Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені  мистецькі заходи з 22 по 29 жовтня 2017 року

2017.11.06

22 жовтня 2017 року

Урочисте віче з нагоди 75 - річниці створення УПА та 70 - роковин вивезення на Сибір західних Українців «Захід» відбулося біля барельєфу Героям Небесної Сотні в селі Голинь.Поминальну панахиду відправив отець Володимир Костюк. Ведучі заходу -  Микола Івахнюк та Софія Завадецька розповіли, що 14 жовтня в Україні відзначається одне з найбільших шанованих свят — Покрова Пресвятої Богородиці в народі його ще називають Третя Пречиста. Цього дня ми з вдячністю і вірою приймаємо заступництво і клопотання за нас перед Богом Пресвятої Діви Марії, згадуємо історичні події далекої Візантійської епохи, з якої походить коріння національного українського свята. “Покрова накриває траву листям, землю — снігом, воду — льодом, а дівчат — шлюбним вінцем”. Пісню  «Там під Львівським замком» виконала Віра Тиж, учасники  гуртка художнього читання розповідали вірші, зокрема: М арія Завадецька, Діана Багринівська, КарінаДутчак відтворювали сценку до Пресвятої Богородиці. Іван Андрейко виконав пісню «Вишиванка». Участь в віче приймав Народний аматорський фольклорний колектив «Молодичка» керівник Василина Креховецька, Народний аматорський  хоровий колектив НД , кер.ОльгаКінащук,музично- шумове оформлення Сергія Білика та Володимира Кушніра.Хореографічну композицію виконав танцювальний колектив «Лілея»,кер. Тетяна Багринівська.

 До слова запрошена виконуюча обов’язки сільського голови Оксана Лилак. Квіти до барельєфу поставили Діана Багринівська та Іван Андрейко.

 

25  жовтня 2017 року

         У Калуському коледжі культури і мистецтв був проведений велнес-тренінг на тему « Вплив шкідливих звичок на стан здоров’я людини». Провела  захід бібліограф  Калуської центральної районної бібліотеки  - Земба Галина Василівна. Вона розповіла студентам  трьох  груп  про  вплив  шкідливих  звичок  на організм людини, зокрема у  молодому віці. Метою  заходу  було  навернути  молодь до здорового способу життя.  Бібліограф  ознайомила студентів з новою літературою, яка надходить  у бібліотеку у формі інформаційного списку.

25  жовтня 2017 року

25 жовтня 2017 року до  Калуської ЗОШ І-ІІІ ступені № 3 завітали працівники бібліографічного відділу Калуської центральної районної бібліотеки з  бібліо – інформіною   «Норма поведінки культурної людини». Провідний бібліограф Наталія Романчук  обговорила з учнями 8 класу таку  на даний час важливу та актуальну тему, як «Насильство в сім’ї – про  щоварто знати». 

На зустрічі  учні  дізналися : « Що ж таке насильство і які основні форми жорстокого поводження»? ,  « Що треба знати про насильство», « Як уникнути насильства ?», «Як не стати жертвою злочину?». Отримали пораду «Як себе захистити і куди звернутися за допомогою». Надзвичайно дітям сподобалася  гра - розминка , якою ведуча хотіла показати , як можна такий стан як агресія, перевести в інше русло – цікаву гру.     На завершення заходу вчитель та учні ознайомилися  з інформаційним списком «Стоп - насильству».  Усі подякували один одному і обмінялися добрими словами та посмішками.

26  жовтня 2017 року

У рамках акції «Повір у себе» в бібліотеці-філії с.Томашівці №2 було проведено зустріч з рекордсменом нашого села(  Бурою Тарасом), який в телепрограмі «Україна має талант» 19 лютого 2015р. , здійснив рекорд з максимальної кількості відтискань від підлоги на двох руках. Тарас за 30 секунд віджався 60 разів, і записаний в національний реєстр рекордів. Він розповів про те , як він досягнув рекорду.  Подивившись телепрограму «Україна має талант» і завдяки прикладу  рекордсмена Назара Павліва, Тарас поставив ціль повторити рекорд . Тарас записаний у книзі «Національний реєстр рекордів України 2016» . В бібліотеці   проведено презентацію книги де є його фотографія і рекорд Тараса. Також він розповів і про інших рекордсменів Івано-Франківщини з якими він зустрічався. Переглянувши книгу  діти познайомилися з рекордсменами мистецтва, космосу ,людські досягнення і багато ін.

26  жовтня 2017 року

В бІбліотеці – філії с.Завій  проведено  годину  корисних  порад  для  дітей  з обмеженими  фізичними  можливостями за  назвою  «Скарби  здоров’я  навколо  нас».  Вчитель  біології Сопушинська  Н.М розповіла  дітям  про  властивості  та  користь  лікарських  рослин. Завідувачка  бібліотекою - філією Костів Н.А.  провела  огляд  літератури «Природа  Лікує»

27  жовтня 2017 року

В бібліотеці – філії с. Тужилівпроведено історичний  екскурс  «Їх  подвиг не  згине у  віках». Ведучими  заходу  були   Іванна  Коник та  Світлана  Бреславська.   Вони  розповіли  про  подвиги  земляків  у  боротьбі  за  незалежність  України.   Діти  розповідали  патріотичні  вірші.  Бібліотекар  ознайомила  присутніх  з літературою тематичної  виставки  « УПА – символ нескореного  духу».

28  жовтня 2017 року.

У рамках обласної акції: «Мандруючи Івано-Франківщиною: туризм реальний і віртуальний»  та в рамках  тижня екологічного споживача (який оголошений в четвертий тиждень жовтня) ,  в бібліотеці-філії   с. Томашівці №2  проведено екологічну гру -  подорож  по Прикарпаттю   «Відкрити світ незбагненний».  Із вступним словом виступила зав. бібліотекою Надія Луців, яка розповіла , що проблеми екології та збереження життя на планеті стали надзвичайно гострими.   В сучасних умовах загострилась екологічна ситуація , що становить серйозну небезпеку здоров’ю і життю людини: забруднення  грунтів,  повітря, водойм токсичними відходами, вимирання десятків видів рослин та тварин, озонові діри та інші. Сьогодні в Україні розгорнувся екологічно  громадський рух за збереження природних ресурсів. Користувачі бібліотеки Вероніка  Сикуринець,  Христина та Богдан Кузь, Наталія Грабарська, Михайло Кобута розповіли про заповідники Прикарпаття («Георгани», «Грофа», «Чорногора»),  та мадрували екологічною стежкою «Водні артерії Карпат». Згадували пісні , загадки, прислів’я про природу та рослини, а також відповідали на запитання екологічної вікторини «Людина і природа». Зав. бібліотекою провела презентацію  книжкової  виставки  «Туристичні принади Прикарпаття: Читай! Обирай!  Вирушай!» за розділами: Найцікавіші місця Прикарпаття, Мандруйте з нами, Музеї Прикарпаття,  Музеї  Калущини,  Гірськолижні курорти, Туризм в Україні і світі.

29  жовтня 2017 року

В бібліотеці - філії села Мостищевідбулася година пам"яті до Дня визволення України від фашистських загарбників. Присутні   переглянути  книжкову виставку. Бібліотекар Христина Пукіш розповіла про страшні часи  війни і про те, який  внесок  зробив український народ  у перемогу над Німеччиною та її союзниками.

29  жовтня 2017 року

     В рамках проекту  «Гортаючи сторінки історії»,  в бібліотеці-філії с.Томашівці №2,  було проведено історичний хронограф «ЗУНР - провісниця держави Україна». Ведучі заходу Тетяна і Мар’яна Семен розповіли про те , що 1 листопада 1917р. після іноземного поневолення Західно-Українських земель , виникла Національно-Українська держава , яка на основі Тимчасової Конституції стала іменувати себе Західно - Українською  республікою. Про героїв, старшин і стрільців, які ціною свого життя обороняли Західні кордони Української землі, стали бойовим прикладом, вояцькою гордістю, та джерелом національної традиції для майбутніх поколінь Української нації.

    Читці: Наталія Грабарська, Вероніка Сикуринець, Христина і Богдан Кузь читали вірші даної тематики. Зав. бібліотекою Надією Луців  організовано  книжкову виставку «Література в боротьбі за Українську ідею» та проведено бібліографічний огляд літератури.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2017
В П В С Ч П С
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2