Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Голинська школа: “Благословенними стежками Григорія Сковороди”

2016.12.12

 5 грудня у Голинській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася літературна година, присвячена Григорію Сковороді, 294 роки від дня народження якого минуло 3 грудня. Її провели члени гуртка “Літературознавець” і “Молодої Просвіти” с. Голинь. 
Керівник гуртка та наставник “Молодої Просвіти”, учитель української мови і літератури, член Національної спілки письменників України  Оксана Тебешевська розповіла про оцінку постаті українського Сократа  видатними людьми, значення його вчення для сучасних українців, навела ряд цікавих факти із біографії письменника і мислителя, наголосила на тому, що, як писав історик літератури Сергій Єфремов, сучасники бачили в Сковороді  “мандровану академію” і його самого вважали вартим за університет; досить сказати, що коли треба було тоді знайти в Україні ідейну, чесну та чисту людину, шукали її між “сковородинцями”, тобто учнями цього чудного чоловіка та прихильниками його науки”.
Про земні дороги мандрівного учителя, його найважливіші збірки творів “Сад божественних пісень” та “Байки харківські”  розповів Петро Дутчак. Людмила Буланчук та Діана Бойко прочитали його байки та вірші, Анжела Баран ознайомила присутніх зі своїм дослідженням афоризмів Григорія Сковороди. 
Цікавим було відкриття афористичного сковородинівського вернісажу та вікторина, переможцями якої стали Людмила Буланчук та Орест Яцук, які отримала подаруночки — книжки Мирослава Дочинця “Многії літа. Благії літа”.
Огляд виставки “Український просвітитель і філософ” зробила завідувач шкільної бібліотеки Іванна Яцук.
Мудрі поради Григорія Сковороди потрібні нам і зараз, зокрема його вчення про сенс людського життя, постійну потребу самопізнання, працю за здібностями і покликанням.
Романа Лилак, молода просвітянка, член гуртка “Літературознавець”
 



<<< Повернутись в розділ
Календар
Грудень 2016
В П В С Ч П С
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31