Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені масові заходи ( з  05 по 12 листопада  2017 року)

2017.11.14

05  листопада  2017  року

В  Народний  дім  с. Голинь  завітав з концертною програмою гурт  «Горицвіт».  Це  унікальний  фольклорно -  естрадний  гурт  українського  товариства  сліпих  м.  Івано – Франківська.  Його  неповторними учасниками  є  музично  -  обдаровані  люди.  І  не  важливо,  що  це  виключно  незрячі  люди  1-  групи  інвалідності але  кожен  по  особливому  відчуває  ноти.  Колектив  існує  понад  10  років,  дав  понад  500  концертів.  Цей  виступ  неймовірно  талановитих  артистів  надихнув  наших  голинян на щиру  посмішку та  гучні  оплески.  У їх виконанні звучали   такі  пісні  «Ой  біда,  ой  біда»,  «Україно  моя  молода»,  «Коханий»,  «Білі  лебеді»  та  інші.  Від  голинської  громади  працівники  народного  дому  дякують  гурту  «Горицвіт»,  зичуть  успіху  на  творчій  та  культурній  ниві  та  міцного  здоров’я  їм.

 

08  листопада  2017 року

В бібліотеці – філії с. Перевозець , в рамках  районного бібліотечного проекту «Екологія. Довкілля. Здоров’я» , проведено  урок  здоров’я  «Про  користь  меду».   На  захід  завітали  учасники  шкільного  гуртка  «Юні бджолярі», який  діє  при  Перевозецькій  школі.  Керівник  гуртка  Олександра  Вінтонович  розповіла  про  користь  продуктів  бджільництва.  Бібліотекар Леся  Кульбанська  ознайомила  з літературою  про  вплив  меду на організм  людини.

 

09  листопада  2017 року

 У бібліотеці-філії с. Новиця  проведено літературне знайомство "Стефан Цвейг - новеліст любовної тематики". В  листопаді  минає 136  років  від дня його народження, але і сучасному  читачу  його  творчість  дуже  цікава.       Завідуюча бібліотекою Марія Василишин розповіла користувачам про життя і літературну творчість письменника.  Всесвітньо відомі новели великого австрійського письменника Стефана Цвейга навічно закарбували його ім'я в історії літератури. Вони вражають, захоплюють незвичайним розгортанням сюжетів і налаштовують на міркування про мінливість людських доль і драматичність життя. У своїй творчості він невтомно досліджував психологічний і душевний стан людини. Найвідоміші оповідання "Смак", "Двадцять чотири години з життя жінки", "Сум'яття  почуттів", "Лист незнайомки", "Срібні струни".  Учасники клубу "Молодість",  який  діє  при  бібліотеці,  читали  вірші, уривки  з  новел  письменника.

 

10  листопада  2017 року                                                                         Цитатою  Панаса   Мирного “Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ  складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування” -  розпочав  ведучий  Микола  Івахнюк.  Так  10  листопада  2017  року  в  приміщенні  Народного  дому c. Голинь було  проведено  доВсеукраїнського  дня  працівників  культури  і  майстрів  народного  мистецтва  мовознавчий  турнір  «Мова  дзеркало  народу».  В  Україні  день української писемності та мови відзначають  9 листопада  зауважила  бібліотекар - філії  с.  Голинь  Віра  Заводецька.  Це свято було встановлено указом президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.  Активні  учасники  читали  вірші  про  мову  Діана  Багринівська  «Рідна  мова»,  КарінаДутчак  «Солов’їна  наша  мова».  Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою – сильною і високорозвиненою стає нація і держава.  Такими  словами  бібліотекаря   Віри  Завадецької  була  презентована  книжкова  виставка  «Де живе рідна  мова,  живе український  народ».

 

11 листопада  2017 року   

11 листопада, в День святої мучениці  Анастасії, в бібліотеку – філію с. Кропивник були запрошені іменинниці, активні користувачі бібліотеки – Анастасія Гівчак, Анастасія Ладаняк, Анастасія Сікора та Анастасія Парцей.

Зав. бібліотекою Наталія Русановська привітала їх з Днем ангела, розповіла що означає їхнє  ім’я, побажала здоров'я, успіхів у навчанні, опіки Матінки Божої та їхнього ангела хоронителя – святої мучениці Анастасії. Як говорив святий Іоанн Кронштадтський, ми відзначаємо День ангела, щоб наші небесні покровителі пам’ятали про нас і молили Господа про здоров'я в цей день в році, коли слід всі свої думки спрямувати до Бога і за се йому подякувати. Іменини – особливий день. На згадку іменинники отримали цікаві подарунки.

 

11  листопада  2017 року

У НД с. Діброва відбулася концертна програма присвячена Дню села «Єднаймося браття Галичани». Розпочалося свято спільним виконання державного гіме\ну України. Ведучі Мельник Юра та Житняк Софія звернулися до усіх гостей з щирими словами привітань в честь Дня села. До привітань приєднався фольклорний колектив який дарував різноманітні псні протягом всього свята а саме «Молітьься батьки за своїх дітей», «Ой, у лісі на полянці». Продовжили концертну програму згадкою про Небесну сотню та всіх героїв, що загинули за україну, вшанувавши пам’ять про всіх хвилиною мовчання. Вокальне тріо «Намисто» виконало пісню «Не твоя війна». Також дарувала своє мистецтво слова та пісні глядачам Дарина Шевчук  показавши віршовану інсценізацію «Чорнав хустина» та заспівавши пісню «Мамо не плач». На свято завітав районний депутат Микола Дудка з подарунком для молоді. Учасники аматорської творчості в свою чергу подарували хороший настрій та ряд художніх номерів, а саме два східні танці у виконанні Ірини Петрів. Продовжили програму привітавши одного на все село новонародженого жителя села Матвія з родини Тимків з піснею «Люба матуся» у виконанні фолькллорного колективу. Також мали можливість виступити і першокласники, які прочитали гарну літературно музичну композицію про Україну, Шевченка. Також учасники аматорської творчості привітали сім’ї , які в цьому році святкували золоте весілля та подарували пісні у виконанні вокального колективу «Тріо» з піснею «Ти в мені є». Вікторія Шевчук та Олександр Михайлюк показали танець «Тримай мене міцно». Для довгожителів села яким виповнилось по 90 років фольклорний колектив виконав пісню «Літа минають». Мар’яна Крапвець і Каріна Руденська виконали етюди на скрипках. Ростислав Сенюк під гітару виконав пісню «Нас кинули». Бібліотекар  Галина  Непик оформила фотовиставку з  дитячих  фотографій,  на сьогодні  вже  дорослих,  жителів  свого  села.  Лейтмотивом  до  виставки стали  слова  «Завітайте  у село, де б у світі ви не жили, бо  у   рідному  селі сліди  дитячі  ви  лишили».

Завершився захід виступом сільського голови та піснями фольклорного колективу «У темному лісі» та «Многая літа».

 

11  листопада  2017 року

11  листопада  2017 року  у  бібліотеці-філії  села  Перекоси  проведено  поетичний вернісаж «Мова –душа  народу»  присвячений  Дню  української  писемності та мови.  Бібліотекар Марія  Атаманчук  розповіла, що 9  листопада – День української писемності й мови. Кожна епоха дарує  людству нові винаходи і відкриття. Але найбільшим винаходом людства було письмо. Писемні знаки дали людям можливість зберегти істинне знання. Адже саме завдяки написаному слову люди збагнули світ і своє місце в ньому. Мова –цепоказник культури людини. Юні користувачі бібліотеки: Олександр Вількович, Ольга і  Давид Пилипчуки, Ольга і Тетяна Смик, Софія Мудрик, Марія Микитин, Захар Коваленко декламували вірші, розповідали скоромовки та прислів’я про рідну мову, відгадували загадки. Бібліотекар провела огляд літератури книжкової виставки «Рідна мова –краю батьківського пісня»               

 

12  листопада  2017 року

В НД с. Боднарів спільно з бібліотекою відбувся святковий концерт з нагоди 50-річчя Народного Дому. Розпочався захід з гарних привітань ведучих, які коротко розповіли всім присутнім про історію Народного Дому. Саму концертну програму розпочала Світлана Ліщинська з піснею «Молитва за Україну».  Продовжували радувати та вітати глядачів вокальний дует у складі Анастасії Дрогомирецької та Анастасії Юрків «Україночка мала», веселила та розважала всіх Іванна Бабій з піснями «Лише у нас на Україні», «Українська вишиванка». На святі також лунали вірші про Україну. Гордістю села є фольклорний колектив, який подарував людям стародавні пісні «Ой три шляхи широкії», «До сина». Також дарував своє мистецтво глядачам дитячий вокальний колектив заспівавши пісню про найдорожчу у світі людину «Матусю», також глядачі мали можливість насолодитися чарівним голосом уродженки свого села переможниці багатьох вокальних конкурсів Ангеліни Кравець «Візерунки», «Горобина».  З добрим словом та гарною піснею привітали своїх односельчан вокальний дует у складі Адріани та Василини Луцьких з піснями «Українське попурі», «Тече вода». Учасники народної творчості були багаті і словом і піснею та ще й потанцювали на славу виконавши хореографічну композицію. З вітальним словом виступив сільський голова МиколаДрогомирецький ,який привітав односельчан із ювілеєм НД та нагородив всіх учасників аматорської творчості НД с. Боднарів почесними грамотами. Директор Народного Дому подарував щирі слова подяки піснею «Хай добро вам сіється» і на завершення  з привітальним словом виступили методисти районного будинку культури Катерина Машталір та Леся Боринець, які вручили від відділу культури пам’ятні сувеніри та щирі побажання для майбутнього процвітання Народного думуі в подарунок для всіх жителів с. Боднарів прозвучав музичний номер від НА вокального колективу «Намисто» РБК кер, Галина Дрозд «Веселі коломийки».

 

12  листопада  2017 року

В бібліотеці – філії с. Кропивник , в рамках районного проекту «Шедеври  світової літератури»,  була проведена літературна  вітальня «Світова казкарка  – АстрідЛінґрен».

Про факти із життя великої шведської дитячої письменниці розповіла користувачам бібліотеки  зав. бібліотекою Наталія Русановська.

Родзинкою заходу була  літературна  гра «Що ми знаємо про АстрідЛінґрен?»  та бліцтурнір «Най – най - най….»

В бібліотеці оформлена тематична викладка літератури  "Чарівниця дитячих сердець - АстрідЛіндгрен".

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2017
В П В С Ч П С
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2