Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


30 вересня – День усиновлення

images

2017.09.28

Вже стало традицією, що в останній день вересня ми відзначаємо прекрасне та величне свято - День усиновлення. Це свято людяності, милосердя, великодушності, яке невипадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Це надзвичайно тепле свято для всієї української громади і, насамперед, для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною. Кожного дня все більше і більше наших співгромадян відкривають свої серця і двері домівок для дітей.

Усиновлення – це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями – і дитини, і дорослого…

Право дитини на сім’ю закріплено на законодавчому рівні і перш за все – в Конвенції ООН про права дитини, Конституції України, Сімейному кодексі України тощо.

Реальним свідченням дієвої уваги Президента України, Уряду України до питань забезпечення конституційного права дитини, яка за різних обставин життя втратила рідних батьків, виховуватись в сімейному оточенні, є підтримка усиновлення, розвиток прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Слід зауважити, що на території нашого району функціонує 4 прийомні сім’ї, в яких виховується 7 дітей, позбавлених батьківського піклування, та проживає 20 діток, усиновлених мешканцями району.

В переддень свята хочеться побажати батькам і діткам перш за все міцного здоров’я, віри в добро, натхнення, терпіння і обов’язково любові.    Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави.  Гарантовані державою права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мають забезпечити їм гідне життя, але тільки в тому разі, коли ми – громадяни, небайдужі до дитячих доль, допоможемо відкрити нові обрії  для малечі, яка має право на щасливе майбутнє.

 

 

                   Служба у справах дітей Калуської райдержадміністрації




<<< Повернутись в розділ
Календар
Вересень 2017
В П В С Ч П С
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30