Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені масові  заходи з 04 по 10 грудня 2017 року

2017.12.12

04 грудня 2017 року Калуська центральна районна бібліотека гостинно запросила всіх бажаючих прийняти участь у проведенні Дня доброти«Не втрачай надії», присвяченого людям з обмеженими можливостями. Щороку  у Міжнародний день інвалідів ми ще раз переосмислюємо все, що зроблено на підтримку людей з особливими потребами. За офіційними даними, близько 10% населення світу, або 650 млн.  людей є інвалідами

Цей день у районній  бібліотеці був насичений різноманітними заходами. А розпочався з екскурсії в Інтернет - зал бібліотеки, під час якої усі присутні ознайомились з правилами користування даного відділу. Привернула увагу відвідувачів бібліограф Інтернет - залу Ірина Савчук, яка провела інформ-хвилинку«Україна дбає про тебе».

Учасники години добра «Мрій і досягай мети» - діти-інваліди ЗОШ №5 та діти, в яких є у сім’ї чи в класі така дитина – уважно слухали розповідь про історію відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю, про те, як держава піклується про них. Розчулили присутніх вірші про добро та співчуття  й, здавалося, такі прості та дуже глибокі за змістом Заповіді матері Терези. Повчально прозвучала притча про милосердя.

Користувачі бібліотеки активно долучилися до проведення вікторини «Поясни зміст скарбниці народної творчості», яку провела І.Савчук. 

 

Працівники Інтернет - залу Калуської ЦРБ провели мультимедійну презентацію «Необмежені можливості. Люди, які підкорили світ в інвалідному візку», що викликала у присутніх бурхливу підтримку людей, які незважаючи на проблеми зі здоров’я досягають поставленої мети.

В кінці Дня доброти усі на позитивній ноті виконали вправу «Побажай добра собі і всім», написавши побажання на маленьких паперових кольорових сердечках та подарувавши один одному.

Усі присутні отримали на пам’ять листівки - флаєри«Список обіцянок маленького користувача», «Мої правила поведінки в Інтернеті» та перелік найпопулярніших та корисних сайтів «Web-порадник школяра».

 

У цей День працівники бібліотеки побажали всім, хто не байдужий цій проблемі, сил і здоров’я, засобів і успіху. Захищаючи гідності людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя. Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

                                             

 

У бібліотеці-філії  с. Довге - Калуське  велика увага приділяється роботі з людьми з обмеженими можливостями:  відвідування їх вдома, забезпечення книгами і періодикою, допомога з покупками і просто спілкування. Зокрема, після ДТП  постійний користувач бібліотеки Світлана Шульженко неспроможна  самостійно відвідувати бібліотеку, та завдяки бібліотекарю  Оксані Вінтонів,  вона так і залишається  постійним її користувачем.   Так і у Міжнародний день інвалідів, бібліотекар відвідала її і ознайомила  з новинками літератури.

07 грудня 2017 року

У НД с.Тужилів відбулася вітальна програма, присвяченаДню працівників органів  місцевого самоврядування в Україні. У заході взяли участь учасники аматорської творчості села. Пісню «Моє рідне село» подарувала винуватцям свята – Євгенія Жолобак. Між працівниками сільської ради було проведено цікаву вікторину переможницею якої стала секретар сільської ради, яка і одержала пам’ятний приз. Завершилось святкування солодким столом.

07 грудня  2017 року

07 грудня християни святкують день Великомучениці Катерини.Завідуюча бібліотекою села Мислів Люся Куцела, завідуюча Народним домом Оксана Вирстюк та соціальний працівник Мирослава Попадинець привітали з іменинами жительку села Бойчук Катерину. Нелегкий життєвий шлях прослала доля жінці: голодне дитинство, тяжку роки радянської влади. Непосильна праця залишила великий слід в житті Катерини. Сьогодні вона потребує моральної, фізичної та матеріальної допомоги.

Великою людською радістю світилися в цей день очі іменинниці, раділа з того, що за неї не забули. Щиро дякувала за подарунки і, хоча вже за плечима 84 роки, зуміла пригостити гостей смачними стравами.

Тож зичимо їй здоров’я, поваги, достатку, заступництва Ангела-охоронця та многії  і благії  літа!»

 

08 грудня  2017 року

З нагоди  Всеукраїнського  тижня  права  в  бібліотеці – філії  с. Голинь  проведено  перегляд  відеофільму  за  назвою « Конвенція  ООН  про  права  дитини».   Користувачі  бібліотеки  ознайомилися  з  основними  пунктами  Конвенції  ООН « Про  права  дитини», дізнались  про  стан  дотримання  прав  дітей  у  світі  та  в  Україні.      Протягом  Тижня  в  бібліотеці  діяла  книжкова  виставка  «  Є  права  у  кожного  із  нас».

 

-  8 грудня2017р. в бібліотеці-філії с. Вістова відбулася вікторина «Прававід А до Я». Учасники заходу активно відповідали на запитання правознавчої вікторини. Бібліотекар Оксана Довжанська ознайомила присутніх з книжковою викладкою «Права і обов’язки дітей».

08 грудня  2017 року

З нагоди відзначення Міжнародного дня захисту прав людини у бібліотеці-філії с. Новиця проведено діалог на тему "Ресурси   Інтернету на допомогу правовій освіті". Метою заходу стало ознайомити краян орієнтуватися  в правовому середовищі нашої країни за допомогою Інтернету.

У ході діалогу використовувалися відео-фрагменти на теми: "Молодь за права людини",   "Я маю право",  "Право  на свободу пересування",  "Право на свободу думки і віросповідання".    Бібліотекарями підготовлено книжкову виставку "Молодь - нова еліта нації"

 

- 08 грудня в бібліотеці-філії с.Добровляни було проведено діалог під назвою  "Як я розумію свої права".   Зав. бібліотекою Галина Яковина  розповіла про права людини, які гарантовано в Конституції України.

   Учасники заходу розгадували ребуси , кросворди і була проведена вікторина  "Чи знаєш ти свої права". Активними учасниками вікторини були М.Олексин , В.Федів , В.Твардовський.

   Присутні ознайомились з матеріалом виставки  "Я і мої права".

 

08 грудня 2017 року працівниками  Калуської  центральної  районної бібліотеки  було проведено для  бібліотекарів   сільських  бібліотек  Верхнгянської   ОТГ  семінар-практикум  з актуальних  питань.

Розглядалися питання:

- Електронна звітність за 2017 рік.

- Планування на  2018 рік.

- Запровадження в бібліотеках  «Універсальної  десяткової  класифікації (УДК)».

       Консультації  та методичні  рекомендації  надавали:   методисти  ЦРБ Мельник Тетяна  Василівна,  Шеремета  Тетяна  Мирославівна,  пров. бібліотекар Тирчак  Ольга  Євгенівна  та інші працівники ЦРБ.

 

09 грудня  2017 року

    09 грудня 2017 року у бібліотеці-філії села Перекоси проведено  правову мозаїку  «Як я розумію свої права»,  приурочену Всеукраїнському тижню права.Бібліотекар Марія Атаманчук розповіла, що часто людина почувається безпорадною тільки тому, що не завжди знає свої права та обов’язки. Правову культуру українців потрібно виховувати з дитинства, адже Україна вважається правовою державою, хоч не завжди її громади це підтверджують.

Учасники масового заходу Олександр Вількович, Софія Мудрик Маргарита, Ольга та Давид Пилипчуки розповідали, що таке поведінка, мораль, право, вчинок, про свої права і обов’язки та можливість їх відстоювати.      Присутні  взяли  участь у вікторині  «Чи знаєш ти свої права».    Бібліотекар ознайомила з літературою книжкової виставки  «Держава. Право. Суспільство».

 

10 грудня  2017 року

10 грудня у бібліотеці – філії с. Лука проведено юридичне лото «Право від А до Я» до Всеукраїнського тижня права, захід проведено спільно із Народним Домом.Сьогодні вже нікого не треба переконувати в необхідності правових знань. Від народження всі люди мають певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати. Але важливо запам’ятати: поводитися слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини, говорила бібліотекар  Щербицька Ганна.

 

       Учасники юридичного лото Поліщук Тетяна, Лизун Сніжана, Дзяман Дмитро, Кухар Вікторія, Літинський Андрій, Безрукий Артур, Кухар Ярослав, Фрик Олег, Півхлопик Павло, Федоришин Настя відповідали на питання про права, людини і на прикладі героїв відомих казок спробували розглянути статті Конвенції про  права дитини, а також говорили про обов’язки, які повинна виконувати кожна людина.

 

10 грудня  2017 року

Бібліотека с. Цвітова взяла участь у Всеукраїнському тижні права і провела діалог " Як я розумію свої права?"

Бібліотекар  Колінко  Оксана  ознайомила  присутніх з матеріалами   тематичної викладки  літератури  « Ви маєте право на захист  і допомогу».   Захід проведено спільно з НД.

 

10 грудня 2017 року

 

         У бібліотеці-філії с. Кропивник проведено експрес-гру «Подорож країнами Закону, Права і Моралі». Завідувач бібліотекою Наталія Русановська розповіла користувачам бібліотеки про проголошені в Конвенції ООН права дитини і запропонувала правову гру «Подорож з казковими героями до Країни Права». Гра проходила у вигляді подорожі з трьома зупинками: перша зупинка – «Знаємо свої права», друга зупинка – «Захищаємо права казкових героїв», третя зупинка – «Виконуємо свої обов’язки». В бібліотеці оформлено тематичну викладку «Права людини – права дитини».

 

- 10 гудня в бібліотеці – філії с. Сівка – Войнилівська  проведено  діалог  «Як я  розумію свої  права». Діалог з молоддю  провела  студентка  юридичного  факультету   Лідія  Лис.  Зав. бібліотекою ознайомила  присутніх  з матеріалами тематичної  викладки  «Ми і  наші  права».

 

 

10 грудня  2017 року

Година права "Я і мої права" відбулася у бібліотеці - філії с. СтарийУгринів.  Зав. бібліотекою розповіла про те, що кожен громадянин має знати й розуміти вимоги права та керуватися ними у повсякденному житті. Учасники заходу:  О. Ляхович, А. Перегіняк, Ю. Ільків, Т. Грицак, Х. Васютяк, О. Луцан та інші  розповіли про право дитини на відпочинок і дозвілля, на свободу думки, совісті та релігії, на доступ до інформації, на користування благами соціального забезпечення. На завершення заходу бібліотекар ознайомила із викладкою літератури "Закон.Право.Обов‘язок."

 

- 10 грудня  в  бібліотеці – філії с. Середній  Угринів також відбулася година  права «Я і  мої права». У заході взяли  участь і  виступили: Надія та  Марія  Тимків, Ольга  Давидюк, і  Богдана  Цвіль.  Зав. бібліотекою   ознайомила  присутніх з матеріалами  книжкової  виставки «Вивчаємо права, розуміємо  обов’язки, бережемо  честь».

 

- - 10 грудня  в  бібліотеці – філії с.Томашівці№1 проведено  бесіду – пораду  присвячену  Міжнародному  дню  захисту прав людини  «Світ  без насильства». Захід  проведено в рамках районної акції «16 днів проти  насильства», яка  проходила  з 25 листопада  по  10 грудня.  Зав. бібліотекою розповіла  про різні  форми насильства. Присутні переглянули матеріали  виставки  «Закон  проти  насильства».  Зав. бібліотекою  провела  огляд газетно – журнальних  статтей  на  тему:  «Насильство  над людиною – одне з проблемних  питань  сьогодення».

 

Методичний  відділ  ЦРБ

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Грудень 2017
В П В С Ч П С
26 27 28 29 301 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6