив Україну, хто утверджував ідеали Революції Гідності,в пам'ять Героїв Небесної Сотні і тих, хто віддав своє життя за територіальну цілісність в зоні АТО,  присутні в скорботі схилити голови та вшанувати їх хвилиною мовчання.

Такий же  захід  20  листопада  провели і бібліотеки- філії сіл Дубовицяі Боднарів.

 

В  бібліотеці - філії с. Бережниця проведено  інформаційну  бесіду  «Ми  були там,  куди нас кликав  час»  (до  Дня  Гідності  і Свободи).  Присутні  згадували події  на Майдані, згадували жителів  села, які  не  побоялися  снайперської  кулі і  поїхали  в  Київ.  Зав.  бібліотекою  наголосила,  що  битва  за  гідність  і  свободу  України триває  і  досі.  Присутні з  особливою  увагою  слухали  рекомендаційну  бесіду  по  книзі  Маргарити  Сурженко  «АТО.  Історія  зі  Сходу  на  Захід»,  яку  провела  завідувачка  бібліотекою  – філією.

 

                У бібліотеці-філії с. Середнє (спільно з НД) проведено експрес-інформацію «День Гідності і Свободи». Ведучі заходу Уляна Базилько та Соломія Гадомська нагадали присутнім про події, які відбувалися в часи Помаранчевої революції, про Євромайдан 2013-2014 року, про загиблих мирних мешканців на Майдані – «Небесну сотню». Користувачі бібліотеки читали вірші «Молитва до Бога», «Воїни», «Тільки той є справжнім сином, хто вміє неньку захищати», «Я – українець», виконували пісні. В бібліотеці оформлено викладку літератури «Подвиг Небесної Сотні – приклад для нащадків». Бібліотекар Ірина Юрочко також провела бесіду по книзі «Горять свічки на серці України» («Книга пам′яті України. Івано-Франківська область»), в якій зібрано відомості про загиблих під час воєнних дій на Донбасі – наших земляків. На завершення заходу всі присутні помолилися за загиблих на Майдані.

З нагоди відзначення третьої   річниці Революції Гідності  і  Свободи в  бібліотеці  - філії с. Голинь  спільно  з  Народним  домом  проведеногодину   мужності  " Один  Бог,  один  народ,  одна Україна ".  Де  ведучі  Любов  Жекало  та  Микола  Івахнюк  розповіли  про події  двох   майданів  в  Україні – Помаранчевої  революції  та  Революції  Гідності.  Користувачі  бібліотеки КарінаДутчак  та  Діана  Багринівська та  учасники  художньої  самодіяльності  декламували  вірші  про  Майдан  «Мамо  не  плач»,  «Для  чого  люди  вийшли  на  Майдан».   Присутні  переглянули  відео – фільми:   «Як  це  було»,  «Небесна  сотня».  Вшановано  пам᾿ять загиблих на Майдані і під час АТО хвилиною мовчання.  На  завершення  години  мужності  виконано  спільну  молитву  «Боже  великий,  єдиний».  Всі  присутні  мали  можливість  ознайомитись  з  книжковою  виставкою  «АТО – зона  особливої  уваги».

У НД с. Довпотів була проведена бесіда «Євромайдан – шлях у Європу». Провели бесіду ведучі Надія Стадник, Іванна Атаманчук. Вірші про майдан читали Ілона Красуцька, Христина Ганущак, Андрій Ковальчук. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв Небесної сотні. Стадник Надія та Ковальчук Андрій прочитали композицію про Небесну сотню. Всі присутні на завершення заспівали Гімн України.

 

 

Методичний  відділ  ЦРБ

Методичний кабінет РБК




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2016
В П В С Ч П С
30 311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3