Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Попередження торгівлі дітьми

2017.10.20

18 жовтня – Європейський день торгівлі людьми.  Такий день необхідний для консолідації діяльності та підвищення рівня обізнаності з найдавнішим негативним феноменом - торгівлею людьми, особливо жінками і дітьми. Не байдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні - запорука успішної боротьби з цією проблемою.

          Із року в рік усе більше дітей по всьому світу вивозять в інші країни або регіони з метою використання у важкій нелегальній праці, для роботи у сфері секс-послуг, створення дитячої порнографії або з метою всиновлення та випрошування милостині.

           З метою  формування уявлень про торгівлю дітьми, розвиток навичок безпечної поведінки, підвищення правових знань, ознайомлення дітей із різними видами рабства, застереження юнаків і дівчат від небезпечних ілюзій розбагатіти на заробітках за кордоном 19 жовтня 2017 року  службою у справах дітей райдержадміністрації  спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації на базі Завійської загальноосвітньої школи  І-ІІ ступенів та Грабівського НВК проведено бесіди  «Торгівля дітьми-як себе захистити» та «круглий стіл» на тему:   «Торгівля людьми- чому вона існує».

          Торгівля дітьми– це комплексна проблема. Потрапивши в ситуацію торгівлі дітьми, дитина постає перед загрозою фізичного, психологічного та сексуального насильства, побиття, зґвалтування, примусової проституції, підневільної важкої праці, у тому числі в шкідливих умовах, нелегальної трансплантації органів, примусового жебрацтва тощо.

             Основний спосіб втягнення дітей в торгівлю людьми – це пропонування привабливих умов. Проте, є багато випадків, котрі свідчать про використання вербувальниками примусу в той чи інший спосіб чи погроз.Україна однією з перших країн в Європі закріпила поняття «торгівлі людьми» на законодавчому рівні. У 2002 році до Кримінального кодексу України було введено статтю 149, відповідно до якої  торгівля дітьми карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.  Функціонують системи державного захисту жертв торгівлі дітьми. Зрештою, у цій ситуації також багато залежить від простих людей, їхньої поінформованості та бажання боротися проти торгівлі дітьми та їх використання в злочинних цілях.

Про такі випадки необхідно негайно інформувати службу у справах дітей Калуської  райдержадміністрації (м.Калуш, вул.Чорновола ,12, тел.6-27-47).

                                                                                              

                             Служба у справах дітей Калуської райдержадміністрації

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2017
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4