Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені масові заходи (з 3 до 9 квітня 2017 року)

2017.04.11

05 квітня  2017 року

У  бібліотеку-філію селища Войнилів Казкова Фея (бібліотекар Лілія Радзібаба)   запросила юних користувачів -учнів 2-го Б класу ( класний керівник О.І.Притула) у Казкову Країну на літературний серпантин " Відчиняє двері казка". Тут  маленькі читайлики зустрілись із улюбленими героями казок Г.К.Андерсена.Є у світі країна, яку ми всі добре знаємо і починаємо любити ще з раннього дитинства - це Данія. Вона захоплює нас із дитинства тому , що в ній жив і писав найвідоміший казкар світу Г.Х.Андерсен. Про відомого казкаря присутнім розповідала бібліотекар Лілія Радзібаба.  Вона  запропонувала юним читачам взяти участь у літературній вікторині " Подорож казками Г.К.Андерсена".   Діти із захопленням розповідали про улюблених героїв казок: " Дюймовочка", " Снігова королева", " Дикі лебеді"" Кресало" ,                " Непохитний  оловяний  солдатик". Цікавим був для малечі і перегляд фільму -казки " Дюймовочка", який приніс присутнім чимало задоволення. На літературному святі діти подорожували казковими шляхами чарівника Г.К.Андерсена в країну добра, щастя і торжества справедливості. "Я буду співати тобі про щасливих та нещасних, про добро і зло...", - обіцяє імператору соловей із казки Андерсена. Саме його пісні - казки читали, читають і будуть читати, тому що вони дивовижні. Щиру вдячність бібліотекар Лілія Радзібаба висловила завідуючій шкільної бібліотеки Оксані Півторак  за проведення літературного свята.

У бібліотеці-філії с. Новиця проведено слайд - презентацію " Мандруємо святими місцями світу".

Релігійний туризм дозволяє наблизитися, до світу духовності і надає всі можливості для самопізнання.  Учасники  заходу  з цікавістю познайомилися з десятьма  найбільш  релігійними   місцями  планети:
 1. Ватикан-Вічне місто.Світовий центр католицької релігії.
2.Єрусалим, Ізраїль. Тут знаходиться Храм Гробу Господнього на цьому місці розіп’яли Ісуса Христа.
3.Мекка, Саудівська Аравія. Кожен правовірний , хоча браз у житті зобов’язанийздійснити "хадж"-паломництво до Мекки.
4. Варанасі. Індія.Варанасі-головне священне місце для буддизму, індуїзму і джайнізму.
5. Мехіко. Мексика. Тут знаходиться базиліка Марії Гваделупської,одної з найбільш популярних католицьких святинь у світі.
6.Сантьяго деКомпостелла, Іспанія.Умісті зберігаються мощі Святого Якова,апостола і покровителя Іспанії.
7.Лурд. Франція. З середини 19 століття Лурд  став одним із важливих релігійних місць для  паломників.
8.Фатіма. Португалія.Тут знаходиться Храм Богоматері Фатіми, щороку його відвідують 500.000паломників.
9.Кіото. Японія.
10.Апаресіда-ду- Норті, Бразилія.
Вкінці заходу бібліотекарі поділися власним досвідом туристичних поїздок  по  святих  місцях  та  ознайомили  присутніх  з літературою  тематичної  викладки   "  Святімісцями світу".

У Народному домі селища Войнилів відбувся турнір по настільному тенісу серед чоловіків. Організатор турніру народний дім, суддя турніру Ковалишин Ярослав Федорович викладач фізичного виховання опорної школи селища Войнилів. Прийняти участь міг кожен бажаючий незалежно від віку. Учасники турніру були поділені на три групи по чотири чоловіка сліпим жеребкуванням. Між усіма учасниками точилася боротьба за вихід у фінал та перемогу у турнірі. Трете місце здобув Дзюбинський Олег, другу сходинку посів Бігун Іван, та перше місце виборов Ляховчак Олег. Переможці були нагороджені грамотами селищної ради.


Бібліотека – філія с. Кадобна спільно з НД  провела  майстер – клас «Котися писаночко  наша».   Була  запрошена майстриня по писанкарству  Сухарник  Галина  Іванівна.  Вона  розповіла  про  символи  на писанку,  про  кольори  тощо.  Діти  писали  писанки.  Зав. бібліотекою   розповіла  про  книги  тематичної  викладки  «Українська  писанка».  Завідувачка  Народним  домом  Боднар  Ірина познайомила  користувачів  з коломийками  про  писанку.

 

06  квітня  2017 року

В бібліотеці – філії с. Кропивник в рамках всесвітнього дня здоров'я  була проведена акція «Молодь обирає здоров'я».На акцію був запрошений учасник програми «Україна має талант», багаторазовий рекордсмен України, богатир – Назар Павлів  з міста Івано – Франківська.  В програмі акції були:

Відео – перегляд  рекордів;

Демонстрація силових можливостей;

Ігри  та конкурси.                                                                                               

Діти  з великим  захопленням спостерігали за  виступом  спортсмена та взяли  активну  участь у  заході. На завершення Назар Павлів побажав користувачам бібліотеки гарно вчитися, займатися спортом і вести здоровий спосіб життя.

Зав. бібліотекою Наталія Русановська  познайомила  присутніх  з літературою  тематичної  викладки  «Все  про  здоровий  спосіб  життя»  та подякувала Назарію Павліву  за такий  гарний  виступ  і побажала  йому міцного здоров’я,  успіхів  у спорті  і нових рекордів.

 

07квітня  2017 року

В бібліотеці – філії с. Кропивник  була проведена година спілкування «10 корисних фактів про їжу». Зав. бібліотекою Наталія Русановська розповіла користувачам бібліотеки , про те, що щорічний день здоров'я , який відзначається  07 квітня необхідний саме для просвітницької роботи, адже стан організму кожної людини багато в чому залежить від самої людини.

Ведучі :Тетяна Сеняк та Ілона Паньків цікаво розповіли про 10 корисних фактів про їжу.На завершення години спілкування з користувачами бібліотеки була проведена вікторина «Чи знаєш ти правила здорового способу життя».

Присутні  ознайомилися  з  матеріалами тематичної  полички  «Правильне харчування – запорука міцного здоров'я».

 

У Народному домі селища Войнилів була проведена експедиція до країни здоров’я: “Лікар у собі”. Ведучі заходу Оксана Турлай та Надія Бабій наголосили присутнім, що сьогодні окрім всесвітнього дня здоров'я є ще одне християнське свято Благовіщення розказавши історію його винекнення. Також присутні мали змогу почути про чинники що псують здоров’я, і як його берегти. Учасники заходу взяли участь у вікторині, прослухали чи мало прислів’їв про здоров’я та самі називали їх. І на закінчення експедиції усі переглянули фільм: “14 факторів про здоров’я людини та стимул до здорового способу життя”. 

 

08 квітня 2017 року

У Народному домі с. Перевозець спільно з бібліотекою пройшов майстер – клас по виготовленню Великодніх писанок «Знесла курочка яєчко не червоне, а розписне». Діти навчились виготовляти писанки у техніці декупаж, а також розписували їх воском.

 

В  приміщенні Народного  дому с. Голинь спільно  з  користувачами  бібліотеки  філії  села  відбувся  майстер  клас  «Буде  в  мене  писанка – про  Вкраїну  пісенька»,  провів  директор  Народного  дому  М. Івахнюк,  про  значення  символів  на  писанці  розповіла  художній  керівник  О. Ляхович,  що  таке   драпанка,  крашанка  розповіла  бібліотекар  В.  Завадецька.   Користувачі  та  учасники  народного  дому  мали  можливість  вправно  навчитись   малювати  писанки,  крашанки,  драпанки  та  витинанки.   Кожен  з  присутніх  освятить  на Великодні  свято  власноручно  розмальовану  писанку,  крашанку,  драпанку.  Кращі  писанки  виставлені  на  виставці,  де  кожен  житель  села  може  побачити   виставку  писанок   зроблену  умільцями  Народного  дому.

 

09квітня  2017 року

У бібліотеці – філії с. Лука проведено презентацію книжкової експозиції «Великодні візерунки», захід проведено спільно із Народним Домом.

Великдень – свято особливо шановане та величне. Й не тільки тому, що приходить воно з утвердженням справжньої, квітучої та теплої весни, але й тому, що є символом перемоги життям над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, віри над безнадією говорила бібліотекар бібліотеки – філії Щербицька Г. М. Важко уявити Великдень без писанок, які і око радують і нечисту силу відганяють.

Ващинська Христина, Кухар Вікторія переповіли цікаві легенди про походження писанок.Зав. Народним Домом Поліщук О. П. провела презентацію виставки малюнків «Великодні візерунки». Найкращі малюнки Лизун Сніжани, Поліщук Тетяни.

Учасники заходу Блищик Максим, Фрик Олег розказали, як вони будуть розмальовувати яєчка і як готуватися до Великодня.

 

У  приміщенні  Народного  дому с. Голинь    проведено  народознавчу  годину «Великдень  просить  на  гостини». З  запровадженням   християнства,   церква  вміло  використовувала  вірування  і  народні  звичаї,  в  тому  числі  і  святкування  Великодня  на  весні  як  пробудження  всього  живого на  землі,  що  збігаєтся з  християнськими  пасхальними  святами  на  честь  воскресіння  Ісуса  Христа.  Саме  такими  словами  про  Великодні  свята  розповів  Микола Івахнюк,  значення  великоднього  кошика,  та  продукти  які  використовуються   в  християнстві   розповіла  художній  керівник  Оксана  Ляхович,  про  вербну  неділю ,  цілющі  властивості  котиків   розповіла  Віра  Тиж.  Всі  присутні  навчалися  співати  гаївки,  веснянки, пісні,  ігри  які  проводяться    на  Великдень.

 

Методичний  відділ ЦРБ.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Квітень 2017
В П В С Ч П С
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6