Калуська районна
державна адміністрація


Розпочали роботу літні мовні табори 2017

2017.06.08

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 03.02.2015 р. № 89 «Про здійснення заходів щодо організації роботи літніх мовних таборів», з метою популяризації вивчення іноземних мов в Україні в  Голинській ЗОШ І-ІІІ ст., опорному навчальному закладі Войнилівська ЗОШ І-ІІІ ст. та Новицькому НВК 29 травня 2017 року  розпочали роботу літні мовні табори.

Учасниками  цих таборів стали 15 учнів 5-6 класів, які  вивчають дві іноземні мови (англійська та німецька) Голинської ЗОШ І-ІІІ ст.; 30 учнів 5-8 і 10 класів (англійська, німецька, французька мови) Войнилівської ЗОШ І-ІІІ ст. та 45 учнів 8-10 класів (англійська мова) Новицького НВК.

Мовними інструкторами у таборах є вчителі іноземних мов: Тетяна Степанівна Клебан, Тетяна Василівна Стефурак, Неля Іванівна Морозова, Олександра Степанівна Когут (Новицький НВК); Надія Миколаївна Болеховська, Наталія Ярославівна Відливана (Голинська ЗОШ І-ІІІ ст.), Ірина Степанівна Цюп’як, Надія Ярославівна Ферій, Марія Романівна Погайдак, Марія Семенівна Прокопів та Галина Ярославівна Науменко (Войнилівська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Завдяки участі Новицького навчально-виховного комплексу у проекті «Go Camp 2017», який був ініційований громадською організацією Go Global, у навчальному закладі працює волонтер з Канади Яніна-Іванка Гриндзьо. Хочу зазначити, що Новицький НВК став одним із 19 загальноосвітніх навчальних закладів Івано-Франківської області, у якому під час роботи літнього мовного табору залучено волонтера (або ж серед 600 шкіл-учасників проектуGo Camp 2017 в Україні).

«Go Camp 2017» - це новий формат таборів, робочою мовою яких є англійська або німецька, в яких діти можуть спілкуватися з іноземними волонтерами, відпочивати та брати участь у реалізації захоплюючих проектів. Завдяки спеціально розробленій програмі, учасники мовних таборів навчаються працювати в команді, критично мислити та бути толерантними до інших.

Завдання такого проекту – виховати нове, всебічно розвинене та освічене покоління свідомих громадян України, здатних до навчання впродовж життя і готових до викликів ХХІ століття, а також надихати молодь вільно володіти іноземними мовами та бути відкритими до інших культур.

У всіх вище названих  літніх мовних таборах нашого району панує атмосфера невимушеного спілкування, де учні, граючись, навчаються і вільно реалізують свої мовні уміння та навички. Вони з радістю поєднують навчальну діяльність з мистецькою, спортивною та розважальною (з широким використанням ігор на свіжому повітрі, конкурсів, квестів, проектів, театральних сценок, шоу, тощо, які заплановані їхніми мовними тренерами).

Вже з першого дня діти отримали великий заряд енергії, ентузіазму та зацікавлення до  вивчення іноземних мов. Сподіваюся, цей хороший настрій у них буде впродовж всіх днів перебування у літньому мовному таборі.

У Голинській та Войнилівській ЗОШ І-ІІІ ст. мовний табір працюватиме до 09.06.2017р., а в Новицькому НВК - до 16.06.2017р.

Велика вдячність керівникам Б.І. Дадяку (Новицький НВК), І.А. Тиніцу (опорний навчальний заклад Войнилівська ЗОШ І-ІІІ ст.) та в.о. директора Н.М. Довжанській (Голинська ЗОШ І-ІІІ ст.)  за розуміння та сприяння у відкритті та роботі літніх мовних таборів.

 

Світлана Туряниця, методист районного методичного кабінету відділу освіти РДА

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Червень 2017
В П В С Ч П С
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1