Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені заходи з 2 до 8 жовтня 2017 року в закладах культури району

2017.10.09

04 жовтня 2017 року

В рамках святкування Всеукраїнського дня музики в НД с.Новиця відбулося караоке для дітей «Співуча земля». Ведуча розповіла про  походження цього свята, про витатних композиторів минулого  та сучасності. Також учасники заходу мали можливість перевірити свої вокальні дані, приймаючи участь у караоке.

 

 

07 жовтня 2017 року

  У НД с. Добровляни відбувся захід до Дня Музики "Феєрія музики" . Свято підготували завідуюча  НД Оксана Гриньків і завідуюча бібліотеки -філії Галина Яковина. У програмі були цікаві конкурси, загадки про музику, свій сучасний танець представили Христина Гапюк і Тетяна Гнатів, а у виконанні Тетяни Цибулько прозвучали пісні "Ніч", та "Десь по світу".Усі присутні отримали багато позитивних вражень від влаштованого для них свята музики.

 

 

07 жовтня 2017 року

        В Інтернет - залі Калуської центральної районної  бібліотеки  відбувся тренінг на тему: «Доступ до Інтернету, як бібліотечна послуга». Про значення Інтернету для покращення бібліотечно-інформаційного обслуговування громадян розповіла користувачам бібліограф Інтернет - залу Ірина Савчук.    Присутні ознайомились з рекомендаціями, затверджені секцією Звітно-виборчої конференції  Української бібліотечної асоціації та Президією УБА,  а також бібліограф наголосила про важливість розвитку електронних ресурсів та про нові завдання, які ставить Інтернет перед бібліотеками та їх працівниками. Працівники  бібліотек-філій сіл Голиня, Новиці, Кропивника, Пійла, Довгої-Калуської,  Войнилова та Вістової переглянули відео рекомендоване  при вивченні теми «Інтернет доступ, як бібліотечна послуга».

 

 

 

 

07 жовтня 2017 року

             В  Голинській сільській бібліотеці – філії  проведено Інтернет - подорож у світ музики «Музична хвиля» присвячену Міжнародному  дню  музики. Присутні на заході мали можливість ознайомитись з історією розвитку музики, видами музичного мистецтва. Присутнім  цікаво  було  більше  дізнатися  про вірші відомих талановитих письменників покладених  на музику, а саме: І.Франка,  Л.Костенко,  Т.Шевченка,  Д. Павличка  та  А. Малишка.      Користувачі бібліотеки переглянули  виставку  «А музика звучить». Музика не старіє, а буде жити стільки скільки буде існувати людина.

 

08 жовтня 2017 року

  У НД с. Середнє спільно з бібліотекою відбувся святковий концерт «А ми тую червону калину піднімемо». Ведучими свята були Данюк Софія та Савка Катерина. Вокальним колективом «Веселі дівчата» було виконано ряд пісень та танців присвячених 75 річниці УПА. Глядачі мали можливість переглянути книжкову виставку «УПА – символ нескореного духу». Захід завершився спільним виконанням пісні «Червона калина».

 

 

8 жовтня2017 рокуміж селами Бережниця та Завій відбулося віче , присвячене загиблим воїнам УПА,  які у 1949 році були підірвані у своїй криївці: Липович Федір Михайлович 1925 р.народження( псевдонімом Нечай) із с.НебилівРожнятівськийрн;Луців Михайло Васильович 1922 р.народження

( псевдонімом Морок, Медвідь) із с.Тужилів; Галій Василь Юркович 1928р.народження с.Бережниця та стрілець псевдонім « Чорний» ( прізвище та рік народження невідомо). На призначеному місці місцеві парохи : о.Богдан Челядин та о.Ігор Гаврилів відслужили панахиду. Опісля освятили оновлений хрест, його ще називають " Малтійським".В перше на цьому місці він був поставлений 28 травня 1994 року.А сьогодні за сприянням голови Калуської районної ради М.М.Срібняка та голови Підмихайлівської ради Б.В.Мазура він відновлений. Після освячення відбулося віче " Коли ви вмирали,вам сурми неграли". Ведучою  заходу була худ.керівникПроцишин Марія .Захід розпочався спільним виконанням гімну України .Учасники гуртка літературного читання: А.Бережницька,М.Долинка,І.Коршовська,О.Панчишак,В.Луцан,Л.Базюк,

В.Кузів,О.Андрейчук читали вірші присвячені стрільцям УПА.Вокальний ансамбль дівчат" Співаночка" під керівництвом М.Коско виконали пісні: "Ми твоє майбутнє, Україно" та "Йшли селом партизани". Чоловічий хор під керівництвом Галія Миколи виконав гімн Українських Націоналістів

"Зродились ми з великої години". На заході були присутні перший заступник голови Калуської районної ради В.В.Гільтайчук,Голова Підмихайлівськоїс.ради Б.В.Мазур. Та родини загиблих стрільців,а саме: брат Микола Галій та сестра Мазур Ганна із родинами стрільця Галія Василя Юрковича.Доньки стрільця Луціва Михайла із с.Тужилова - Марія та Дарія з родинами.Завершився захід покладанням квітів до пам'ятного хреста та спільним виконанням гімну України.

 

08  жовтня 2017 року

Бібліотека – філія с. Діброва  провела  бібліопікнік «Рожеве  диво  Японії», присвячений 25 – річниці  встановлення  дипломатичних  відносин  між Україною і  Японією  та  оголошеним  2017  рік – Роком  Японії  в  Україні.

    В заході  взяли   активну участь: Тимків  Андрій, Микитин  Віталій,  Житняк  Софія,  Петрів Таня,  Швець  Вікторія  та інші.

Присутні  більше  дізналися про  Японію,  про  японську  сакуру,  яка   є національним  символом  держави,  про  святкування  Дня  цвітіння  сакури,  про різні  повір’я  і  легенди .  З  цікавістю  переглядали  фотоальбом  з краєвидами  Японії. 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2017
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4