Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені масові заходи (з 16 по 22 жовтня 2017 року)

2017.10.23

Інформація про проведені масові заходи

(з 16 по  22 жовтня 2017 року)

 

  У НД с.Дубовиця  (спільно з бібліотекою та школою) провели віче біля символічної Могили Січовим Стрільцям, присвячене святу Покрови Пресвятої Богородиці, Дню захисника України, Дню українського козацтва та 75-й річниці створення УПА Отець Святослав відправив поминальну панахиду за загиблим воїнами за незалежність України. Учасники гуртка художнього читання декламували  тематичні вірші. Прозвучали пісні: «Там десь далеко на Волині», «Клич України», «Ой, полечко, поле», «Ой, у лузі червона калина». З вітальним словом  до присутніх звернулася директор школи Хемій У.Т. На завершення прозвучав Державний Гімн України.

 

18  жовтня 2017 року

     Бібліотека-філія селища Войнилів  запросила  юних  користувачів на історичну звитягу присвячену до Дня українського  козацтва  і  75-й річниці створення УПА  «Нескорені і горді». Про історичні витоки козацтва Запорізької Січі розповідала присутнім бібліотекар Л.Радзібаба.   Її розповідь  про національно-визвольний рух на теренах  Войнилівщини  продовжила вчитель Н.Якимечко. Вірші про героїв УПА читали І.Безрука, В.Кузь, А.Почтар.                 Зав. бібліотекою О.Солтис  провела  огляд  книжкової виставки «Козацька слава в серцях у нас» та  презентацію  історичного  альбому  присвяченого 75- річниці УПА.

18  жовтня 2017 року

В бібліотеці – філії с. Кропивник було проведено поетичний вернісаж «Рідний край кохати – в поезії прославляти» , присвячений 70 – ти річчю української поетеси Орисі Яхневич.

Зав. бібліотекою розповіла користувачам бібліотеки , що Орися Яхневич – це перш за все переповнена вщент любов’ю  жінка, це митець, животворящий поезію, таку ніжну і задушевну, як чарівний голос скрипки,  таку лагідну та спокійну, як світанкова роса, таку одержиму та вольову, як вранішня гроза, блискавиця. Її поезія, як пісня, що ллється з грудей. Коли радісна, як дитя, коли печальна, як музика опавшого листя.

 

Поезію читали : Яна Федининяк, Марія та Анастасія Гівчак, Ірина Мудра , Христина Литвин.  В бібліотеці оформлена тематична викладка літератури.

19  жовтня 2017 року                                                                                                  Працівники бібліотеки-філії селищаВойнилів провели історичний екскурс «Пилип Орлик - історична постать»  присвячений  345- річниці  від  дня народження гетьмана України,  автора  української  Конституції  (1710 р.) Пилипа Орлика .   Бібліотекар  Лілія  Радзібаба    розповіла  цікаві  історії  про видатного українського  гетьмана ,  ознайомила  учнів з   матеріалами  тематичної  викладки  « Гетьман  Пилип Орлик  та  його Конституція ».

21  жовтня 2017 року                                                                                   

         Бібліотеками  -  філіями с. Томашівці №1 і №2  в рамках обласної  акції  «Мандруючи  Івано – Франківщиною.  Туризм  реальний  і  віртуальний»  відбулася презентація  альбому  «Сім чудес Томашівців» за такими розділами:

1-й розділ «Моє село, моя рідна пристань». 

2-гий розділ : «Пам’ятьсерця, пам’ять сивини,  пам’ять тих хто не прийшов з війни».

3-тій розділ «Ми нащадки славних козаків» .

  Завідуючі бібліотек – філій с.Томашівці №1 і №2  Ольга Сулима і Надія Луців розповіли присутнім про  пам’ятні знаки і споруди, які знаходяться на території села.  А також ознайомили присутніх із газетними матеріалами  краєзнавця нашого села Теодозія Короля,  в яких розповідається про печеру   у Кам’яному і могильники,  які  знаходяться  на території села.  Ольга  Сулима  провела презентацію книжкової виставки  «Краю мій , гордість моя».

 

21  жовтня 2017 року                                                                                   

     «Чарівний світ  Михайла  Фіголя »:  під такою назвою відбулася мистецька година присвячена  90-річчю від  дня  народження  художника  в бібліотеці – філії  с. Перевозець  .      Зав. бібліотекою  Кульбанська  Леся  ознайомила  учнів  із життєписом  митця  - краянина.  Михайло  Фіголь народився 1927 року в  с. Крилос  Галицького  району,  Доктор мистецтвознавця (1998), Заслужений художник УРСР (1990). 1998 року відкрив домашню картинну галерею, присвячену 1100-річчю Галича.

 Присутні  переглянули презентацію  з  його роботами та прослухали  огляд  «Чарівний  світ мистецтва».

21  жовтня 2017 року                                                                                   

  В Інтернет - залі Калуської ЦРБ був проведений тренінг на тему: «Інформаційні ресурси мережі Інтернет. Технології інформаційного пошуку». Бібліограф Інтернет - залу ЦБ Ірина Савчук ознайомила усіх присутніх з цікавою інформацією на дану тематику. Учасниками даного заходу були бібліотекарі бібліотек -  філій, які прийняли активну участь у вікторині «Що ми знаємо  про Інтернет?»  В кінці тренінгу учасники ділились  враженнями і розповідали, що візьмуть цікавого для користувачів своїх бібліотек.

22  жовтня 2017 року

Відеокруїз  «Оживе козацька слава на теренах України» проведено у Голинській сільській бібліотеці - філії, який приурочений Дню захисника України та 75-річчю створення УПА. Користувачі бібліотеки дізналися, що козацтву належить особливе місце в історичній пам’яті українського народу. На завершення заходу відбулася презентація книжкової виставки «Тернисті шляхи історії» та огляд  бібліографічних  матеріалів  за назвою  «Пам’ятаємо  героїв УПА» (про воїнів УПА села Голинь).
 

22  жовтня 2017 року

22 жовтня в бібліотеці – філії с. Лука проведено вікторину «Азбука ввічливості, що таке делікатність», в рамках проекту «Бібліотека і громада: спільна праця, спільне майбутнє».  Захід проведено спільно із Народним Домом.

В нашій пречудовій українській мові є багато, дуже багато чарівних слів. Вони дійсно чарівні, бо вони допомагають тим, хто їх вживає бути ввічливими і чемними. Тож, дорогі діти, ці чарівні слова запам’ятайте, і все життя в своєму серці тримайте, говорила  бібліотекар  бібліотеки – філії  Щербицька Ганна Миколаївна .

 

Переможці вікторини:  Кухар Вікторія, Поліщук Тетяна, Блищик Максим, Літинський Андрій, Зюлковський  Віктор.

 

22  жовтня 2017 року

        До  75-річчя  УПА  та   Дня Захисника  Вітчизни  бібліотеками-філіями с.Томашівці №1,2  було проведено історичний екскурс «Їх подвиг не згине  у віках».  Із вступним словом виступила Ольга Сулима зав. бібліотекою с.Томашівці №1.

Ведучі заходу: Христина Возняк та Сніжана Родзень.                                                   Читці: Соломія Кусень, Андріана  Дроган, Тетяна Корж,  Ілона кухар, Христина і Богдан Кузь, Софія Родзень, Тетяна Семен, Віталій і Олександр Куземчак, Романа Король.

Прозвучали пісні: «Гей там на горі січ іде», «Там далеко на Волині» , «Ой на горі на Маківці», «Боже великий єдиний». В Бібліотеці оформлено виставку  «Пам’ять людська не загине повік» і проведено огляд літератури даної тематики.

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2017
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4