Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені масові заходи (з 17 по 24 вересня 2017 року)

2017.09.25

Нещодавно з 14-16 вересня у м. Нетішин Хмельницької області відбувся ІІ Міжнародний фестиваль-конкурс молодих виконавців  естрадної пісні "Вернісаж.ЕнергоФест". Авторитетний пісенний конкурс зібрав 114 талановитих солістів та 17 вокальних колективів із 15 областей України і 6 країн світу, а саме з Латвії, Білорусії, Грузії, Литви, Молдови та Румунії. Конкурсанти змагалися у п’ятьох вікових категоріях.  Юні талановиті  співачки Підмихайлівської ДШМ  також примали участь у конкурсі і здобули нагороди .Вовчук Оля (вікова категорія В -до 12р.) - дипломант конкурсу, Юськів Катерина(вікова категорія С-до 15р.) - стала лауреатом ІІ премії в номінації "народний вокал", Лукач Христина(вікова категорія С-до 15р.)  - лаурет ІІ премії в номінації "академічний вокал".А надихає на творчість і навчає вокалу їх викладач Підмихайлівської ДШМ Наталія Костів.

Окрім насиченої конкурсної програми протягом трьох фестивальних днів, учасників та гостей масштабного музичного дійства чекало багато приємних сюрпризів та несподіванок – екскурсії по місту Нетішину, а також в прекрасне містечко Острог зі старовинною історією,, майстер класи від зіркового журі Олега Лисія та популярного в Україні співака, автора та виконавця, фіналіста шоу «Україна має талант 4» та супер-фіналіста шоу «Х-фактор 3» Євгена Літвінковича.

Переможці, дипломанти і усі учасники музичного дійства отримали від організаційного комітету та партнерів Почесні грамоти та кубки, сувенірні подарунки та грошові премії.

Швидко пролетіли три дні музики, драйву та незабутніх вражень на Міжнародному фестивалі-конкурсі молодих виконавців естрадної пісні.Батьки, викладач та учні вдячні організаторам конкурсу за гостиннісь ,  за чудове дитяче свято, яке дарує щирі позитивні емоції та вселяє почуття натхнення на подальшу вокальну працю.

17 вересня 2017 року

  У НД с.Сівка–Калуська відбулася історична годин, присвячена Дню партизанської слави «Їх подвигу немає забуття». Завідуюча НД Любов Панькович розповіла присутнім прот історичні подвиги партизанів у Другій світовій війні. Бібліотекар Любов Маршалок презентувала книжкову виставку «Збережемо пам’ять про подвиг». Віші декламували:Богдана Юрчишин, Наталя та Софія Ходорські, Тетяна Мельник. Вокальний жіночий ансамбль під керівництвом Оксани Онопченко виконав пісні «Йшли селом партизани», «Ой, у лісі, на полянці».

20  вересня 2017  року

В бібліотеці – філії с. Кропивник в рамках районного проекту «Культура поведінки – обличчя людини» була проведена бесіда «Ази культурної поведінки».

Мета заходу: засвоїти правила культурної поведінки у побуті, громадському житті навчального закладу, формувати почуття обов’язку, відповідальності, вдячності.

Завідувач бібліотекою Наталія Русановська розповіла користувачам бібліотеки про те, що правила культурної поведінки є одними із шляхів у розв’язанні проблем спілкування. Культура  поведінки – це естетичний вияв якостей характеру і почуттів людини, поглиблення і розширення знань про норми і принципи української національної та загальнолюдської культури.

Психолог  Наталія Петрівна Хомин провела рольову гру «Ввічливим і чесним будь про культуру не забудь». 

21 вересня 2017  року

      Із визначною датою, 90 – літнім ювілеєм Анну Репу з села Підмихайля привітали сільський голова Богдан Мазур, завідувач бібліотекою Ганна Богусевич, художній керівник Ліля Лукач. Вони побажали їй доброго здоров’я, побільше радісних і сонячних днів, тепла і скільки добра, скільки вона протягом свого життя подарувала людям. Христина Лукач виконала пісню для ювілярки.

Анна Лук’янівна народилася 21 вересня на день Різдва Пресвятої Богородиці в багатодітній сім’ї. Доля проклала нелегкий життєвій шлях. Повиростали дочки, вивчилися, влаштувались на роботу, згодом створили свої сім’ї. Тепер у неї троє онуків, п’ять правнуків. Найбільше вона радіє коли в домі збираються всі разом, радіє кожному ранку, добрій зустрічі з  сусідами. Кожного разу спілкуючись з нею захоплює її оптимізм, прагнення навіть в такі роки бути чимось корисною для своїх рідних, не обтяжувати їх, а допомагати добрим словом, порадою і просто присутністю.

Розчулена жінка дякувала гостям за увагу до неї. Тож дай Вам Бог – Анно  Лук’янівно на землі багато світлих днів і щасливих років.

21 вересня 2017  року

Бібліотека – філія селища  Войнилів ( спільно з  НД) провели вечір пам’яті,присвячений Дню партизанської слави «Партизанськими стежками

України».

Ведучі вечора розповіли присутнім  історію партизанщини, хто такі партизани. На вечорі прозвучали пісні  «Йшли  селом партизани», «Ти повертайся солдате», «Мати», «У нашому серці» та ін. Читач бібліотеки, Святослав Василів, продекламував вірш «У партизанській лісовій оселі». Краєзнавець Петро Рудий розповів про відомі і невідомі сторінки партизанського руху в наші й місцевості. Всіх полеглих в ті роки вшанували хвилиною мовчання.

Працівники бібліотеки – філії с-щаВойнилів ознайомили присутніх з викладкою літератури: «Партизанськими шляхами України».

21 вересня 2017  року

В бібліотеці – філії с. Кропивник було проведено історичний екскурс «Їх подвиг не згасне у віках»,  присвячений 75 – їй річниці створення УПА.

На свято був запрошений представник ОУН др. Гонта, референт пропаганди та ідеології Борейко Микола Миколайович (1958 р.н.), активний користувач бібліотеки, автор книги про УПА «Козацька дитина».

Він розповів користувачам бібліотеки, що в період національно – визвольної боротьби 1941 – 1954 рр. громадяни села  Кропивник брали в ній найактивнішу участь. Про це свідчать такі цифри: біля 40 чоловік загинули  будучи стрільцями Збройної сили ОУН – УПА ,  засудженими на різні терміни за  представництво в  ОУН – УПА теж більше 35 чоловік, вивезено в Сибір було близько 30 сімей.

Скільки  безіменних могил розкидано по лісах і хащах нашої України. В них сплять герої, які  не жаліли свого життя в боротьбі за волю і незалежність нашої України.  Ми пам’ятаємо про вас бо не замовкне слово у віках про ваші подвиги.  Присутні  ознайомилися з цікавими  матеріалами тематичної викладка «Вірні сини Батьківщини».

   Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять полеглих борців за волю України.

22 вересня 2017 року

   У приміщенні  НВК с.Перекоси відбулася тематична година до Дня партизанської слави «Велич великого подвигу», яку підготувала завідуюча Народного дому – Оксана Німак. Ведучі заходу Владислава Сорока та Ольга Сондейрозповіли про партизанський рух, який діяв у Калуському районі.Ольга Смик, Ольга Пилипчук, Марія Микитин, Софія Михайлів декламували тематичні вірші та виконали повстанські пісні.

22 вересня 2017  року

     В бібліотеці – філії с. Кропивник  організовано  виставку – подорож  «Знайомство з Японією».

Згідно Указу Президента України  №1/2017 від 11 січня 2017р. «2017 рік оголошено роком Японії в Україні».

 Метою виставки – подорожі є формування інтересу користувачів бібліотеки до культури, звичаїв та традицій Японії, стимулювання пізнавальної активності.

Зав. бібліотекою  Наталія  Русановська   розповіла користувачам бібліотеки про історію Японії, невичерпаність традицій та звичаїв, культуру, цікаві факти.  Користувачі бібліотеки  дізналися надзвичайно цікаву інформацію  про унікальну Японію  та мали можливість вивчити  кілька японських слів та прослухати  гімн  Японії.

22 вересня 2017  року

 У бібліотеці-філії села Завій проведено історичний екскурс до Дня пам’яті партизанської слави під назвою«В серцях несемо вдячності немало всім тим,хто землю боронив». Хронологію головних подій Другої світової війни та про значення партизанського руху в ній розповіла завідувач бібліотеки Костів Ніна Антонівна. Присутні переглянули тематичну викладку літератури за даною темою.

22  вересня 2017  року

З нагоди відзначення Дня партизанської слави у бібліотеці-філії с. Голинь з користувачами бібліотеки було проведено інтернет-подорож«Партизанськимистежками нашого краю».  Бібліотекар Віра Завадецькарозповіла про героїв  II Світової війни, про партизанський рух на території рідного краю під час війни.   Разом пригадали відомих командирів партизанських об’єднань.   Користувачі бібліотеки переглянули  книжкову виставку «Ваш подвиг не вмре, не загине».

23 вересня 2017  року

В бібліотеці – філії с Кропивник з молоддю була проведена тематична дискусія «Сенс життя і моє місце в ньому».

Мета заходу:допомогти  молоді знайти себе, самовизначитися, стати на ноги у вирі життя, усвідомити сенс життя, заради чого людина живе.   Учасники заходу взяли  активну  участь у  обговоренні  даної  теми, ознайомилися з  матеріалами  періодики  по  темі  дискусії.

Підводячи підсумки дискусії зав. бібліотекою                          Наталія  Русановська  наголосила, що найдорожче для людини – це життя. Воно дається один раз і прожити його треба так, щоб не було нестерпно боляче за  марно  прожиті  роки.

   Також   зав. бібліотекою  підвела  підсумки  конкурсу  на кращого  читача  періодики.                                                                                    Переможцем  вийшов  Пастух Петро Степанович  (1969 р. н. )  фельдшер  ДНЗ  «Пролісок» ,  активний читач  бібліотеки.

23 вересня 2017  року

       В інтернет-залі Калуської ЦРБ відбувся віртуальний слайд-екскурс «Старіти – немає часу», присвячений наближенню Міжнародного дня людей похилого віку та в рамках обласного Інтернет-Festy «Бібліотеки і громада: спільна праця – спільне майбутнє». В даному заході взяли участь працівники бібліотек-філійсіл Голиня, Новиціта користувачі бібліотеки.

Метою даного заходу було: стимулювання працівників сільських бібліотек-філій на місцях розробляти соціальні проекти у співпраці з членами громади, вживати заходів, спрямованих на залучення нових користувачів до бібліотек та використовувати нові технології громадою для підтримки місцевого розвитку.

Бібліограф інтернет-залу Ірина Савчук розповіла цікаві факти про свято людей поважного віку та повчальну притчу на цю тематику. Усі присутні мали змогу переглянути мультимедійну презентацію «Мудрі і багаті літами», а також ознайомитись та переглянути вебліографічну пам’ятку «Старість батьків – це наша старість». В кінці заходу всі ділились враженнями та розповіли багато цікавого з досвіду роботи своєї бібліотеки.

24 вересня 2017 року

У НД с.Копанкипройшла година пам’яті «Їх подвиг житиме в серцях», присвячена Дню партизанської слави. Учасники аматорської творчості  Андрій Івасів. Дмитро Кость, Ілона Шутяк, Настя Височан та інші розповіли про героїчну славу партизанського руху в Україні. Хвилиною мовчання вшанували всіх українських героїв, що поклали своє життя за мир і спокій на рідній землі. На згадку про їх подвиги до пам’ятника Загиблим воїнам було покладено квіти та запалено свічки.

   У НД с.Бабин-Зарічний (спільно з бібліотекою) відбувся урок-екскурс «Україна завжди прагне до волі»,присвячений  Дню партизанської слави. Присутні мали змогу переглянути документальний фільм  про партизанський рух на Прикарпатті,  послухати вірші у виконанні учасників  гуртка художнього читання, послухати повстанських пісень «Ми йдем у бій», «Йшли селом партизани». Було організовано виставку літератури «Літопис мужності та героїзму». Ведучі заходу зав.НД – Лілія Янушевська та бібліотекар Галина Петрина.

  У НД с.Дубовиця відбулося віче пам’яті «Коли ви вмирали вам сурми не грали», присвячене  Дню партизанської слави. Учасники  фольклорного колективу виконали ряд повстанських пісень: «Ой, там у лузі», «Йшли селом партизани», «Ой, полечко, поле». Учасники гуртка художнього читання декламували вірші. Завершилось віче  спільним виконанням Державного Гімну України.

24  вересня 2017  року

 На подвір'ї Народного дому с.Новиця пройшов конкурс дитячого малюнка, присвяченийМіжнародному Дню Миру під назвою "Кольори що дарують надію". Працівники бібліотеки і Народного дому розповіли учасниками свята, що означає мир для України і про події на сході нашої держави. Свої думки про це діти відобразили у малюнках.

24  вересня 2017  року

В бібліотеці – філії с. Пійло  проведено  презентацію    альбому  присвяченого 75- річчю   УПА   «Їх подвигу  немає  забуття».  Ведучою  заходу  була  зав. бібліотекою  Кухтин  Марія Петрівна.  Вона  розповіла  про  історію  створення  УПА,  про  боротьбу  нашого  народу  за  свою  державу.                                               Діти  читали  вірші  про  Україну,  про   героїв УПА.                                                       Присутні  хвилиною  мовчання  вшанували  всіх  полеглих  в  боротьбі  за  Незалежну  Україну.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Вересень 2017
В П В С Ч П С
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30